Tento blog vznikol na podnet jedného videa, na ktoré ma včera spolužiak upozornil. A nechcem hrať moralistku ale...

Po jeho zhliadnutí som ostala šokovaná a znechutená, takže ako správny zástanca všetkého šokujúceho a nechutného som si pozisťovala čo-to o pôvode toho videa. Išlo o ukážku z reality-show, v ktorej súťažiaci bojujú o istú sumu peňazí(pre lepší efekt ju zverejním až neskôr, stačí keď poviem, že Mojsejovci ponúkli výhercovi svojej súťaže viac).

Tak som teda hľadala, čítala, zisťovala, pozerala videá a čím ďalej tým viac som bola presvedčená, že ľudia sú naozaj schopní všetkého. Nebudem tu rozoberať morálnu otázku reality-show, skôr ma dorazilo, kam až je ochotný zájsť človek pre peniaze.

Pamätáte si na tie skvosty typu Vyvolení, BigBrother Mojsejovci a spol.? Chudáčikovia, sťažovali sa, aké to je ťažké vydržať niekoľko týždňov zavretý v jednom dome pod dohľadom kamier. Keby len vedeli, ako dobre sa majú oproti ich americkým kolegom, ktorí museli neraz siahnuť až na dno svojich síl a sebazaprenia, len aby uspeli. Samozrejme, že nielen Američania, takéto fenomény sa po svete šíria rýchlosťou dobre namakaného Shellby.

Tak, po obkecávačkách by už asi bolo dobré spomenúť, čo za úlohy boli niektorí ľudia ochotní okúsiť kvôli výhre. Je ich neúrekom ako TS-iek, ktoré zničili BIRDZ systém, tak som vybrala len niekoľko:

**Jedna časť sa skladá z adrenalínových srandičiek, na tvorbe ktorých sa podieľali dokonca kaskadéri pracujúci pre také zvučné značky ako Jurský park či Matrix. Disciplíny ako prekĺznutie pod kolesami nákladiaka v plnej rýchlosti, šliapnuť na plný plyn a v tejto rýchlosti nabúrať do domu či skočiť do rozbúreného mora z helikoptéry za čo najkratší čas sú skôr o adrenalíne, také „zahrievacie kolo“.

**Osvedčeným sa ukázalo konzumovanie najrôznejších špecialít. Suťažiaci museli zjesť niekoľko živých slimákov, chlpatú tarantulu aj také lahôdky ako bravčové črevo plnené larvami, húsenicami a červami alebo sendvič plný úteku-chtivých švábov.

**Piť veľrybie spermie, pštrosie vajce, potkaní koktejl(len oholíte potkana, rozmixujete v mixéri a zriedite s vodou) alebo džús z madagaskarských švábov a stonožiek.

**Dosť často prenášať ústami také veci ako mŕtve krysy, červy, živé škorpióny, pijavice, loviť papuľkou všelijaké predmety z nádoby plnej hovädzích vnútorností či prasacej krvi.

**Nechať sa osprchovať výkalmi alebo sa ponoriť do slobieho trusu.

**Pomlieť mäso z mŕtvoly zvieraťa netradičným spôsbom – ústami odtrhnúť kus z mŕtvoly, preniesť k mlynčeku a pomlieť.

**Súťažiť, kto posledný roztvorí padák po skoku z lietadla.

**Vydržať čo najdlhšie bez spánku (po niekoľkých dňoch sa vraj u súťažiacich prejavovali paranoje a halucinácie)

**V ďalšej show bol zas nejaký Čňan ochotný zjesť telo mŕtveho dieťaťa. Takisto bezdomovci si nechali lámať kosti za pár drobných.


Mnoho ďalších vecí boli ľudia ochotní spraviť, niektorí preto, aby si niečo dokázali, výhercu jednej zo sérií k tomu dokopala jeho 7-ročná dcéra, ktorá sa modlila k bohu aby jej otec do takej reality-show šiel. Väčšina to však robí pre peniaze. A teraz príde už avizované odhalenie sumy: v prepočte 1,3 milióna slovenských korún. Keď si predstavím, že takí Vyvolení ponúkali 8-cifernú sumu len zato, že nejaký znudený hótentót tam prespí pár dní, nechce sa mi veriť, že sa na svete nájdu aj takí, ktorí podstúpili toto všetko pre „smiešneho“ 1,3 milióna. Túžba po peniazoch je asi predsa len silnejšia. Nehovoriac o tom, že v Malajzii výhra predstavovala 3000 dolárov. Ide o pomerne známu reality-show Fear Factor(síce pochybujem že je známa, lebo ja som o nej doteraz ešte nepočula).
A potom že fuj Mojsejovci...

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
aenema  28. 3. 2008 17:46
Ludia robia hocake kokociny, len aby dostali par papierov... A potom ze vsetko upada, a svet sa ruti do zahuby...
 fotka
dia  28. 3. 2008 17:48
Idem si skusit urobit ten potkani koktail... si mi chute narobila
 fotka
ayreen  28. 3. 2008 17:52
Daj video!
 fotka
dudri  28. 3. 2008 18:00
Hej, zufali ludia su ochotni spravit hocico, ale stale je to o ludoch, ktori sa na to kukaju. Keby to nikto nepozeral, tak by sa to nevyrabalo.



A co taki Jackass? Ti robia za tazke prachy podobne magoriny. A su z nich hviezdy
 fotka
smajdalf  28. 3. 2008 18:18
Dudri : Jackass je podla mna fajn

Ale k teme : Svine.... ze sa nehania stonožky jest...... ludia su koli "par papierom" ochotni urobit hocico.....
 fotka
black_soul  28. 3. 2008 18:21
fuj je mi na vracanie..

a ako mozu nieco take ako kanibalizmus uverejnit??
 fotka
saddath  28. 3. 2008 19:14
no dosť zlé...
 fotka
bobomir  28. 3. 2008 19:14
ked ich to baví nech sa bavia
 fotka
pawlo  28. 3. 2008 19:27
Som počul že veľrybi majú niekoľko litrov spermí - ale neviem neviem či by som ich okoštoval Radšej tie potkany
10 
 fotka
martinka1112  28. 3. 2008 20:01
Nič z toho by som pre peniaze nespravila,peniaze nie sú všetko,...
11 
 fotka
neway  28. 3. 2008 23:05
fuj fuj fuj.....
12 
 fotka
bezruka100nozka  29. 3. 2008 11:09
napriklad:



Screenshot




a je ich este kopu len treba hladat
13 
 fotka
veronika57  30. 3. 2008 14:13
Oh no fuj!!Také prasačiny robiť....kam ten svet speje
14 
 fotka
chavez  31. 3. 2008 23:10
Ako niektore veci by boli fajn a v podstate to je len adrenalinovy sport (ta prva hviezdicka o tom nakladiaku atd a potom ten zoskok s padakom, ze kto posledny otvori)

A niektore su fakt cisty humac Ale sme radi, ze ten koktail spravil z teba, takze davaj si pozor beznozka
Napíš svoj komentár