Písal sa desiaty jún dvetisíc štrnásť nášho letopočtu. Vonku bolo príšerné teplo, pot sa lial sťa Niagarské vodopády, no mne to nezabránilo v tom, aby som si hodinu (a nejaké drobné) nevystál rad čakajúci na vpustenie na jeden z naj hajlajtov tohoto roku - koncert skupiny Nine Inch Nails, priekopníkov industrialovej muziky a ich gigantického frontmana Trenta Reznora, hlas ktorého privádza poslucháčky (nevylučujúc i čov) do rozpakov (to už nechám na vás, čo si pod nimi predstavíte).

Ale nebudem ťa, čitateľ, ďalej naťahovať, dovoľ, aby som prešiel k samotnému koncertu.

Všetko sa to začalo veľmi zle a s komplikáciami, ako to už, keď sa na niečo moc moc tešíte, býva. Pri kontrole lístkov sa s hrôzou dozvedám, že sa máme (ja a môj parťák) pobrať hore schodmi. Nechápal som, nakoľko som si nekúpil lístky na sedenie. Rezignovane som teda zdolal posledný schod, zamieril k sedadlám a utešoval sa, že to mohlo byť aj horšie. No nemohlo! Chytil ma rage, žilka na čele dobre, že nepraskla a vtom mi dačo napadlo. Nedalo mi to, lístky na státie i na sedenie stáli rovnako, tak prečo by ma nemohli pustiť pod pódium?

Nahodil som úprosné, psíčkovité okále, zahral sa na idiota a pekne poprosil tetu (inak mimoriadne pohľadnú), či by sa nezľutovala. Neviem, či na ňu zapôsobil môj prosebný prejav, v ktorom som stihol povedať "please, ma'am" aspoň 6 x" alebo to mala jednoducho celé v píči, ale podarilo sa! Nezabudol som sa jej neskôr patrične revanšovať.

Ani to netrvalo dlho, svetlá pohasli a na pódiu sa zjavila dvojica muža a ženy s názvom Cold Cave. Priznám sa, že som si od nich stihol vypočuť len pár songov, no neoslovili ma. Prišlo m ito ako zlý rip-off z 80-tych rokov ála Joy Division, Depeche Mode a ták.

Možno len nie som zvyknutý na podobné kapely, no bolo to zlé... VEĽMI zlé a čakal som len na to, kedy už skončia. Zrejme som nebol jediný, keď sa už neudržal an isamotný spevák a počastoval nás nasratým "Fuck You".

Viem, aký je to pocit hrať pre nehybné, s WTF výrazmi stojace publikum. No bolo mi to jedno, chcel som, aby konečne zmizli.Proste toto a predkapela NIN?! Museli si robiť piču.

Deväť-palcové klince prekvapili hneď na začiatku otvárajúc netradičnou "Me, I'm Not (Year Zero, 2007)". Možno netradičnou len pre mňa, keďže som to od nich naživo dosiaľ nepočul. Po zvodnom, éterickom intre odznela moja obľúbená "Copy of A" z najnovšieho albu (na okraj poznamenavám, zvedavý čitateľ, že z HM odzneli iba tri songy, čo mi prišlo sakra málo na to, že prezentovali práve najnovší počin)

Nasledovali pecky ako "March Of The Pigs", "Wish", "Reptile", neskutočná "Closer" a "The Great Destroyer" s fascinujúcimi vizuálnymi efektmi, ktoré vzbudzovali dojem príbehovosti a premakaného umenia (aspoň pre mňa). Osobne sa chcem pristaviť pri "sanctified", ktorú som si v kútiku duše prial, aby zahrali, a splnilo sa! K tej piesni mám hlboký osobný vzťah a počuť ju naživo bol pre mňa "riťopleskový" zážitok.

Koncert zakončili klasicky-melancholicky "Hurt", pri ktorom bola uronená nejedna slza a už ich nebolo.

Na záver len dodám, že ak budete mať príležitosť nabudúce určite neváhajte a kúpte si ten god-damn lístok. Zajtrajšok už nemusí prísť a vy neviete, o čo prichádzate.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
bullet1302  12. 6. 2014 00:14
Obrovská chyba hne´d na začiatu, ospravedlňujem sa... bolo to 9.6.
 fotka
lawey  12. 6. 2014 08:36
si mi aj včera prišiel na myseľ, že či ťa udupali, zobrali do crew alebo proste že ako si skonal

*po prvom odseku innerfanscreaming

me im not dali? ... ó divné... ale viac divnejšie že len 3 somgy s HM! ale dali while im still here žežeže?

sanctified :happy:
btw som zistila že nin "vykradli" sami seba čo maju terza novú verziu sanctified... tak v "ulitemate rarities bootleg" alebo jak to je, je skladba už neviem ako sa vola live me alebo čo neviem teraz, v noťasi mam ich diskografiu celu,
vidno že trent sa obzioeral do miulosti jak sa vravel...ale viac ma teší moje zistenie!!
 fotka
lawey  12. 6. 2014 08:38
mne tak tupučko napadlo, že prečo ako rpedskokanov nešupnú Alessandra so SOnoiom alebo moowhelblablaneviemto alebo Joshuu s Telefonom (telefon naživo musi byť skvelýý) ... lež potom mi došlo že to by bolo ai trošen unavujuce ťahať dva koncerty, dvoch kapiel za sebou
 fotka
bullet1302  12. 6. 2014 10:31
@lawey zde šecko, čo zahrali
» www.setlist.fm/setlist/nine-in...

noo nezahrali veru while i'm still ani came back haunted, čo ma trošku sklamalo, ale neva a asi aj viem, prečo nezaradili niektoré songy... jednak s nimi nebol Pino, ale basy sa zhostil Ilan á nedoniesli so sebou tie dve gospelové oné, pochopiteľne

hej hej ono mne sa zdalo, že je to tá remastered version, ale móže byť, nepočul som ten bootleg ešte ale ku koncu tam hrali tie klávesy zo Sunspots, čo začnú okolo druhej minúty či tak
Screenshot


Screenshot


z tých, čo si vymenovala nepoznám ani jednu, ale hej, bolo by to pre nich asi vyčerpávajúce to tam mohol dojsť aj Reznor so ženou, alebo hocijaká synthpopová kapela, bo toto bola katastrofa THIS MUSIC GAVE ME CANCER

Screenshot
 fotka
lawey  13. 6. 2014 22:13
som ti odpovedala len v mysli, ale keď dojdem na itnrak tak ti plnohodnotne azanietiene zanecham odozvu!
 fotka
bullet1302  13. 6. 2014 23:59
@lawey super, teším sa!
Napíš svoj komentár