Písalo si deväť prstov. Ten desiaty je momentálne nepoužiteľný. Nemajte mu to za zlé.

Ľudia sa ma tieto dni často pýtajú, čím to je, že srším toľkým optimizmom. Blbosť. Neviem, čo je optimizmus, neviem, čo je negativizmus, len jednoducho viem, že žijem. Aspoň naoko. Ľudia sa až príliš zaoberajú svojím emocionálnym rozpoložením. Ja jednoducho nechávam každé jedno štádium pretrvať. Nehľadám zmysel života, nevyhľadávam šťastie, nevyhľadávam nič. Robím to, čo ma baví. Pijem vodu a pijem víno. Hrám sa na zlého a dobrého. V skutočnosti neviem kam patrím, ale takto mi to vyhovuje.

Mám pocit, že simultánne padám a vstávam. Nebojím sa rozprestrieť krídla a nebojím sa, že mi raz budú vzaté. Bol som podvedený, odmietnutý, zradený a znovunájdený. Tak ako ostatní. Zažil som dva pokusy o samovraždu, jednu dokonanú samovraždu a tri smrte. Stal som sa svedkom domáceho násilia, trpel som, hnil som, práchnivel som. A nesťažujem sa. Čo má prísť, to príde. To, či ma to zasiahne pozitívne alebo negatívne je nepodstatné. A tak dnes pijem víno a zajtra budem piť vodu.

Som hriešnik a neprosím o rozhrešenie. Padám na kolená a priznávam víťazstvo, nie porážku. Počuť tiché výkriky. Beznádejná duša pookriala. Niekto jej vdýchol život. Vlk sa zblížil s líškou. Stretneme sa na dne.

Chcem ti len povedať, zblúdený čitateľ, že pre niekoho si svet a pre svet si niekým. Je jedno ako sa máš. Je jedno, či plačeš, smeješ sa, či si citovo vychladol alebo či si plný elánu. Dôležité je zanechať stopu. Niečo, čo bude typické len pre teba a nik iný tomu neporozumie, len ty.

Písalo si deväť prstov, ten desiaty šiel spať. Zmysel tohto blogu nehľadajte, píšem tu už posledný-krát.

 Blog
Komentuj
 fotka
overexcitedgirl  28. 7. 2015 21:35
Ako som si to tak čítala.. Občas mi to pripomínalo nejaký hip-hopový text typu Majk Spirit. To ale asi nebolo cieľom.
 fotka
bullet1302  28. 7. 2015 22:21
@overexcitedgirl mne moc blogy nejdú. potreboval som sa len trochu "vygrcať" aj preto tá posledná veta
 fotka
overexcitedgirl  28. 7. 2015 22:49

Ja že tá posledná veta je napísaná preto, aby sa s ňou mohla predposledná rýmovať. Možno je v tebe nejaký skrytý básnický talent!
 fotka
antifunebracka  5. 10. 2019 23:32
Ja som zas flegmatok presne preto, že viem, že čokoľvek spravím, nikdy to nezaváži
Napíš svoj komentár