Určite každý tento portál pozná. A tiež si myslím, že väčšina ľudí si cez tento portál hľadala prácu alebo brigádu v minulosti, prípadne si ju hľadá teraz.
Ja mám z týmto portálom skúseností aj z minulosti, ked som si hľadala prácu popri škole a momentálne si už dlhšie obdobie hľadám aj cez tento portál prácu. Preto chcem napísať to, čo so mi na tomto portáli páči a čo nie.


+ Profesia je asi najväčší portál s pracovnými ponukami, takže tu nájdete najväčšiu a najobsiahlejšiu ponuku voľných pracovných miest

+ Ako pozítívum hodnotím aj rubriku fórum práce, kde sa človek môže dozvedieť napríklad to, že ako prebieha pohovor v danej firme a tak sa môže na ten pohovor lepšie pripraviť

+ Tiež je dobré, že ponuky práce sa aktualizujú niekoľkokrát za hodinu

+ Takisto sa mi páči, že človek si môže zvoliť agenta pre ponuky a upozornenie na pracovné ponuky, ktoré by ho zaujímali mu chodia na e-mail

+ Tiež hodnotím ako pozítivum možnosť vytvorenia si životopisu, aj keĎ v tejto dobe a hlavne v niektorích regiónoch táto možnosť nepomôže človeku najísť si serióznu prácu.

- Ako prvé mínus by som dala, že inzercia na tomto portáli je dosť drahá, takže tam nájdete zväčša len ponuky väčších firiem, menšie firmy si inzerciu na tomto portáli nemôžu dovoliť kvôli financiám.

- Nepáčí sa mi tiež, že tam dosť často bývajú ponuky, ktoré nezodpovedajú skutočnosti. Napríklad z administratívnej práce v kancelárii na hlavný pracovný pomer sa vykľuje práca poisťovacieho poradcu na živnosť.

- Asi posledné mínus, ktoré vnímam, je to, že niektoré veľké firmy berú tento portál ako marketingový nástroj, celkom lacnú reklamu a často tam opakovane dávajú svoje ponuky práce, pričom nikoho nehladajú.

To je asi všetko, čo som za tých pár mesiacov, čo tento portál navštevujem spozorovala. Ešte chcem podotknúť, že nie som odborníčka na internetové stránky, tento blog vychádza z môjho subjektívneho, osobného názoru,

 Recenzia
Komentuj
 fotka
teny555  13. 10. 2009 20:10
portál dobre poznám...rozumný článok, je to pravda...ale aj tak, lepší portál so zamestaniami neni no
 fotka
shelia  14. 10. 2009 00:09
taktiez si hladam pracu cez tento portal, naozaj ma viac plusov ako minusov
 fotka
marekkino  15. 10. 2009 00:51
aj careerjet je dost v pohode - moj nazor!
Napíš svoj komentár