Je možné, aby niekto, kto chce veľmi ľúbiť sa naučil dať lásku niekomu inému, ako tomu, kto ju v ňom prebudil?

Keď nie navždy, tak aspoň na určitý čas?

Ak je to tak, dá sa hovoriť o pravej láske?

Myslím si, že ide len o pokus dať niekomu pravú lásku. A vďaka veľkej snahe vybudovanej vďaka potrebe mať ju často vyzerá, ako tá pravá. (Teda často ju ľudia za takú považujú lebo to tak chcú.) Ale predsa je v niečom iná.
Takýchto lások je možné v živote zažiť viac. Práve vďaka takýmto láskam však prežívajú ľudia sklamanie a rozmýšľajú či tá pravá vôbec existuje.

Je však možné, aby každý človek stretol vo svojom živote tú pravú?
Prečo si pod pojmom pravá láska predstavujú ľudia lásku na celý život? (Áno, od malička to vidíme v rozprávkach. A kopu ľudí si to zafixuje ako ideál, ktorým sa v živote riadia. Aj keď je to pekné, ale musí to vždy byť tak?)

Ľudia časom menia priority. A preto sa môže stať, že city, ktoré sme predtým cítili slabnú. Prečo? Lebo už tie hodnoty, ktoré má človek kedysi pre nás jeden z najbližších, nie sú pre nás prvotné. Napríklad preto lebo sám z nejakých dôvodov veľmi zmenil a nie k ešte lepšiemu.

To však neznamená, že to čo sme cítili nebol silný a hodnotný cit.
Ale nie je to náhodou tak, že keď už je tá láska naozaj pravá, prekoná všetko? Alebo si to len my fixujeme, ako fakt, ktorý musí byť pravdivý lebo niečo fakt silné len tak nekončí. A nemôže odrazu len tak zmiznúť. No človek je silou vôle schopný všeličoho. A keď má dobrý dôvod, myslím si, že ak veľmi chce, môže si vybudovať voči niečomu blok. Aj keď ja osobne si myslím, že niekde hlboko v takých ľuďoch sa skrýva ten potlačený cit, ktorý tam bude mať svoje miesto vždy (aj nevedome). Záleží len od osobnosti a vôli človeka či mu niekedy v živote dá priestor výsť na povrch.

Človek jednoducho považuje za svoju pravú lásku toho, kto pre neho v jeho doterajšom živote znamenal po citovej a hodnotovej stránke najviac. Toho, kto v ňom zanechal niečo také čo nikto iný. Ak však táto láska nie je šťastná, ľudia väčšinou nevedia predstavu, že by si mohli nájsť novú lásku opustiť. Nie je to tak ľahké. Predsa sme ľudia a máme hlboko rozvinutý cit

 Blog
Komentuj
 fotka
motorbreath  27. 8. 2010 14:03
5*
 fotka
duskaa  15. 9. 2010 12:01
super clanok..takto nejako to vnimam aj ja
 fotka
zeriavka  20. 9. 2010 22:28
našla som tam pekné vety... ale neprinútilo ma to prečítať si každú neviem či je to tým, že som unavená..alebo?
Napíš svoj komentár