Každý deň prichádza o život niekoľko tisíc zvierat. Stačí, ak sa rozhliadneme okolo seba a zistíme prečo.Pre pokrok vedy a márnivosť ľudí...

Koľko nevinných zvierat ešte takto umrie? Dennodenne tieto cítiace živé bytosti nasmrť vystrašené, umierajú kvôli testovaniu kozmetiky a účinkov liekov. Pričinením vedcov, ktorých niektorí z nás obdivujú, keď vynájdu nejaký liek proti chorobe. Podľa mňa však obdivujú vrahov...Väčšina ľudí sa nezamýšľa nad tým, koľko bezbranných živých tvorov dodýchalo pod ich rukami v snahe dosiahnuť pokrok ľudstva.

Kedy si ľudia uvedomia, že to, čo robia je nesprávne? Dokedy sa budeme tváriť, že nás sa to netýka? Veď každý živý tvor má predsa právo na život. A nikto z nás nemá právo mu ho vziať. Zvieratá, ktoré sa stali obeťami pokusov posledné dni svojho života prežívajú v smrteľných mukách, pozerajúc sa na slobodu spomedzi štrbín klietok.Možno dúfajú, že raz sa ich utrpenie skončí. Avšak zviera, ktoré by aj uniklo z tohto pekla, by už podľa mňa nikdy nebolo schopné plnohodnotného života.

Ešte stále sa na nich testujú aj účinky cigariet, ktoré sú už dávno známe. Tak načo tieto zbytočné obete?!Prečo skúšame účinky chémie na bezbranných tvoroch, keď lieky na všetko nám ponúka aj príroda?

Zvieratá by nemali byť podrobované týmto neľudským výskumom. Nie sú totiž naším majetkom. A aj im patrí sloboda...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
anin  20. 2. 2008 16:20
hmm...to je zaujimave..aj ta chapem...tiez si myslim, ze je to voci tym zvieratam nespravodlive...ale skus sa na to pozriet aj inac..kde by sme boli, kebyze nemame vdaka nim vsetky tieto "vymozenosti"..na kom by sa to testovalo? na ludoch? nechcem sa ich zastavat..je to krute, ale na druhu stranu asi jedina moznost...zivot nie je niekedy spravodlivy...
 fotka
bobomir  20. 2. 2008 18:50
malo by sa to testovať na ľudoch (a aj sa to robí)

každý chuj čo si niečo vymyslí, by si to mal na sebe samom otestovať...
Napíš svoj komentár