Včera som mala narodeniny. Dvadsaťpäť. Už žijem štvrťstoročie. Ako píše Ján Smrek:

Ó, ľudských rokov dvadsaťpäť,

to neznamená nič,

keď človek nie je Herkulesom.

Treba mi prudko vyletieť

a krútiť ako jastrabovi

nad začareným lesom!

Prišli mi smsky typu: už si stará krava a pekne tú štvrťstoročnicu osláv. Ďakujem. Ale nie o tom.

Včera sme sa vybrali do kina. Dlho sme rozmýšľali nad výberom filmu – Pat a Mat vo filme alebo Batman vs. Superman. Vyhral druhý film. (Teraz už vieme, že sme si vybrali zle.) Bolo nám povedané, že je to debilina, ale museli sme si na to názor spraviť sami.

Nikdy sme neprišli do kina, keď ešte nepremietali ani reklamy. Ale keďže „Veď dnes mám narodeninyyyy, nemôžeme ísť aspoň raz skôr?“ pomohlo, pozreli sme si aj reklamy aj trailery na filmy. (Mimochodom, už dlho nebola natočená žiadna dobrá komédia.)

Dobre, film začal. Išla som do kina s čistým štítom, nenechala som sa ničím ani nikým ovplyvniť. Po asi 20 minútach filmu som sa naklonila k priateľovi so slovami: „Akože o čom je tento film?“ On len pokrčil ramenami, a tak sme obidvaja čakali na nejakú dejovú linku, zápletku alebo hocičo iné. Po hodine som už začala tušiť, že v tom filme bude nejaký háčik. Film vlastne nie je o ničom (alebo je o ničom?). Vždy, keď som čakala nejakú bitku medzi Batmanom a Supermanom vyšlo najavo, že ich stretnutie sa iba snívalo jednému z nich.

Dobre. Priznávam. Nikdy som sa v kine nesprávala tak, ako včera. Ale po dvoch hodinách filmu sme už s priateľom nemohli zadržať smiech pri tom, ako bili Batmana, ako Superman afektovane odišiel zo scény a vôbec nie pri tom, keď Batmanovi Superman povedal, aby zachránil Marthu. (Inak, chvíľu som si myslela, že nastane taký zvrat, že Batman a Superman budú súrodenci, to by hneď bol lepší film. A keby sa Supermanova mama volala inak ako Martha, bol by hneď mŕtvy.)

Tiež sa mi nikdy nestalo, aby ľudia odchádzali z kina počas filmu.

A zhrnutie? Naozaj najhorší film, aký som za posledný čas videla. Môj zážitok z filmu bol o to horší, že:

- chlapec sediaci predo mnou stále svietil mobilom (na druhú stranu, aspoň som vedela, koľko je hodín)

- chlapec so svietiacim mobilom sa stále rozprával s kamarátmi

- chlapec za mnou mi stále kopal do sedačky

- priateľka chlapca za mnou, ktorý mi stále kopal do sedačky, počas celého filmu kašľala tak silno, že som mala chuť ísť jej niečo kúpiť do lekárne

A, posledná vec. Keď na konci filmu prišiel Batman za Lexom do väzenia a povedal: „Every step you take, I`ll be watching you.“, tak sme sa už naozaj nezdržali a vybuchli smiechom.



 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  4. 1. 2022 16:30
ja si to uz dlho chcem kuknut a teraz si ma este viac navnadila
Napíš svoj komentár