Totiž ako nechcem sa chváliť, ale prišla som na strašne geniálnu vec.

Viete, ako všetci vždy nadávajú že treba ísť do kopca a potom sa ide dole kopcom a zistí sa, že je to ešte horšie?
Samozrejme ak by to bolo len dolu kopcom tak to ešte nejako ide, ale dole kopcom po kamenistom chodníčku, to už znie horšie. Lebo predsa nepasuje ísť dole kopcom pomalšie ako hore kopcom, ale zase nie je veľmi príjemné zakopnúť a rozjebať si ksicht, vybiť zuby a vytknúť členky. A ak človek čo len trochu zrýchli, prichádza riziko, že sa mu to vymkne spod kontroly, rýchlosť sa začne nabaľovať a skončí hore popísaným spôsobom.

Ale ja som na to dnes prišla! Netreba kráčať, netreba bežať, treba poskakovať! Poskakovanie je rýchlejšie ako chôdza, ale na rozdiel od behu pri každom dopade sa človek trochu pribrzdí, takže nehrozí, že sa skotúľa dole kopcom.

Samozrejme aj pri poskakovaní treba postupovať opatrne, aj keď riziká sú menšie ako pri iných spôsoboch rýchleho presunu. A určite treba pevnú obuv! Ideálne zladenú s vlasmi a batohom.


No a tak som si teda dnes poskakovala z kopca, trochu naberala rýchlosť, samozrejme opatrne, odrážala sa od kameňov a strán lesnej cesty, obišla poľských dedkovcov s vnúčikom, ktorým som pekne pozdravila a očividne im nechala tému na rozhovor, a mierne naberajúc rýchlosť postupovala ďalej.

Vyposkakovala som z lesa na lúku, keď zrazu vidím sedieť na dreve voľáky párik a desne sa obaja mračia. Trochu ma ten nával škaredej energie hodil dozadu, ale zotrvačnosťou som poskakovala ďalej. Ujo sa mi pozdravil, ja som sa ujovi pozdravila, a ďalej sa mračil, a vedľa neho sedí to dievča, úplne najnadurdenejší najškaredší výraz hádže na mňa.

Hej ako chápem že keď si sedíte na lúke a v kľude sa mračíte a zrazu kúsok od vás z lesa vyletí jebnuto poskakujúci modrovlasý škriatok tak vás to naštve. Šak veď teda koho by nie.

Ale aby som nezabudla,poskakovanie je výhodné hlavne zo zatiaľ nespomenutého dôvodu. Zlepšuje náladu. Fakt, skúste to, a po chvíľke sa začnete smiať. Alebo aspoň usmievať. Ako som obišla ten párik a preskákala cez ich pole škaredej energie, spravil sa mi normálne taký úsmev, že mi skoro hubu roztrhlo.


Keď to s vami ide z kopca začnite si poskakovať

 Záchod
Komentuj
 fotka
h8u  27. 8. 2015 15:13
to je tak strasne supeeer ze neviem boha
 fotka
n0win0u  27. 8. 2015 18:55
Dobre ty, burbelicitan sodny
 fotka
foxylady  27. 8. 2015 19:31
supeeer
 fotka
burble  28. 8. 2015 12:08
@h8u az tak?

@n0win0u ja som uz aj tvoj nick zabudla napisat dankys :/ sa mas sa?

@foxylady ď, poskoč si!
 fotka
viridissima  3. 9. 2015 04:16
Včera som chcela dohnať kamarátov. Tak som skákala. Poskakovanie je rýchlejšie ako chôdza a oveľa príjemnejšie ako beh.

Presne si to vystihla. Dovyskákavenia sa

.. budem na to myslieť častejšie
Napíš svoj komentár