Mnohí z vás si o takomto čase ešte len zotreli z očí karpiny, ale my vyvolení nevzdelanci, ktorých vyplul štvrtý ročník GJF sedíme plní sladkých očakávaní čo za teror hodinu nás to čaká.
Chvílu po prvom zvonení sa otvorili dvere a do triedy vojde náš ctený pán riaditeľ nápadne pripomínajúci dekoračného trpaslíka či houmlesáka v nedelu po omši pred kauflandom.

Po úvodných predstavovacích rečičkách oslovil v triede vílu Amálku, ktorej zveril do rúk drahocené listiny (triedne knihy) a ďalej pokračoval v štýle prostej ústne tradovanej rozprávky a dievčinu zo 4.A nazval vílou bludičkou (ja by som ju nazvala skor bosorkou či zaklínačkou hadov ).

Aby som sa nezatažovala vypisovaním všetkých titulov a prívlastkov nášho riaditeľa budem ho označovat jednoducho jeho menom Vlado. Takže Vlado nás hneď na začiatku oboznámil, že vie o chabom pokuse o emigráciu podaktorých študentov z jeho seminára (hneď som sa prikrčila v lavici ako sa len dalo). Od tých ktorí navštevujeme spoločensko vedný seminár(ďalej len SPS) a nejdeme maturovať zo spoločenských vied považuje Vlado našu účasť na hodinách ako prejav sadomasochizmu či samovražených sklonov a že lepšie by bolo keby si zvolíme smrť povrazom.

Vladovi sa vo vrecku otvára nož, keď nás učitelia ospravedlňujú pre našu neprítomnosť a keď sa o to pokúsime u neho zabije nás pri umyvadle. Po tomto teplom úvode ma celkom potešilo zamietnutie mojej emigrácie. Jednej zjavne odvážnej dušičke z toho úvodu vyschlo v hrdle
a odpila si z flaše na čo jej vlado povedal, že neh si slope a chlastá kolko sce ale najprv mala dvihnút labu.

Na Vladove veľké prekvapenie chýbal jeden z emigrantov ale samozrejme za tým Vlado nevidí jeho predpokakanost. Veď čo keď náhodou na druhej strane mesta práve vypukla vojna alebo tam demonštruje pospolitost? To sú príklady z mnohých ďalších ospravedlniteľných dôvodov, pre ktoré prepokakaný nie je na seminári. Úvod uzavrel našim tzv. manželstvom z rozumu a aj keď sa grunty spojili nemá rád keď ho niekto odžobáva.

Tak sa začala naša prvá prednáška. Dozvedeli sme sa, že na Slovensku spisovnú slovenčinu už neni očut a aj samotný Vlado hovorí po kepesky a ked si sceli s kamošmi spríjemnnit popoludie navštívili jednu dedinku na strednom Slovensku, tam sedeli v priekope na čundri, pili pivo a unášali sa krásou našej reči.K novým poznatkom ďalej patrí jak sa my študenti nápadne podobáme orangutanovi, ktorý sa napapá, vykaká , ponaháňa orangutanicu po lúke, húpe sa na lane a chechtá sa (= chatovanie).

Prišli sme však aj na dost podstatné veci napr. čo najviac rozčúli Vlada? Ako inak je to Desmod a ich pieseň Vyrobená pre mňa , ktorú keď počuje normálny človek zaručene hodí šablu, pretože to mohlo napísať len hovado a jej text je hodný spievať akurát pouličnej dáme resp. šlapke a nie slušnej dievčine. Seminár pokračoval na vlnách rádia.Vlado počúva už len Slovenský rozhlas, pretože už aj v rádiu Viva pracuje dajaká ťapa a hrajú tam piesne ako tú s tým rýmom pekná jak lekná lepšie už je len motor rotor stator a traktor. Prekvapujúco označil Adelku a Pyca za vzdelaných ľudí a posledné normálne exempláre v rádiách.Zato Sajfu nazval vygumovaným kreténom. K mediálne známym kreténom patrí aj istý komik Jožo Pročko, ktorého slovenský národ zvolil za zabávača roka a čo s takým národom, ktorý takého kreténa zvolí za zabávača roka? Taký národ by si zaslúžil vymret jak mamuty!

Od Vlada vieme, že sme nevzdelaní a hlúpi ale nemôžeme zato lebo sme len produktom tejto spoločnosti a predsa máme nejaké te práva takže keď máme nejaký dotaz stačí dvihnút prednú labu. Počúvate vážnu hudbu? nie? tak potom aj vy neviete čo je hudba. Ale Vlada by potešilo keby mu zoženiete záznam z koncertu kapely Rolling Stones, pretože keď počul ich pieseň o tom jak je im dobre, keď si švacnú mal chuť si švacnút aj on a ten koncert bol pre neho neopísatelný zážitok.


Vzťah medzi organizmom a prostredím o tom mala byt reč na dnešnom seminári.Jediné čo som si zapamätala bolo to ako Vlado a Terka nakupujú (terka= Vladova pani=prvá dáma gymnázia , okrem iného aj naša silno oblúbená fyzikárka ). Vlado neobľubuje nakupovanie ale po toľkých rokoch manželstva sa naučil si kúpit základné veci pre život, ako je pivo, aj sám.Terka ho však berie na nákupy za účelom nosiča tašiek, lebo ona s jej krehkou konštrukciou by ledva odniesla v taške peceň chleba a liter nízkotučného mlieka.

Ale k veci. Vlado pokorne znáša polhodinové zastávky pri rozličných regáloch ale akonáhle sa dostanú k mliečnim výrobkom Vlado odchádza do bezpečného úzadia. Totižto jeho pani 2 hodiny skúma, ktorý jogurt má 0.05% tuku a ktorý 0.0005% .To ho privádza do šialenstva a nakoľko vlastní zbrojný pas a pušku už veľakrát zvažoval nad tým čo ho vyjde drahšie: vražda alebo rozvod? šak te sračky čo sú teraz v obchodoch sa nedajú porovnat s miláčikom z jeho detských čias. A to boli len 2 druhy: buď majú alebo nemajú. Ešte nás upozornil, že keby máme zjest šecko čo reklamujú tak do 3 dní sme zaručene mrtví.

Toľko životných právd a ešte omnoho viac čo som si nezapamätala som sa dozvedela počas úvodnej dvojhodinovky SPS (nevím prečo ne SVS ale tak GJf sa nezapre).

Na záver : áno Vlado je veľmi ukecaný dedinčan a sám priznal, že počas prednášky dosiahne 3x orgazmus.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:35
no ešte si ten chujo zaslúžil aj blog:/ hanba....
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:38
ale k veci....ak by som na alkatraz nechodila,tak ani len netuším o čom píšeš. niektoré vety dosť neprehľadné.... ale jeho súvetia sa asi lepšie dokopy dať nedali. ale tak, treba uznať,že je slávny, pozná ho celá šaľa (teda celá šaľa ho zatracuje) a on si myslí,že keĎ každý rok bude trepať takéto jeho kokotiny (podľa mňa si to v skutočnosti ani nemyslí) tak sa zapíše do srdiečok ľudí. či v zlom alebo v dobrom. veď veľa ľudí ho uznáva za to aký je inteligent (práve týmito jeho rečičkami) ale fajn. niekto ho má za vtipného intelektuála, niekto za chuja.... ale pravda je,že sa o ňom stále hovorí...
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:40
a to sps aj tak nechápem. šak svs nie? inak,´mňa sa všetci pýtajú či mám na sps knihy a či som sa učila ekonomiku...a ja že čo?? prečo? veĎ ja nosku nemám rada.... ale ževraj vyzerám na to,že sa v tom vyznám + len traja ľudia z tiedy chápu čo andy vysvetľuje a zapájajú sa a ja patrím medzi nich...aj ke´D sa nosku ikdy neučím a na písomke mám vždy ťaháčik. ale veĎ ty vieš akoé som mala trable s andym
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:41
a ľutujem ťa,že chodíš na takéto ,,plodné" hodiny a nedala si si LISko....to je len skvelá hodina.... najlešia na gymply. po zrušení dejepisu jediná ktorá ma zaujíma.
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:42
ale viem že tou zložitosťou viet ti išlo o to dokázať že si inteligent
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:42
a už by si mohla začať chodiť aj do školy....
 fotka
cursednymph  18. 9. 2009 16:45
aj ja sa lutujem šak jak vidíš za 2 hodiny som sa nič čo b som mohla využit nenaučila...vrrrr

jak zrušili deják? šak máš SED ne::
 fotka
cursednymph  18. 9. 2009 16:46
šak ja chodím do školy
 fotka
saddath  18. 9. 2009 16:49
SEDko nie je hodina. šak tam nič nerobíme. opakujeme....to viem aj doma. zlatá naša čekanová...



nechodíš
10 
 fotka
cursednymph  18. 9. 2009 16:50
no ja potrebujem opakovat bo ja to nevím



a čo já móžem za to že som chorá??
11 
 fotka
saddath  22. 9. 2009 12:57
chechtá sa (= chatovanie)...to to so,m nepochopila



a najlepšie že vymreť jak mamuty



takisto som nepochopila len motor rotor stator a traktor...



to ešte vysvetli: 3x orgazmus



eraz som si to pozornejšie prečítala



a tery by si mala kupovať plnotučné smotanové jogurty:/
12 
 fotka
cursednymph  24. 9. 2009 15:25
tak tochatovanie to je ako ked sa orangutan hojdá na lane a chehchtá sa

rotor sa mi ensce vysvetluvat to by si tam musela byt

no šak to povedal že ked prednáša tak za semináre dosiahne aj 3x orgazmus

tete zinke už nepomože nič
13 
 fotka
saddath  4. 6. 2010 19:31
mne toto bude chýýýbať :/ aj fyzika aj dlhé franiny.... to som na začiatku roka ešte netušila..
14 
 fotka
cursednymph  10. 6. 2010 00:28
no ja nvm mne ani ne
15 
 fotka
tequila  2. 8. 2022 16:34
Bože to je kokot
Napíš svoj komentár