Preto ostanem vždy sama sebou, lebo je pod moju úroveň prispôsobiť sa davu.

Nemyslím. Neviem. Podľa mňa som sama sebou. Áno? Kto naozaj vie, či človek je alebo nie je sám sebou?

Chystá sa stužková slávnosť, vrcholia všetky prípravy. Dievčatá, samozrejme, už hodnú chvíľu kvôli tejto príležitosti navštevujú soláriá. Samozrejme? No aby boli pekné, hnedé, opálené počas celého kalendárneho roku, nehovoriac o decembri a zasnežených uliciach, kde takisto ich opálené telo musí vynikať. Smiešne. Nechať sa takto ovplyvniť. Je to davová psychóza? Práve v takýchto situáciách sa človek môže prejaviť, či dokáže alebo nedokáže byť, či ostať sám sebou.

Do solária nepôjdem, pretože to považujem za smiešne, ba až trápne. V čase letných dovoleniek by som to ešte pochopila, ale zostať opálenou aj v honosnej sále blyštiacej sa svetlom od niekoľkých desiatok lámp? Kvôli stužkovej? Veď v Nezvratnom osude 3 tam tie dievčatá zhoreli. Už len preto by som tam nešla, mám dosť odstrašujúcich faktorov. Je to zdraviu škodlivé... Ale nebuďme moralisti.

V západných krajinách sú isté módne trendy omnoho skôr ako na Slovensku. V istom módnom magazíne v jednej zahraničnej televízii bola odvysielaná reportáž, že do módy prichádzajú opäť biele krásky, teda neopálená pleť. Veď dámy v minulosti sa zakrývali slnečníkmi, aby sa ich pleti nedotkli žiadne slnečné lúče. Úžasné.

Otázkou zostáva, kto určuje módne trendy na Slovensku. Je to najpopulárnejšie dievča v triede? Ak sa ono vyberie raz do solária, sama sebou bude práve tá, ktorá sa tam za ňou hneď takisto nevyberie. A nie preto, aby naschvál robila všetko naopak, ale preto, lebo sa správa podľa vlastného rozumu.

Takíto ľudia ostanú pre mňa vždy sami sebou. A nemusí ísť len o solárium. Jednoducho, neprispôsobiť sa davu.

 Blog
Komentuj
 fotka
mirusik1  5. 11. 2009 17:22
presne tak ...je to dobre
Napíš svoj komentár