Konáre vedomia
sem-tam búchajú na okná.
Však ostávam hladným
aj s plným batohom.

City sú ošarpané
ako farba na zábradlí.
Ony nenosia sa ako pávy
a v tme to všetko preklínam.

Hľadám žiaru, 
no hľadím len do monitoru.
Po nájazdoch ostála len sladká púšť,
kde muchy sa usídlia.


V knihách viac múdrostí nepíšu,
sú ako titulky vo filme.
Ja chcel by som lepší svet,
ale ja nie som lepším.

Vraví sa:" Tá lampa je taká vysoká, 
že svetlo z nej sem už neblúdi..."
Sem-tam si ju zmýlim, 
no každý lúč cítim...







 Báseň
Komentuj
 fotka
tasha5  24. 9. 2015 17:18
city su osarpane
 fotka
bunnyboy  24. 9. 2015 17:50
@tasha5 rád som, že sa páčilo ^^ ... díky : -)
 fotka
tasha5  24. 9. 2015 18:43
to bolo taake peeeeekne, no mam taketo rada :-S
 fotka
bunnyboy  24. 9. 2015 22:32
@tasha5 čo dodať... asi len, že mám veľkú radosť, keď si to niekto prečíta a ešte väčšiu, keď sa tá radosť prenesie cez poéziu tam, kde má ... ďakujem ešte raz... mám motiváciu teraz ^^ !
 fotka
tasha5  24. 9. 2015 23:51
myslis si ze ta nikto necita?
a aj ja mam davno motivaciu ale neviem pisat mozno sa tiez raz dockas
 fotka
karlotiskot  25. 9. 2015 12:32
Hmmm skús do toho vniesť nejakú tú melodickosť a čítať si po sebe nahlas ako to znie. Tiež sa neboj trošku "dosekať" tie strofy, nemusia byť ani náhodou uveznené v śtvorverší a nerýmovaným básniam niečo také skôr škodí ako pomáha, tak isto sa tým zaistí tá melodickosť ak to spravíš dobre.

Tiež sa občas snažiš napísa´t vetu zbytočne poeticky, rozumej prehodiť slovosled aby to znelo akosi klasicisticky či ako to nazvať. Nerob to a skús to radšej priamo so správnym slovosledom, ja som síce večný obdivovateľ klasicizmu a romantizmu, ale ich štýl si s modernou nerýmovanou tvorbou veľmi nezadá. Špeciálne v poslednej vete by sa mi hodilo viac ako to čo tam je, prosté "no cítim každý lúč"

Ale inak sa mi to páči a určite to má úroveň vyššiu ako väčšina básní na tejto stránke a určite máš potenciál to dostať o dosť ďalej len sa tej básni treba venovať z väčšej časti aj ako básni, pretože väčšinou je problém v tom, že báseň sa v dnešnej dobe používa len na vyventilovanie citov a absentujú často základné vedomosti o básniach a kašle sa potom na formu, pri tom dať básni čo najľahodnejšiu formu nie je tým citom vôbec na škodu.
Prajem veľa šťastia v ďalšej tvorbe a určite sa k nej rád vrátim.
 fotka
barb  25. 9. 2015 21:00
*****
 fotka
bunnyboy  25. 9. 2015 23:01
@tasha5 nejako ste sa tu teraz dohodli na mňa .. inak určite to vyskúšaj
@barb dík ^^
@karlotiskot .. no ja si ich vždy pri tvorbe vravím nahlas/recitujem, len niekedy ich chcem spraviť na formu a zas niekedy chcem úplný experiment .. aby to proste nebola tá istá polievka ... a to je pravda, že nato nie je dosť času aj keď si ich niekde zapíšem potom pri editovaní to ešte párkrát zmením ... aby to podľa gusta sedelo. Posledným odsekom si to presne vystihol a vážim si tvoj názor, keďže ja som čítal aj niečo od teba, myslím naposledy to bol článok v magazíne a to už bolo síce z iného súdka, ale profi robota
 fotka
tasha5  26. 9. 2015 23:38
noooo sme sa tu nejaki fajnsmekri/amaterski kritici stretli heeej a tak neprisla spravna muza este, len verse ma obcas napadaju, resp. metaforky ^^ alebo som si odpisala nejake a to nedosiahnem
10 
 fotka
antifunebracka  6. 12. 2018 17:39
"Ja chcel by som lepší svet,
ale ja nie som lepším."
Presne o mne
Napíš svoj komentár