Tentokrát nechcem opisovať Londýn ako mesto , aj tak je pre každého iné , namieša vám kokteil ktorý bude chutiť len a len vám , skôr chcem ísť osobnejšou cestou a napísať pár vecí , ktorými ma ovplyvnil a zmenil moje vnímanie za tak krátku dobu .



1. Prestal som škatulkovať
Jedna z hlavných vecí , za ktoré ďakujem tomuto mestu . Pochopil som , že veci nie sú len biele a čierne a spoznal som kopu úžasných ľudí z celého sveta . Už po pár dňoch sa zrútili všetky moje predsudky o iných národnostiach , náboženstvách a farbách a už viem že záleží iba na danom človeku .Zo srdca som sa smial s Nemcami , hral futbal s talianmi a opíjal s Fínmi a Švédmi , ktorí si po prvom pive odpustili posledný šampionát . S Číňanmi a Juhoameričanmi som bol na Beatles medzi mrakodrapmi a s ďalšími ľudmi som si ľudsky rozumel lepšie ako so Slovákmi aj keď som často absolútne nerozumel . Ale aj po tomto všetkom som mal averziu voči čiernym , zlomilo sa to až , keď som po ceste domov našiel pred vchodovými dverami ležať černocha , ktorý si zlomil nohu a bezmocný pohľad ma presvedčil , že sme skrátka všetci ľudia .

Súdťe ľudí podľa osobnosti a charatkeru !

2. Skvelé priateľstvá
Pomaly môžem povedať , že mám priateľov na každom kontinente , už mi chýba iba Afrika !
A kedže chcem počas univerzity ( inak decká budte radi , že je zadarmo , lebo ked som počul aké pálky platia v iných štátoch za jeden semester ... ) veľa cestovať , chcem moje novonadobnuté priateľstvá patrične využiť a už mám aj konkrétne plány

3. Slušnosť
Pri pozorovaní správania Londýnčanov som prišiel na to , že mi Slováci , od Michaloviec až po Bratislavu sme strašní sedliaci ( čo sa týka prejavovania slušnosti , inak si myslím , že všeobecne sme dobrí ľudia , len trošku namrzení ). Každý deň ma niečím prekvapili , za každou vetou vždy treba povedať prosím a nezabudnúť na ďakujem a keď niečo spravíte pekne sa ospravedlniť . Ľudia tu povedia sorry asi 1549815 krát denne a pristihol som sa , že som už rovnaký , čo ma teší A hlavne ľudia tu stoja v radoch , v jeden deň bolo všetko plné a ľudia na zastávke ( áno aj čierny a moslimovia ) stáli pekne zoradení v rade a keď sa nezmestili počkali na ďalší . Raz sa mi stalo , že som nemohol nájsť kartu na bus a chlap na zastávke celý čas čakal , pretože som tam bol prvý . V tomto smere sa máme ešte čo učiť ...

4. Zaľúbil som sa !



+ pár postrehov
1. Taliani sa nedokážu rozprávať bez toho aby sa vás nedotýkali , nešťuchali , neobjímali alebo vykonávali iný fyzický kontakt .
2. Všetci Číňania sú veľmi múdry , fakticky ! bodaj by nie , vraveli , že sú každý deň v škole 12 hodín , okrem nedele ... v nedelu si robia celý deň úlohy . A milujú Vodcu , áno , aj 15 ročné dievčatá . Ja som v ich veku rozmýšľal nad príjemnejšími vecami .
3. S Fínmi a Švédmi sa nedá piť , a ak s nimi idete piť , zabezpečte si odvoz , lebo sa môže stať , že keď skončíte , nenájdete cestu domov ( áno , osobná skúsenosť )
4. Japonci a Kórejčania sú vo všetkom strašne rýchly , jeden Kórejčan mi povedal , že si vybral Londýn na ročnú prestávku počas univerzity , lebo chcel ísť do mesta , kde sa žije pomaly a v kľude ... ja mám pocit , že tu niekto zrýchlil 16 x život , ako na dévedéčku , nechcem vedieť ako žijú v Soule ! Celý život im prejde asi za týždeň a možno si ani nevšimnú , že žijú .
5. Každý Rus nemá rád vodku ale každý Rus chce ojebať štát .
6. Španieli sú čo sa týka partyovania ako na baterky , asi nimi nabíjajú duracelky .
7. Napísal by som aj niečo o Francúzoch ale ktovie prečo som žiadneho v Londýne nestretol

+ môj ôsmy div sveta
Nikdy ma neprestane prekvapovať v akých nemožných podmienkach a situáciách dokážu Londýnčania čítať noviny . Predstavte si absolútne plné metro , nedá sa vám ani pohnúť , vedľa vás stojí Londýnčan , ktoreho skoro privreli dvere , telo má takmer v pravom uhle aby sa zmestil dnu , stojí na jednej nohe , pred ním je vetračné okno z ktorého silno fúka vietor a hádajte čo sa stane ..... on si vytiahne noviny , hlava zaklonená , jednu ruku asi stratil , vietor mu s nimi trhá ale on si spoko číta noviny , obzriete sa a zistíte , že všetci takto čítajú noviny . Cudzinci to nezvládajú , čiže baby ak chcete zbaliť bohatého Brita je to skvelý rozpoznávací znak .


 Blog
Komentuj
 fotka
transplantovana  31. 8. 2011 00:44
a o Poliakoch nič?
 fotka
baggy  31. 8. 2011 00:49
@transplantovana poliakov vsetci pozname
 fotka
marttina  31. 8. 2011 11:18
pobavil ma ten zaver, citanie novin je klasika predsa

@transplantovana
 fotka
kiksauri  31. 8. 2011 12:15
pobavila som sa
 fotka
anzu  31. 8. 2011 12:28
"Každý Rus nemá rád vodku ale každý Rus chce ojebať štát."



100 hviezd!
 fotka
sluge  31. 8. 2011 18:45
A ako dlho si bol v Anglicku?



Ja som tam už bola dvakrát, ale dokopy hodín to bol možno deň. Tiež by som niekedy rada zažila dlhšie stretnutie s týmto mestom.
 fotka
baggy  31. 8. 2011 19:19
@sluge mesiac , kde som bol , je v prvom blogu
 fotka
hellium  15. 10. 2011 13:03
tie noviny
Napíš svoj komentár