Kedysi dávno žila jedna chudobná rodina.Matka Ružena sa starala o svojich päť detí a otec Juraj chodil do lesa a na rybačku aby mali peniaze a čo to do úst vložiť. No prišla zima.V lese už nič nerástlo.Aj zvieratá už boli uložené do zimného spánku.Ryby už nebrali.Bol sklamaný pretože ho čakali deti z manželkou.Prišiel domou a všetko im povedal.Dobre vedel že ich čakajú tažké chvíle.Deti plakali nariekali od hladu. Susedia pomáhali ako sa dalo. Ale Ružena vážne ochorela.Juraj deň čo deň prosil Boha aby ju uzdravil.
Bol 24.10 štedrý večer. Na stole bola ryba oplátky s medom a voda.To bolo všetko čo mali. Keď dojedli chorá Ružena si šla ľahnúť a deti spať.Dobre vedeli že na Vianoce pod stromček nič nedostanú.Úplne by im stačilo keby sa ich matka uzdravila a bola s nimi ešte dlho.Akurát Juraj sedel na stoličke rozmýšľal a modlil sa za jeho chorú ženu.
Zrazu niečo uvidel. Nemohol tomu uveriť.Uvidel anjela. Anjel mal krásne dlhé zlaté vlasy, jasné modré oči , pokožku ružovučkú ako dieťa.Veľké červené pery.Mal veľké biele krídla ako sneh, okolo neho bola krásna žiara. Položil im do okna nádherné ľadové kvety.Anjel si sadol k Jurajovi a spustil:, , Juraj Boh ta vypočul. Tvoje modlitby boli plné lásky k Bohu ale i k tvojim deťom a žene. Preto ti dávam túto stužku." Podal mu stužku krásnej farby a dodal : , , priviaž si ju a budete stále šťastný .Juraj nestihol nič povedať . Skôr ako si uvedomil čo sa vlastne stalo anjel zmizol. Ráno sa jeho žena zobudila zdravá .Na stole bolo dosť jedla pre všetkých.Aj peňazí už mali dosť .Ale neboli bohatý. Chudobným vždy radi pomohli .Od toho dňa boli šťastný až kým neumreli


toto som pisala ked som mala asi 10 takze o neni nic moc ale co uz

 Vymyslený príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár