Ľudia, ktorí si zaslúžia titul "skvelý".
Každý má určite v živote niekoho takého, komu vďačí zaveľa, kto mu pomohol, keď to potreboval.

Aj ja takých ľudí poznám a chcela by som sa o nich podeliť aj s vami. Nie je ich veľa, no to čo spravili, stojí za zmienku...

Takže tou prvou skvelou osobou v mojom živote budú určite rodičia. Takže dve osoby...
...ktoré sa o mňa starajú, ľúbia ma a dokazujú mi to každý deň.
Máme medzi sebou aj nezhody, to áno, a nie je ich málo, no vždy si k sebe dokážeme nájsť cestu. Oni sa snažia, aby bol môj život plnohodnotný a chcú mi dať to, čo možno oni nikdy ako deti nemali. Mne však hojne stačí to, že ma ľúbia a že si ma nechali. Aj ja ich mám veľmi rada.

Druhou skvelou osobou v mojom živote je moja najlepšia kamarátka Zuzka.
Možno si poviete že je to už také otrepané, no ona mi veľmi pomohla tam, kde to rodičia nedokázali, pretože som ich tam nepustila.
To jest v oblasti školy, priateľov, či prvej lásky. Ale aj začleňovania sa do spoločnosti, či spoznávania nových ľudí.
Vďaka nej som prekonala prvé sklamania v láske. Podržala ma, keď som mala problém s rodičmi, čo nebolo málokrát. Nútila ma chodiť do spoločnosti, pretože ja som ináč strašne nespoločenská. Radšej budem sedieť doma. No ona ma vytiahla a zoznámila ma s kopou dobrých ľudí, ktorí sú dnes tiež moji priatelia.
Tiež ma tak povediac vychovávala, pretože môj život smerovala tak, aby som sa nedostala na zlé chodníčky. Dávala na mňa pozor. A za to jej patrí veľké ďakujem. Mám ju veľmi rada...

A treťou skvelou osobou v mojom živote je jeden kňaz, ktorý pôsobí u nás vo farnosti. Voláme ho otec Ľubo a veľmi si ho vážime, pretože toho spravil veľa za tých osem rokov, čo je u nás.
A aj pre mňa toho spravil veľa.
Ukázal mi celkom iný svet, ako je ten svetský a naučil ma milovať boha a byť verná jeho slovu. Možno to znie tak odpudivo, no naučil ma byť správnou kresťankou.
Tiež využil moje tzv. vlohy a zapojil ma do farskej činnosti. Teraz vediem dve spevácke zbory a som kantor. (pre vysvetlenie: ten čo vedie omšu/liturgiu). A táto práca ma hlboko napĺňa, pretože sa cítim aspoť trocha užitočná.
A tiež mi pomohol aj v mojej duchovnej oblasti, keď som mala problémy či už s neistotou alebo podceňovaním.....Alebo ma len jednoducho vypočul, keď som to potrebovala. Tiež mu môžem len ďakovať a prosiť ho o požehnanie do života.

Takže toto je asi taký "výkvet" v mojom okolí, ktorý si tak najviac vážim a vďačím im zaveľa. Som rada, že mám také šťastie na skvelých ľudí a prajem to aj iným...

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár