Ako si väčšina inteligentných ľudí (tých čo čumia do kalendára) všimla blíži sa nám sviatok zamilovaných. Všetci sme nadšený, že ho oslávime so svojou polovičkou. Nie??


To určite! Šťastný je ten, čo je sám! Všimli ste si koľko treba investovať do polovičky? Lebo ja áno, a určite nie som sama. Fakt nechápem čo sa okolo toho robí také HALOO! Veď podľa mňa každý normálny pár trávi spolu nejaký ten čas a určite si dáva aj nejaký ten darček poprípade len niečo drobné na výročia, narodeniny, meniny, Vianoce, Silvester, letné prázdniny, polročné vysvedčenie, vysvedčenie, sviatok práce, prvý deň školy atď. Valentín mne ako zamilovanej osobe pekným sviatkom, ale nepotrebným. Že vraj sviatok zamilovaných, a tí si ukazujú ako sa milujú. Blbóóósť! Ta šak keď niekoho milujem ta mu to dokazujem celý čas a nie iba jeden deň v roku nie?! Mne príde Valentín ako smutný sviatok. Hlavne pre tých čo sú sami. Pripomenie im to, že nemajú nikoho s kým by ho strávili. Je síce pravda, že na Valentína si dávajú dary aj rovesníci alebo priatelia alebo aj rodina na znak vzájomnej náklonnosti, no podľa mňa to museli nejako obmäkčiť aby tým "samým" nebolo tak smutno.

Valentín je nehorázna záťaž na peňaženky. A nie len na tie, ale aj na zamilované mozgové závity "valentínkov" a "valentíniek". Veď už len námaha vymyslieť niečo originálne pre polovičku sa nemusí dvakrát vyplatiť. Vy sa budete snažiť, kúpite niečo fakt originálne za astronomickú cenu a vaša polovička vám to oplatí bozkom na líčko a pozvaním na šálku kávy, ktorú si spolu vychutnávate každú druhú stredu a piatok. Nemáte peniaze, čo kúpite polovičke? Nič? Nie je to hlúpe? No mne by to prišlo, a hlavne vtedy ak budem obdarovaná ale nedarujem nič. Slová útechy typu "To nevadí." "Chcel/a som ťa prekvapiť." bla bla blaaaaa.. samé keci. "Darcovi" (ak ho tak môžem nazvať) je to trošku (dóóósť) ľúto, že ste mu nič nedarovali. Alebo ste ten, čo daruje. Aj tak to môže byť. Príde vám to určite divné ak vy darujete kvety a vaša priateľka vám za nich dá bozk a nič viac. Alebo dievča kúpi nejaké spodné prádlo alebo nafotí erotický kalendár alebo čo ja viem čo, a chlapec ostane stáť ako prikovaný a nevydá zo seba ani hlásku. Iba "jej.. jej ďakujem.. ale ja pre teba nič nemám..." KLASIKA!

Valentín je veľmi zaťažujúci sviatok, ktorý oslavujú iba ľudia ktorí si v tomto čase chcú buď dokázať, že majú jeden viac peňazí ako druhý alebo ho slávia ľudia, ktorí spolu ako pár netrávia veľa času a ich vzťah je na rozpadnutie, a aspoň jeden deň v roku budú spolu bez hádky a usmievať sa ako mesiačik a slniečko na hnoji. Pre mňa nepochopiteľné. Rozdávať lásku teba každý deň, celý rok, a nie keď je to uvedené v kalendári, lebo si nejaký človek zmyslel, že veľa zarobil a mohol ísť rozdávať lásku a dary na všetky strany svetové. Valentín je krásny sviatok, počas ktorého sa ľudia dohadujú kto koho miluje viac a kto koho vykopne z domu, keď neuvarí "Valentínsku večeru".
Podľa mňa je sviatok všetkých zamilovaných iba pretvárka a v skutočnosti je finančne aj psychicky náročný. Hlavne pri nesprávnom výbere spodného prádla alebo veľkosti prsteň, či (ne)vhodného kvetu alergickej dáme.

-------------------------------------------------------------------

Nuž v skutočnosti ja tento sviatok milujem a nedala by som ho preč z kalendára. NIKDY! Je to sviatok zamilovaných! A tak to má byť. Všade po celom svete sa šíri láska ľudí a aj tí čo sú sami, hľadajú lásku. Nezáleží pritom vôbec na tom či je darček bohatý, či je to bonboniéra alebo či to je zvieratko alebo zásnubný prsteň. Na tom nezáleží. Hlavné je že ho strávite buď v spoločnosti ľudí, ktorých by ste za svet nevymenili alebo s človekom, ktorý je vašim svetom. Osobne mám veľmi rada tento sviatok. Aj keď som bola sam som ho mala rada. Či som alebo nie som sama, láska je krásna v akejkoľvek podobe. A Milovať je krásne. Tak len milujte

S pozdravom ChaN ^^

(PS: píšte komenty)

 Úvaha
Komentuj
 fotka
d170  4. 2. 2009 22:39
Presne, ide o to, aby si ten deň strávila príjemne so svojim partnerom, ten darček tam nie je až taký podstatný, hlavne nie je určite najpodstatnejší na tomto sviatku, tak ako sa to snažia prezentovať obchody, aby mali tržby.
 fotka
chan  4. 2. 2009 22:44
@1 veď presne. tak som to aj myslela, že tu ide o tú lásku a o spoločnosť v ktorej strávime sviatok a nie o to že sa ráno zobudím s pocitom "čo dnes dostanem???"
 fotka
normalnychalan  4. 2. 2009 22:47
klaaaaaaaaaaasneeeeeeeeeeeeeeee to nema chyby
a hlavne toto : Mne príde Valentín ako smutný sviatok. Hlavne pre tých čo sú sami. Pripomenie im to, že nemajú nikoho s kým by ho strávili. toto je moj pripad ja som stravyl len jedne krasneho valentiny s matkou a na ten nigsdy nezabudnem,ale inak je to pravda ja som jej nic nekupoval a ani ona mne a cely den sme boly len samy dvaja a ako vravym bol to najkrajsi valentyn
 fotka
lukeeusk  4. 2. 2009 22:58
no je to vyborne. Ale ked mam komentovat tak ano. Valentin je podla mna len "sezona nabalenia buxi obchodnikov" a v kalendari je to uplne normalne meno. Valentin? sviatok vsetkych zamilovanych? ha... ked niekto niekoho lubi tak je jedno ci je VAlenti alebo nie. Mal by ho lubit stale a ten najväcsi dar je jeden pre druheho. sviatok "vsetkych zamilovanych" taha len poriadne peniaze.
 fotka
romyyy  4. 2. 2009 23:01
Hm, zaujímavé.. Ale Valentín nie je sviatok chlapca a dievčaťa ako páru... Prečo by to mal byť smutný sviatok pre ľudí, čo sú single? Inak sa mi to ozaj páči... Je prvda, že to občas môže byť náročné po finančnej stránke ale pár si môže kľudne stanoviť hranice( napr. maximálnu cenu darčeka a podobne..)
 fotka
chan  4. 2. 2009 23:05
súhlasím zo všetkými zúčastnenými len nejako som to tam nenapísala niektoré veci
 fotka
blinka414  5. 2. 2009 15:28
ja to nemožem prečitať pod tou čerweno čiernou farbou aj keby sa mi chcelo bo to strašne splywa....
 fotka
chan  5. 2. 2009 20:06
@7 už je to zmenene
 fotka
sonet  8. 2. 2009 21:51
takze sviatok vseteho valentina oslavuju milenci hlavne preto lebo sv. valentin bol knaz ktory aj napriek zakazu sobasil mladych a zamilovanych ludi tento sviatok vsak casom prekvitol do suboja obchodnikov a sustavnych utokov na penazenky mne osobne by na valetnina stacila mala cokoladka a bozk od milovanej
P.S.:milujem ta lasinko
10 
 fotka
logika  21. 1. 2010 19:10
kresne...klobuk dole pred tym ako si vystihla myslim ze myslienky vacsiny. aj moje ale problem je v tom ze druha polovicka od teba ocakava nieco, nieco na co nezabudne nieco romanticke...(preto vlastne odpisujem az teraz hladam inspiraciu)

dik za blog bolo pekne si nieco take precitat...=o)
Napíš svoj komentár