Láska. Čo je to láska? Je to len pojem, zbytočná fráza? Dokáže to vôbec niekto vysvetliť? Láska sa nedá vysvetliť žiadnym vzorcom, ktorý používame na chémiu, fyziku alebo matematiku. Nedá sa ju naučiť, dá sa ju len cítiť. Láska môže byť len úprimná a môže vychádzať len zo srdca.

Každý kto nikdy neľúbil, alebo nemiloval by povedal, že láska je len obyčajné slovo, ktoré nemá žiadny význam. Ale je to naozaj iba slovo? Veď predsa láska je všade okolo nás, najmä v tomto období ju môžeme vidieť takmer všade. Stačí sa pozrieť z okna a vidíme ako sa majú k sebe zvieratká, ktoré sa k sebe túlia, pomáhajú si, po ulici sa prechádzajú zamilované páriky, ktoré vám potvrdia, že láska nie je iba slovo. Je to niečo nadpozemské, priam až božské.

Každý človek, ktorý už raz miloval vie, že byť šťastne zamilovaný je tá najkrajšie vec na svete, keď viete, že sa môžete vždy o niekoho oprieť, že je s vami niekto, kto vás chápe a ľúbi, a že mu na vás záleží. Avšak láska môže byť aj trpká, nie nadarmo sa hovorí, že láska a bolesť patria k sebe, pretože lásky k niekomu sa človek už nikdy nezbaví. Už len pri krásnej spomienke na nejaký pekný zážitok sa vám vyčarí blažený úsmev na tvári. Ja viem, ako láska chutí. A viem aj to, že človek, ktorý je zaľúbený, nevidí chyby toho druhého. Nechce veriť tomu "zlému", čo mu hovoria ostatní. Verí iba tomu, čomu sám chce, iba svojim predstavám. Pre človeka je láska ako ten najkrajší sen. Zamilovanému človeku ide všetko ľahšie, večer zaspáva s pocitom, že je na svete človek, ktorý ho miluje, ráno sa budí s nádejou, že sa dnes stretne so svojou láskou. Avšak láska nemusí byť len k osobe, ktorú milujete. Láska je vlastne aj priateľstvo, z ktorého môže nakoniec vzniknúť pravá láska. Veď čo všetko ste ochotní urobiť pre priateľa, na ktorom vám záleží? A prečo? Iba pre jediné, z lásky. Aj jedno staré príslovie hovorí, že lláska aj hory prenáša. Ako by mohlo obyčajné slovo hory prenášať? Nechápala som tomuto prísloviu, až kým som sa nezaľúbila. Vtedy som pochopila všetkému.

Toto všetko svedčí aj o tom, že láska je najsilnejší cit, aký môže človek cítiť. Veď istotne aj vy viete že by ste za svoju lásku položili aj vlastný život. A to by ste len tak, kvôli nejakému slovu nedokázali.

 Blog
Komentuj
 fotka
rollo111  5. 7. 2012 16:34
Láska je umenie milovať...
 fotka
georg21  6. 7. 2012 00:32
a žiadne slovo ju nevystihne...
 fotka
sherloch  13. 4. 2013 14:23
Láska je čosi viac, ako len zamilovanosť...



( 1 Kor 13, 4-8 )

Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, láska sa nevystatuje a nenadúva; 5 nie je neslušná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nezmýšľa zle, 6 neraduje sa z neprávosti, ale teší sa s pravdou; 7 všetko znáša, všetkému verí, všetkého sa nádejá, všetko pretrpí. 8 Láska nikdy neprestane. Ale proroctvá sa pominú, jazyky umĺknu, poznanie sa pominie.
Napíš svoj komentár