Že sviatok práce? Že 1. máj?!

Sviatok má Sviatok práce. ma to dojalo.. vs. náj


Kebyže, dnes nebol prvý máj tak si pomyslím, že je sobota.
Mama od božieho rána vykrikuje, že nech poriadim. Nahodila som blbý výraz v tvári a tvárila som sa ako nepríčetná, že čo po mne chce.
Ale ja som fakt dobrá dcéra, ktorá iba málokedy povie Nie.
Sama od seba som sa chytila, že poumývam okná. Mama sa hneď začudovane po mne pozrela, že či nie som nebodaj chorá, keď zrazu sama od seba riadim. Nie, nie som chorá, len mala strašne toho veľa a doma som fakt bola iba od nedele dokopy asi tak 1 deň. Tak aby neboli reči, že nič nerobím. Musím sa priznať, že umývanie okien neznášam. Fuj.
Bežne som okná umývala, a to iba jedno asi tak polhodinu. Musela som ho mať totálne vyleštené, aby nič nebolo vidno. Občas som takto chodila aj vonku, že či nie sú niekde šmuhy. Viem, myslíte si, že mi šibe. Nie, ale tak keď už riadim tak poriadne. Predsa. Ale teraz? Teraz mi na jedno okno stačí 10 min. Potom so za ňou dobehla ja, že či mi dá aj záclony. Na záclony som prosím pekne čakala hodinu. Prídem za ňou, že kde sú, a ona že nevie. Tak teraz mám v izbe holé okná bez záclon, také suché mi to príde. Pretože keď mam záclony tak to zútulní izbu a keď nie, tak to vyzerá také obyčajné.
Po doumývaní okien som mala samozrejme pauzu...csssss ako inak by som nabrala novú silu na nové upratovanie.
Po takej hodine som si poupratovala skriňu, a toto milujem, dokážem sa pri tom tak dokonale uvoľniť, že aj keby niekto zomrel, zabudnem na prítomnosť a venujem sa iba mojim veciam.
Vypratala som si bodrel, staré veci, ktoré schovávam pred mamou aby mi ich ona nevyhodila som nakoniec dnes vyhodila ja. Boli malé, ale jedno tričôčko som si nechala, strašne rada som ho nosila keď som bola miniatúrna bába. Som si ho aj schovala, aby mi ho náhodou mama nenašla, ak sa mi bude hrabať vo veciach, čo tak neznášam.
Odišla som na päť minút, že obedovať, och bože....čo sa mi nestalo ..neuveríte. Doobedovala som, a prídem do izby. V izbe brat si tam doniesol rožok, a jedol ho tam ale tak blbo, že som mu mala chuť vlepiť. On si to odtrhával a tak žul. Na zemi bolo toľko bordelu, že ďakujem pekne.
Ale ja som dnes, na dnešný sviatok riadila vo veľkom tak som ho vyrazila aj s rožkom von z izby a poumývala dlážku. Fuj sa, toľko bordelu .. nejdem ani komentovať.

Asi od nudy teraz mama behá po byte, a pozerá, že či niečo nejde dať do práčky.
Myslím si, že puntičkárstvo mám po nej, žiadna sláva.
Niečo mi pobrala, čo som jej prichystala a dúfam, že sa mi nestane to čo minule, že som našla biele tričko v zelenom odtieni(ale to pral oco), našťastie perie mama, vkladám do nej plnú dôveru.
Ešte ma čakajú periny preobliecť, a utrieť prach. No ten prach, ten prach neviem neviem či ide upratať, ale ako sa pozerám na okná sú super čisté, aspoň jeden deň to tu bude normálne, že aj vyzerať.

Inak niečo mimo, práve ako som prášila koberce, tak mi priletela nie včela ale lienka do okna, viete aká haluz? Normálne, že letela a namierila si to rovno do okna. Chúďa tak ju odrazilo, že spadla na zem. Teraz fakt neviem po kom som .

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
dedooskarabus  1. 5. 2008 16:50
dobre to opisujes dobre sa na tom haluzi
 fotka
driftqueen  1. 5. 2008 19:01
ja som oslavila sviatok prace pracou...ale poriadnou makackou...na okna pouzivaj clin ci jak sa to voal to cmuhy naozaj nerobi...a oteckovi porad perwol colour magic...fakt zabera
 fotka
eliza707  2. 5. 2008 13:27
....ty vies cloveka teda dorazit ...

...zabila si svoje dieta ...hrozne ...k tym poslednym slovam
 fotka
elwinko  2. 5. 2008 23:35
Pekne pekne.. ...ja tiež doma riadim

S Paul Van Dykeom vo veži..
 fotka
seagull1  10. 5. 2008 17:56
ach jaj ja som 1.maja oslavoval ako kazdy 1.maj hold, ked sa mi postastilo sa narodit prave v taky "pracovny" den
Napíš svoj komentár