Markází. Centrálna provincia Iránu. Kraj pradávnych studní.
Existuje jeden príbeh, ktorý nikto nepozná. Nikto okrem mňa a teba. Príbeh „Nyogthy“. „Veľkého Oka“. Meria asi pol metra a žije v starých studniach dediny menom „Kohan“.
Táto legenda je skutočná.

Ľudia si často myslia, že potulní rozprávači príbehov nehovoria pravdu. Dúfam, že časom zistia, ako veľmi sa mýlia.

„Nyogtha“ nemá ruky ani nohy, uši ani pery. Je to len Veľké Oko. Celé biele. A to je všetko. Žije osamote v studniach. Ak na vás niekedy spočinie jeho pohľad, stanete sa ľahostajným mužom. Nezáleží na tom, ako ďaleko sa nachádzate! Jeho pohľad nemá moc nad ženami ani deťmi, iba nad mužmi.

Dnes som tu. Vydám sa dole do studne. Chcem vidieť toto monštrum. Chcem ho zabiť. Už nechcem okolo seba vidieť viac ľahostajných mužov. Preto som teraz tu, na dne studne. Je tma. Nevidím nič. Zapnem teda baterku. Ozýva sa nezreteľný zvuk. Ako keby niečo kvapkalo. Chcem zabiť toho tvora hneď, ako ho uvidím. Nenávidím ho. Veľké Oko je bezcitné. Obzriem sa okolo. Som pripravený bojovať. Pripravený požierať.
Niečo vidím! Je to biele. Je to... je to tu. Vytasím svoj meč. Scimitar. Musím byť rýchly, než sa stanem ľahostajným. Približujem sa. Bližšie a bližšie, ale neverím vlastným očiam.
Nyogtha plače ...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
tequila  12. 3. 2023 16:47
lovecraft by bol hrdy
Napíš svoj komentár