Nie nadarmo sa hovorí, že orientovať v sociálnych dávkach sa v cigánskej rodine začína už aj malý školák. Všetci sme už počuli o tom, ako veľmi sú cigánske deti finančne dotované štátom. Ich „sociálne slabí“ rodičia, ktorí nepracujú, nie sú schopní zaplatiť im nič, čo sa týka pomôcok do školy, obedov a iných, pre nás bielych, normálnych vecí. Veľmi dobrým príkladom je začiatok školského roku 2009/2010, ktorý bol pre veľa cigánskych prvákov začiatkom ich „študijného“ obdobia. V najväčšom cigánskom sídlisku na území Slovenska – na Luníku IX v Košiciach zasadlo do školských lavíc o 82 prvákov viac ako minulý rok. Na tunajšej Základnej škole Viery Šotterovej je otvorených 11 prváckych tried. Špecifikom tejto školy je okrem početnosti tried v nižších ročníkoch aj to, že v nej prevažujú deti z rodín, kde nepracuje ani jeden z rodičov, tým pádom spadajú do sociálne znevýhodneného prostredia, čím je štát „povinný“ tieto rodiny podporovať. Rodina na Luníku IX, ktorá má minimálne 4-6 detí (zväčša však raz toľko), poberá rodinné prídavky, sociálne dávky a navyše každému ich dieťaťu štát prispieva na učebnice, zošity, školské pomôcky. Naviac im prispieva na obedy a oni musia platiť iba symbolických 0, 07 eura (pre druhý stupeň je to 0, 13 eura). My, slovenské (t.j. biele) rodiny, takýto luxus bohužiaľ nemáme. Naši pracujúci rodičia, si môžu dovoliť max. 1-2 deti aby ich dokázali uživiť, kúpiť im veci do školy a zaplatiť im obedy. Z našich ťažko zarobených peňazí, odvedieme dane z ktorých sa potom platí takýto pohodlný cigánsky život. Bohužiaľ, oni sa nám odvďačujú tím, že kradnú, fetujú, ubližujú našim spoluobčanom a ešte sú aj chránení vládou, pretože keď ukážeme na nich, čo robia, my sme tí zlí, tí rasisti, ktorí neznášajú cigáňov. Iba málo z tých cigánov, čo práve teraz začali školský rok, skončia strednú školu. Ešte menej z nich sa pôjde vyučiť nejaké remeslo alebo sa niekde zamestná. O cigánoch, ktorí pôjdu nebodaj na vysokú školu ani nemusíme hovoriť. Takže si to zhrnieme–na cigánskom Luníku IX je o 82 prvákov viacej ako minulý rok. Toto číslo je alarmujúce, pretože na všetky tieto deti pracujeme my. Oni nám to však nikdy nevrátia. Zamyslime sa nad tým, čo sa to tu deje a nemlčme!

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
d170  11. 9. 2009 19:44
Máš pravdu, neznášam príživníkov a je jedno či sú biely alebo čierny.

Ale pokým bude pri moci Fico, nič sa nezmení, len normálny ľudia čo pracujú budú mať stále menšie zárobky, lebo budú platiť čím dalej väčšie dane aby im Fico mohol zvýšiť dávky a dať iné rôzne bonusy.
 fotka
dzvach  11. 9. 2009 21:31
Jedna vec ale je,ze cigani maju inu mentalitu nez biely.Maju ine prijority a biely ich chcu pretvorit na svoj obraz,co sa im samozrejme tak lahko nepodari.V krvi maju stale svoje kocovnictvo.Ich rodicia nepracuju a tym ich deti poznaju len taky sposob zivota,ktory neskor predaju svojim potomkom.



Je to smutne.Pretoze sa sami snazime presvedcit o niecom,co nie je pravda.A navyse sa tym okradame.
 fotka
chicalavativa  12. 9. 2009 01:24
ja mám od takých lenivých cigánov daleko..(myslím vzdialenosť od môjho domu)..poznám mnoho Rómov, no tí sú úžasní a ich mám rada a strašne a dokonca pracujú..jeden netuším kde a druhý je pokladník a je slušný a normálny preto nemám proti ním nič
 fotka
vreskot000  12. 9. 2009 10:50
cigansky humusaci by som ich nakopal do riti, hajzlov, vedia sa len jebať a podobne sory za výraz... neznášam ich a rozkopal by som ich smradlavu cigansku riť.. bez problemov.. raz som dobil jedneho cigana... poviem ti väčší zážitok som nemal... no smola, že nie som na tom v cm dobre.. som kus menší.. mam problem jebnúť do cigána, lebo mi jebne 10 naspat, kedže to maju v krvi. ale aj tak by som vyskočil aj teraz do nich. hajzli
Napíš svoj komentár