Uprostred húštivého lesa, skrz na skrz prešpikovaného všakovakými stvoreniami, pri treťom západe slnka od minulého štvrtka, ktorý sa nejako výrazne farbou podobá (ten západ slnka) na vanilkový puding zmiešaný s broskyňovým kompótom, ZAPRASKALA PRASLIČKA.
To sú naši známi Milanko a Ohník a idú hľadať do lesa význam života. Po prednáške jedného trnavského guru v Hakmaputrovom kultúrnom dome na konci obce Vyšné Nižné sa v Milankovej hlave začal vŕtať červíček. Chcel nájsť zmysel toho všetkého, svojej roboty, seba svojho kamaráta a odkiaľ fúka vietor. Kedže ten guru pôsobil strašne načurálne, rozhodol sa že to začne hľadať v lese.
Prírodné erengie a podobné veci. Ohník, ako jeho poloretardovaný kamarát, a taktiež veľký fanúšik bicyklov značky Sobi od kultových značiek ako Sobi 20 až po najnovšie modeli, sa rozhodol, že nebude pišák a pomôže mu v hľadaní.

Ohnoš, ty imbecil, prečo stále nosíš tie hodinky? Veď aj tak nevieš zistiť koľko je hodín z ručičkových hodiniek, zatônil na Ohníka Milanko.

Veď aj tak nevieš bla bla bla, prestaň do mňa stále rýpať. Mamka mi kúpi digitálne až na birmovku, odvetil Ohník.

Kde sa zrazu, tu sa zrazu akokeby z nevietidovaného programu, vyskočila spoza kríčka bútľavého zubná víla. Na svete vládne veľmi mylná predstava o tom, že zubné víly to sú úplne normálne a čarokrásne stvorenia. Troška zázračné, sem tam nejaký ten dolár ti šmykne pod vankúš, nafotí si ťa v noci jak slintáš, zoberie zub a predáva v Severnom Nemecku na protézy. Síce by to bol veľmi výhodný biznis, kedže tam idú zuby na dračku, zubári sú drahí a na jednej 32 zubovej protéze majú stratu 32 dolárov, ale zobrali by za ňu 206 euro aj nejaké drobné, ALE vôbec to tak nie je. Je to mylná predstava, ktorú dospeláci vytvorili po tretej genocíde zubných víl. Ozajstná zubná víla ma približnú veľkosť 180 centimetrov a je veľmi tučná, nosí otrhané ružové šaty a "čarovnú" paličku, s ktorou olupuje z mŕtvych ľudí kožu. Zubná sa volá preto lebo na svoju hlavu ma neprimerane obrovský chrup v ktorom si rituálne,po dovŕšení prvého menzesu, naostruje zuby s karbobrúskou. Uši jak kuň.

Víla stála v akčnej póze a Milanko si spočítal vo svojej jednoduchej hlave, na ktorú ma aj papiere mimochodom, koľko je dva plus dva. Skočila po ňom v zbesilej rýchlosti, lenže nevedela to, že Milanko má čierny pás v karate a nunčaky pod guľami. Milanko bol ale taký posratý, že to nevedel ani on a dal sa na spanilý beh lesom. Ohník v tom strese prejavil svoju superschopnosť a zapálil sa. Zhoreli mu všetky šaty ako uhoľ a rozutekal sa za nimi.

Cestou necestou a hlbokou divočinou sa ozývali výkriky vystrašeného Milanka a najesratej víly. Zvieratká a potvorky skučali od strachu, kde tu spoza roha objavil sa v plnom zápale Ohník. Víle sa začala vybavovať posttraumatická depresia z detstva a fóbia voči ohňu. Všetci vedia, že to mala s tej genocídy víl v 73 roku. Treplo s ňou o zem, až tá nevinná lúčka kde boli zahučala. Pena z huby, depresie. Víla bola odpísaná. Ohník ostal nahý a opáleny, Milanko vystrašený. V tom však melancholicky zahlásil,

Aké pramení ponaučenie Ohníček môj nudistický? Never žiadnym sektám chcú ťa buď zabiť, alebo vymáhať od teba peniaze.

Otočili sa a Milanko, síce z hnedými nohavicami, ale poučený, zistil, že je zas o niečo múdrejší.

 Rozprávka
Komentuj
Napíš svoj komentár