O tejto stránke som čítala už veľa blogov a ak ich písali ľudia, ktorí majú na Facebooku účet, väčšinou presne vedeli, kedy sa tam zaregistrovali a za akých okolností.
Ja sa priznávam, že to vôbec neviem. Pravdepodobne som sa ale zaregistrovala doma a bolo to už v čase, kedy už bol Facebook aj na Slovensku dosť rozšírený.

Mám pocit, že ma táto stránka určite na začiatku nejako nezaujala a napriek tomu, že som tam bola zaregistrovaná, chodila som tam len sporadicky alebo skôr skoro nikdy. A keďže sa mi tam o nepáčilo, tak som svoj účet na tejto stránke tajila aj pred ostatnými a teda mi ani na e-mail nechodili žiadne upozornenia a ani som nemala dôvod tam chodiť.

Potom som mala jedno obdobie, kedy som sa dosť aktívne zapájala do rôznych súťaží a práve to ma donútilo vrátiť sa na Facebook, lebo sa tam odohrávalo veľa súťaží.
A vtedy som si začala pridávať ako priateľov ľudí, na ktorých mi záležalo a prestala som pred okolím tajiť svoju registráciu na tejto stránke.
A keĎže som tam už mala s kým komunikovať, videla som tam názory priateľov a čo práve robia, postupne som začala chodiť na túto stránku každý deň a tak je to vlastne doteraz.
A na rozdiel od veľa ľudí, ktorí na túto stránku nadávajú, ja tam chodím rada a ani nemám pocit, že by mi fakt, že som na Facebooku nejako škodil, skôr naopak.

A preto si myslím, že Facebook je dobrá stránka a ak má niekto zlé skúsenosti, môže si za ne hlavne sám.
Je len na nás, aby sme zvážili koho si pridáme medzi priateľov a čo zverejníme.
Aj v živote je to tak, tiež sú záležitosti, ktoré nepovieme v situácii, kedy je šanca, že ich bude počuť napríklad 500 ľudí.

V súčastnosti sú na Facebooku rôzne možnosti ochrany súkromia, takže naozaj si môžeme vybrať, čo zverejníme a kto tú informáciu/fotku uvidí.

Takže si myslím, že ochrana súkromia je na tejto sociálnej sieti dostatočná, skôr je chyba v ľuďoch, ktorí zverejnia aj nevhodné informácie alebo fotky a nemyslia na následky.
Ale podľa mňa tí ľudia musia mať také problémy aj v živote, takže aj tak na tú svoju prostorekosť a ľahkovážnosť by doplatili aj vtedy, keby Facebook neexistoval...

 Blog
Komentuj
 fotka
turion  29. 1. 2011 22:01
Ale je to americký web a na takom súkromie neekzistuje nedávno som si vigooglil foto z fb ktorú som mesiace dozadu mazal to len pre príklad američania ti kašlu na tvoje práva. čo je raz na ich serveri tak to patrí im !!!!!
 fotka
d170  29. 1. 2011 22:10
@turion ja som myslela súkromie v tom zmysle, že si môžeš bloknúť nejakú osobu alebo vybrať, kto napríklad danú fotku uvidí, kto uvidí tvoju "stenu", informácie o tebe a podobne.

Neviem o akú fotku išlo, či si bol na nej aj označený, asi to pravdepodobne chvíľu trvá, kým sa nedá tá fotka vygúgliť, ale to je tiež o tom, že si treba dať pozor, že aké fotky zverejníš, neviem prečo si ju zmazal, ale ak Ti prišla nevhodná, tak si myslím, že sa k nej cez google nedostane aj tak už nikto, skôr by som sa obávala toho, že koľko ľudí ju videlo pred tým, kým si ju vymazal...
 fotka
filipkoo  29. 1. 2011 22:14
súhlasím s blogom a stotožňujem sa s ním až na to, že fb nemám rád, kvôli tomu, že začal sa meniť na komerčnú spamerskú debilinu... preto tam chodím, len keď niečo potrebujem (keďže je to jediný kontakt na väčšinu ľudí...)
 fotka
fxx  29. 1. 2011 22:40
Toto budem linkovať pod všetky tie kraviny kto niekto vypotí o FB,o jeho vlastnom FB. Každý si vytvára svoj vlastný facebook. Toto by si mohli prečítať.





btw.,ja som sa na facebbok dostal ešte keď bol uplne iný,a pre mňa uplne neznámy,myslel som si že je to nejaka stranka pre mamičky a postarších ludí,a tak,vôbec som ho nepoznal,a chodieval som si tam len robiť tie kvizy čo tam boli,až neskor som sa regol,aj to ma @tuba nahovarala,a dosť dlhu dobu som sa ani neprihlasoval,až neskor som tam ako tak začal chodiť a prichadzať na princip facebooku.
 fotka
turion  29. 1. 2011 23:04
@d170 v tomto je to pravda ale je to len základ len to čo ľudia vidia lobo to aj pochopia tým nechcem nikoho uraziť

ja som bol na fb dávno predtým ako bol spopularizovaný šecko čo potrebujem si dokážem nastaviť a v celku nemám strach z internetu lebo ho viem používať a ani nebudem nadávať naň ani na fb chcel som len doplniť to čo si sem nspísala

tá fotka čo som mazal bola profilová

ešte niečo super článok mne sa to nikdy nestelo písať keď som čítal niekde o fb
 fotka
minoml  29. 1. 2011 23:19
súhlasím s blogom na 100%
 fotka
sheily  30. 1. 2011 15:20
hovoríš mi z duše
Napíš svoj komentár