Oberá či neoberá ten cit ľudí o rozum? Moja jednoznačná odpoveď je áno. Keďže láska vládne v srdci, to potom ovláda jeho správanie. Žijeme predsa podľa toho ako nám bije srdce.

Riadime sa potom srdcom aj pri rozhodnutiach, pri ktorých by malo mať hlavné slovo rozum. Ale láska rozum zaslepí . Obalí ho silným ružovým filtrom cez ktorý neprenikne ani tieň škaredého či zlého. Ak aj áno človek sa s tým ľahšie vysporiada ako inokedy. Preto sa hovorí, že láska je slepá. Človek zasiahnutý amorovým šípom nevidí veci tak ako naozaj sú. Všetko sa zmení keď sa niekto zamiluje. Svet je úplne iný. Na jednej strane je super vidieť svet ako poloplný a nie ako poloprázdny pohár. Všade sú len samé pozitíva, všetko vyzerá ľahko a svetlo. Ale všetkého veľa škodí. Preto je toľko ľudí chorých, chorých z lásky. Jednoducho sa , , predávkovali, , . Preto je im teraz tak zle.

Zdravie človeka vychádza z jeho psychiky. A v tom je celý háčik. Láska poprehadzuje doteraz zaužívané spôsoby života a človek je ako keby vymenený. Vymenili sa rozum a srdce. Vymenila sa vláda. A kedy boli voľby?

Ľudská bytosť prirodzene bojuje za vlastnú existenciu, za vlastné bytie. Plníme si svoje sny a túžby. Keď sa ale človek zamiluje, väčšina jeho pozornosti sa zameriava na iného človeka. Na oblasť jeho túžby. Na seba človek myslí menej a menej. Je to však správne? Myslím, že aj áno aj nie... ale momentálne sa prikláňam k nie. Necháme sa zjesť levovi, lebo sa zľutujeme, však chudák lev je hladný? Prirodzene nie. Každý máme v sebe predsa pud sebazáchovy. Avšak láska robí z ľudí somárov. Somárov, ktorí sa nechávajú požierať.

A preto, keď vidím čo spôsobuje táto známa , , choroba, , a jej ťažko liečiteľné následky, ktoré po sebe zanecháva, chcem byť žirafou.

Lebo žirafa má nadhľad, nadhľad nad všetkým a nad všetkými. Vidí toho viac ako ostatní. Ale ani žirafa nie je imúnna voči chorobám. Bohužiaľ na lásku ešte vakcína neexistuje. Žirafe sa tiež podľamujú kolená. Aj jej sa točí hlava. Aj ona nosí občas ružové okuliare. Ale niekedy si ich musí či chce alebo nechce dať dole. Vtedy srdce klesne až na úroveň zeme. Žirafa je na dne.

Má chuť sa pochovať. Vyberá si truhlu, kupuje sviečky a neustále plače. Spomína, občas si nadáva že čo spravila a čo naopak nie, čo sa dalo zmeniť, ale väčšinou sa ľutuje. Takto si nejakú tu riadne dlhú chvíľu pobudne, prežíva. Utápa sa vo svojom žiali.

No po čase ju to v tom vlastnoručne vykopanom hrobe nebaví, nudí sa. Unavilo ju síce to všetko ale spomína na vzniknutie choroby. Tej choroby z lásky, ktorá sa javila a tvárila ako neškodná a prospešná droga. Uvedomila si že je škoda zomierať a práve na lásku.
Vstala, odrazila sa od dna a vyskočila hore. Koľkokrát sa už popálila ale aj tak jej to nedá.

Sú aj ostatní na tom tak isto? Ako sa cítia druhí? Žirafa nezabudla, spomienky sa uchovali a následky zostali. Avšak myslím, že je múdrejšia a skúsenejšia a len prax robí robí predsa človeka lepším a lepším.

, , Poďme si po ďaľšiu dávku! Dávku tej, ktorá je toľko ospevovaná, o ktorej sa píšu toľké básne. Ja liečenie nepotrebujem, ja to zvládnem.“ Vidieť, že láska ju obrala o rozum.

To je na láske úžasné a zároveň hrozné. Všetci ju potrebujeme a sme na nej závislí. Síce je krásna a lieči, ale zároveň ubližuje a zabíja. Na to nemožno zabudnúť

(Moja úvaha na sloh na solinu)

 Úvaha
Komentuj
 fotka
bluepanter  14. 8. 2009 08:00
žirafa to veľmi veľmi pekne napísala a pravdivo, stotožňujem sa s tým .



Jeden Francúz, ktorého meno som zabudol, raz povedal: "Láska robí z génia tupca a z tupca génia."
 fotka
shaolingirl  15. 8. 2009 01:39
veľmi pekne napísané.... skvele sa to čítalo a ešte lepšie sa o tom premýšľa.... a aby som nezabudla, krásny blog a už sa teším ana daľší.....



a žirafa je super zviera, veľa prirovnaní a krásnych viet,......chválim...
 fotka
vivian117  18. 8. 2009 20:46
veľmi pekná úvaha...a zaujímavo vyberané slová človek má chuť zastaviť sa a popremýšľať...

a to prirovnanie k žirafe..úžasné..

klobúk dolu
 fotka
whatsername8  11. 9. 2009 22:42
a vraj nevieš pisať, ti dam! teba len treba k tomu dokopať, tak ako na tu slovinu...(dufam že to bolo za jedna)

mimochodom maš užasny slovnik...
 fotka
eli19  12. 11. 2009 19:24
krásne napísané,..no ale ak je láska choroba,tak sa z nej nechcem nikdy vyliečiť.Je to jediná choroba ktorá mi vyvoláva na tvári úsmev....
 fotka
elwinko  29. 11. 2009 10:41
veľmi veľmi veľmi krásne slová a vety, nádhera..
 fotka
newgeneration  20. 1. 2010 18:51
nuž viackrát tu boli spomenuté superlatívy, takže nebudem sa opakovať... a čo sa týka tej lásky... no dajme tomu, že toto je jedna verzia, ktorá môže byť kľudne aj pravdivá ale ja mám aj inú verziu... láska a sklamanie sú sestry, resp. súrodenci = ak je človek zamilovaný tak cíti lásku a všetko je nádherné krásne...ale ak sa niečo stane, tak prichádza sklamanie, teda druhý faktor... čiže dá sa povedať, že láska samotná vôbec nie je zlá... skôr to, čo z nej samotní ľudia neskôr spravia...
 fotka
orochimaru  25. 1. 2010 20:57
superne je to kawai je to you...

..dobre je to cool kawai je to chech!
Napíš svoj komentár