Dlho som túžila napísať niečo zo srdca, niečo, čo by malo skutočnú hodnotu, ale nikdy som to nedokázala. Možno je to tým, že sama neviem, čo si vlastne o živote myslím. A preto to nejde vyjadriť ani akýmikoľvek slovami.

Mám pocit, že stále hľadám akúsi cestu, ale zároveň pripúšťam možnosť, že cestu som si už zvolila...ale čo ak práve tú nesprávnu. A existuje vôbec správna a nesprávna cesta? Je možné, že ak by si najväčší géniovia našej planéty zvolili iný osud, nikdy by nedosiahli úspech, nestali sa slávnymi, nevyužili by to, čo využiť mohli? Ale môžeme naozaj s istotou tvrdiť, že by to bolo nesprávne?

Alebo náš svet takýmto spôsobom prišiel i o mnohé ďalšie kapacity, ktoré sa nikdy nedokázali, či nechceli prejaviť, ale pritom skutočne mali na to a mohli? Čo ak veľa ľudí žilo v strachu, či v chudobe, ale pritom mohli tomu všetkému zabrániť, len v sebe nenašli dostatok sily a odhodlania? Koľko je už v histórii premrhaných šancí, zbytočne prehraných bojov...

A koľko ich ešte len príde?

Chýba mi istota. Istota, že mne sa to nestane. Viem, že tá istota tu niekde je, že existuje...len ja som ju ešte stále nenašla.

A možno nakoniec to, čo sa celý život usilujeme nájsť a čo neustále i vo svojom podvedomí hľadáme nie sú správne a nesprávne cesty. Možno je to práve tá vnútorná istota. Istota, že nech sme si zvolili akokoľvek (horšie, či lepšie), zvolili sme správne.

(koniec koncov, i tak je všetko na svete relatívne)

 Úvaha
Komentuj
 fotka
huligang  12. 8. 2008 21:31
o jednej istote by som vedel,len ked pride,moze svet truchlit za dalsim geniom

Neviem ci ti dat za pravdu alebo tvrdit, ze vnutorna istota neexistuje.Skor sa mi zda,ze ju obcas najdem,ale ta potvora ma vie rychlo opustit...
Napíš svoj komentár