Dá sa povedať, že Facebook sa stal veľkým fenoménom v rôznych krajinách. Zo zvedavosti som sa tam zaregistrovala aj ja, ale nejako ma neoslovil.

I keď ho považujem za dobrý nápad. Určite je fajn, že na Facebooku je skoro každý človek a ľudia sa môžu týmto spôsobom skontaktovať napríklad so svojou kamarátkou zo základnej, ktorú nevideli dlhé roky a nadviazať spolu kontakt.
Ale to je asi jediné pozitívum, čo na Facebooku vidím.

Na komunikovanie prostredníctvom internetu je veľa iných stránok a nástrojov. Hry ma nebavia a takisto ani vypĺňanie rôznych testov.

A nepáči sa mi hlavne to , že si tam za priateľa pridáva každý každého.
A to len preto, že spolu chodili napríklad na základnú školu, pričom spolu nikdy extra nekomunikovali. Alebo napríklad ľudia z menších obcí si tam pridávajú všetkých, ktorí tam žijú, pričom s väčšinou sa ani nerozprávajú.

To ma odrádza asi najviac, neviem prečo by som mala prezrádzať detaily zo svojho života napríklad prostredníctvom stavov 300 ľuďom, pričom väčšina z nich mi je totálne ukradnutých.

Na záver chcem povedať, že je to len môj názor a ako sa hovorí "sto ľudí sto chutí", takže je určite veľa ľudí, ktorím sa tá stránka páči.

 Blog
Komentuj
 fotka
bluepanter  4. 10. 2009 16:40
Nuž ale pre spamerov a na reklamu je to dobré
 fotka
tomas  4. 10. 2009 16:47
@d170 ja ho tiež nemám rád. Najviac ma zaráža, s akou ľahkosťou ľudia prezradia svoje meno a priezvisko (na BIRDZi by 99% z nich malo problém napísať krsné meno, či dokonca mnohí nechcú ani vek napísať), ale na facebooku napíšu každú vec, vrátane súkromných vecí ako s kým chodia, že práve teraz idú na dovolenku, že sú na dovolenke (a ich dom je prázdny - vykradnuteľný - veď často tam človek má meno, priezvisko, dátum narodenia a iné údaje, podľa ktorých je vypátrateľní.



Ako nič proti tomu, nech si kto chce píše čo chce, ale doteraz nikdy v histórií (ani Pokec, ani Myspace, ani Booom.sk či Birdz.sk, proste nikto) žiaden server doteraz nespôsobil hromadné zverejňovanie súkromných dát. Všetci žijú v utkvelej predstave, že šak to nikto nevidí, že len kamaráti. No uznajme, ak má niekto 700 kamarátov na Facebooku, naozaj týmto 700 ľuďom môže plne dôverovať? A navyše stačí, že ten kamarát niečo okomentuje (a zároveň ten koment uvidia jeho kamaráti a tí môžu prísť k tvojmu obsahu, aj keď nie sú priamo tvoji kamaráti, ale kamaráti kamaráta).
 fotka
elwinko  4. 10. 2009 16:50
je to ako lavína
 fotka
tomas  4. 10. 2009 16:50
Raz som napísal blogpost o tom, prečo nemám rád Facebook

» www.abaffy.net/post/46/faceboo...



Ako on je na veľa vecí dobrý, ale zas zároveň, ľudia by si mali dávať pozor čo o sebe kde píšu. Najhoršie na Facebooku je, že človek má DOJEM, že zverejňuje veci len pre kamarátov, čo je vágny pojem, lebo pochybujem že ľubovoľný človek dokáže 100% dôverovať stovkám kamarátov, ktorým "poskytuje svoje súkromné dáta".



Napr. tu na Birdzi ten človek má menej kamarátov a väčšinov polovicu z nich ani nepozná reálne, pritom tuto by si netrúfol dávať súkromné veci zo života, na FB však má "reálnych kamarátov", ktorí mu paradoxne dokážu VIAC UBLÍŽIŤ, lebo ho reálne poznajú v reálnom živote, než nejaký BirdzNick z druhého konca Slovenska, a týmto "reálnym kamarátom" prezrádza akúkoľvek vec zo života v reálnom čase. Ja osobne (ako človek, ktorý sa dlho pohybuje na nete), len žasnem s akou ľahkosťou to ľudia robia, ako väčšina z nich riziká nevidí, ale proste mohli by trošičku uvažovať čo napíšu do statusu, predtým ako ho zverejnia...
 fotka
tenpatic  4. 10. 2009 16:59
@tomas



Na FB sa dajú vytvárať aj safe filtre, pomocou ktorých môžeš zabrániť tomu, aby tvoje komentáre, stavy a ďalšie tvoje veci(dáta) videli pri okomentovani tvojim kamarátom iní ľudia resp. jeho kamaráti, iní ludia z jeho siete, z inej ľubovolnej siete, prípadne je možné úplne odfiltrovať ľudí, ktorých nechceš vôbec pustiť k svojmu obsahu bezohladu na to, či sa nachádzajú v tvojej sieti alebo nie. Týka sa to všetkého (stavy, fotky ..atď).



Inak s ostatným plne súhlasím. Facebook ma skutočne "dve tváre" a treba si dávať pozor čo človek na nete zverejní, obzvlášť na FB.
 fotka
petronellka  4. 10. 2009 19:22
Sto ľudí sto chutí...

Ja neznasam,ked si ma niekto prida do priatelov a videla som ho asi tak 2krat v zivote,alebo neznasam tie trapne aplikacie na FB...ale inak v poho
 fotka
shelia  4. 10. 2009 19:35
ja tiez velmi facebook nemusim, nepaci sa mi dizajn stranky a v poslednej dobe stale blbne, to ma odradza taktiez
 fotka
xperiax  4. 10. 2009 20:39
ja som sa práve naň namotal nebezpečne.
 fotka
petika  4. 10. 2009 22:36
jednu vec co neznasam, je, ked si ludia pisu do stavov svoje osobne veci... akože typu



"Dnes som sa pohadal s mojim mackom, zlatko prepac mi" a jeho frajerka si do stavu napise "uz som mu odpustila"



akože čo?????
10 
 fotka
titusik  5. 10. 2009 01:14
ja som sa tam práve dozvedela, že mám v pondelok od pol 3 voľno a potom aj v stredu Dnes milujem FB
11 
 fotka
janulka3112  6. 10. 2009 14:56
čo mám rada na facebooku? To, že viem čo robia a ako sa majú moji spolužiaci zo strednej, ktorých som dlho nevidela a viem, že aj neuvidím... nepridám si tam niekoho koho nepoznám, možno preto tam nemám toľko ľudí... a čo na ňom nemám rada? Že nie je pestrý, ale taký jednotvárny... chýba mi tam veľa vecí, čo napr. na birdzi je.
12 
 fotka
skippik  1. 2. 2010 20:48
» www.birdz.sk/grupa/22/...




keby čosi a pekný článok
13 
 fotka
laira  16. 3. 2010 10:51
ako ja chodim na FB, ale vyuzivam hlavne chat.. co ako tak mozem je,ze ked sa niekde spravia fotky,tak sa k nim mozem lahko dostat..

ako ked vidim tie ostatne statusy priatelov,tak mi je az do smiechu.. co je clovek schopny napisat.. a kazdu chvilu menit status.. to mi pride az prilis.. za rok a pol co som na FB som mala mozno 20 statusov.. aj to som vacsinu vymazala uz davno.. proste na nastenke mam len to,co by som bola schopna zverejnit na hocijakej stranke (raz za cas nejaky vyrok,text z pesnicky.. viac nic )

nechapem ako je niekto schopny len tak si pridat do priatela niekoho,koho nepozna..
14 
 fotka
ladypetushqa  10. 11. 2010 18:50
Facebook som si spravila len pred rokom pretože ho "má každý a ak ho nemáš niesi IN". Ale viac chodím na pokec , birdz ...
Napíš svoj komentár