Bolo raz mestečko . Krásne mestečko pre nás maličké ale pre jej obyvateľov to bola metropola. Metropola plná lásky , pochopenia a priateľských vzťahov . Dokonale mestečko plne anjelov . Našich anjelov strážnych . Ich krídla zložené z pierok hebších ako hodváb sa jagali , ich úsmevy žiarili do celého sveta , nosili balíčky plnené láskou , šťastia pre nás . Každý človek tu mal svojho anjelika strážneho menšieho ako hlavička špendlíčeka .

Z tadiaľto lietali anjeličkovia k nám s darmi úhľadne zabalených do darcekovych krabičiek previazaných stuhou . Anjelici leteli každú noc za nami ked sme ticho spali v postielkach . Prisli a otvoili s voj darcek .Vpustili do nasho sdca lasku , stastie , zdravie a ine prekrasne veci . Potom nam dali pusu na celo a odleteli domov , kde ulahli do positelkz a spali zasluzenym pocitom odpocinku .

Toto mestečko bolo veľmi blízko veľkého mesta s tisícmi ľudských obyvateľov . Tiche a nevedome spolunažívanie trvalo roky . No niektorzm ľudom nestačili dary anjelov . Zanevreli na duchovne hodnoty , nevazili si lasku stastie a pochopenie. Chceli peniaze.

Ich anjelom usmev pohasol , vykotuli potoky slz . Ich kridla stracali sovj lesk , silu a krasu . Ostatni anjeli im pomahali ako len vedeli , trosku lasky , stastia yo svojho balicka dali aj im . No nic nepomahalo . Ludia stale bazili viac a viac po peniazoch slave a moci .

Ked na mestske urad prisla ponuka " postavime obrovsku fabriku a kazdemu cloveku mastne do vrecka pribalime niake tie peniaze abz sa mal dobre a kupil si lasku , stastie a zdravie . Ludia za vidinou penazi nevahali a hned ponuk prijali . Firma tak velkych rozmerov musela ist pri mesto , tam kde zili anjeli .

Prisli stavebne prace , znicenie lesa , bezohľadné vyrubovanie , ničenie a nikto sa ani nepopostavil , že anjelom sa zničilo mestečko , vela nich zahynulo , a takmer kazdy anjelik prisiel o kridla . Zostalo ich velmi malo a nie to este toľko aby stastie prinasali aj nám .

No ludia bohatli a kupovali si lasku , statsie a zdravie , no potom sa pozreli do zkradla a vedeli ze ziju v obzcajnom smutnom svete , ktorz ovladaju peniaze a oni nie su stastni . A zacali prosit svcojich anjelov straznyczh o pomoc . Ze preco nie su prave tu ked ich potrebujeme? ?

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
taylorova  2. 6. 2008 20:30
ACh..ake pravdive.....a pekne
 fotka
demoniqangel  2. 6. 2008 22:07
zaujimavo napisane...a bohuzial pravdive
 fotka
qase  26. 11. 2008 22:58
pfuu.. zaujimve, vazne zaujimave rozpravky ti chodia po rozume.. bohuzial, v podstate je to tak
 fotka
antifunebracka  1. 3. 2018 16:18
Toto je tak hlúpučko navnučko zlaté
Napíš svoj komentár