3kratadost
33-ročný muž, metro, moslim
najnedávnejšie lognutie
2. 10.októbra 2025 20:23
5687 dní na BIRDZi
regnutý od 14. apríla 2010
To co za tuk davaju do tych mrazenych hovadzich lidl amerikanskych fasiriek, ze tak neskutocne dymia na panvici? V zivote som nevidel jedlo takto dymit, ani ked horelo.
14 komentov
2
Akoze, chutovo to nie je priserne (aspon v porovnani s proteinovym praskom, ktoremu to malo sluzit ako viac-menej alternativa), ale ten dym...? To je zly signal. Velmi zly. Neviem presne, co do toho melu, ale urcite nie tie casti hovadzieho, ktore je clovek obvykle zvyknuy jest.
4
@ladydoga @3 Hej, tie.
Nic, no, uz viem, ze preco su take lacne. Chvilu som dufal, ze azda existuje zdroj proteinu, ktory je relativne lacny, lahky na pripravu a jedly (ver ci nie, toto chuti furt lepsie nez v podstate vsetko ostatne, co splna oba predchadzajuce kriteria).
Aj som bol ochotny sa preniest cez to, ze to bude asi hovadzie krmene srackami nie uplne spickovej kvality. Ale ten dym...? Nie, proste, nie. To musi byt ten najviac srackovy zomlety odpad, ktory sa vobec v EU da legalne nazyvat masom, aky existuje.
Skoda. Chcel som tomu verit.
Nic, no, uz viem, ze preco su take lacne. Chvilu som dufal, ze azda existuje zdroj proteinu, ktory je relativne lacny, lahky na pripravu a jedly (ver ci nie, toto chuti furt lepsie nez v podstate vsetko ostatne, co splna oba predchadzajuce kriteria).
Aj som bol ochotny sa preniest cez to, ze to bude asi hovadzie krmene srackami nie uplne spickovej kvality. Ale ten dym...? Nie, proste, nie. To musi byt ten najviac srackovy zomlety odpad, ktory sa vobec v EU da legalne nazyvat masom, aky existuje.
Skoda. Chcel som tomu verit.
5
No jak tak teraz vazim zliaty tuk a zajebane servitky, tak to vyzera, ze to pusti najmenej 10g tuku v tekutom stave na 100g. Cize, to uz mas 10g tuku na 18g proteinu... Ak bajocko odhadom ratame to, co ma vo forme dymu takmer zadusilo, co som odvazit nemohol, tak mozno 5-7g tuku na 18g proteinu tam vo finale zostane na 100g. Cize, technicky, nie az tak priserny sekundarny zdroj proteinu.
Ale, ten dym, do pice, TEN DYM! To znaci, ze s tym madom je daco VELMI nie v poriadku.
Ale, ten dym, do pice, TEN DYM! To znaci, ze s tym madom je daco VELMI nie v poriadku.
6
Tiež som si myslela, že to bude dačo lepšie prvý a posledný krát som to kúpila tiež...
7
Anyway... Konecne sa mi podarilo vyvetrat. Alebo som si zvykol na ten smrad. Tazko povedat. V kazdom pripade, uz to necitim.
8
CO DO PICE, CO MI TO KURVA SPRAVILO S PANVICOU??? Z polovice mi to odjebalo vrstvu polymerizovaneho tuku po umyti, druhu polovicu spalilo na ciernociernu sracku, ktoru budem musiet zoskrabat a prerobit povrch nanovo.
JAKY TUK TAM DAVAJU, KRISTUSA KOKOTA? Motorovy olej s akumulatorovou kyselinou?
JAKY TUK TAM DAVAJU, KRISTUSA KOKOTA? Motorovy olej s akumulatorovou kyselinou?
9
To nie je jedlo, to je zlocin. 0/10. Ze to dymi jak sialene, to je jedna vec. Ale, ze ti to znici povrch na ocelovej panvici???
To som este nevidel, bohu prisaham, nevidel. Aj ked som sa s ocelovou panvicou ucil robit a zistoval, co sa moze a co nie, takto dojebat povrch, to sa mi stavalo veru malokedy. S masom presne nikdy.
Toto nie je maso, to je biologicka zbran akasi.
To som este nevidel, bohu prisaham, nevidel. Aj ked som sa s ocelovou panvicou ucil robit a zistoval, co sa moze a co nie, takto dojebat povrch, to sa mi stavalo veru malokedy. S masom presne nikdy.
Toto nie je maso, to je biologicka zbran akasi.
10
ja osobne zvyknem kupovať zlacnené hovädzie mäsko na tatarák v Lidl. A z toho spravím burgre. Doma by som sa nikdy netrúfala robiť tatarák
11
Tiež som to mal minule a čudoval som som sa tomu dymu. Ja som to pripísal tomu že som prehrial olej troska, ale tak vieš - mrazené mleté mäso za ľudovu cenu
12
Olej by z toho v takom množstve vytiekol hneď, tak tam dali vazelínu na ložiská Inak kúp si čisté nakrájané mäso. Ja si bežne robím rezne... Z toho ide len neškodná voda
13
@y4nn4 @10 @abstraktdepres Akoze na normalne jedla kupujem normalne hovadzie z miestnych fariem, to je jasne. Ale to si vyzaduje cas na pripravu, zrobit k tomu nejaku prilohu, ... No a to zerie cas. Ked chces zozrat najmenej 150g bielkovin denne, tak nemas cas vecne robit steaky/rezne/burgre z normalneho masa. Potrebujes aj jedla, co su hotove do 5 minut. Inak budes pol dna varit. No a vsetko, co ma vela bielkovin a je hotove do 5 minut, je strasne hnusne. Obzvlast, ked to mas jest casto. Zamer bol, nech presne tento problem tieto mrazene veci poriesia. Ale, nevydalo.
@cltr0n Ja neviem, co tam je. Bohu prisaham, neviem. Tipol by som, ze slachy a picoviny sa tam melu, tie zvyknu takto dymit a dojebat ocelovu panvicu (psovi ked tepelne upravujem odrezky, tak som sa naucil robit to nie na tejto panvici a pri nizsej teplote, presne z tohoto dovodu), lenze, ma to pomerne hladku texturu, nic odporne nepozutelne som tam necitil. Urcite si ale neprehrial olej, normalne hovadzie robim pri este vyssej teplote a vsetko je v najlepsom poriadku. Na najroznejsich tukoch, ktore si len zmyslis, som to skusal v priebehu rokov. Ostane vecnou zahadou, co do toho vlastne davaju, ze sa to sprava takto. A vies co? Asi radsej ani nechcem vediet. Nech to ostane zahadou. Nechcem vediet, ze co som to kurva zjedol.
@cltr0n Ja neviem, co tam je. Bohu prisaham, neviem. Tipol by som, ze slachy a picoviny sa tam melu, tie zvyknu takto dymit a dojebat ocelovu panvicu (psovi ked tepelne upravujem odrezky, tak som sa naucil robit to nie na tejto panvici a pri nizsej teplote, presne z tohoto dovodu), lenze, ma to pomerne hladku texturu, nic odporne nepozutelne som tam necitil. Urcite si ale neprehrial olej, normalne hovadzie robim pri este vyssej teplote a vsetko je v najlepsom poriadku. Na najroznejsich tukoch, ktore si len zmyslis, som to skusal v priebehu rokov. Ostane vecnou zahadou, co do toho vlastne davaju, ze sa to sprava takto. A vies co? Asi radsej ani nechcem vediet. Nech to ostane zahadou. Nechcem vediet, ze co som to kurva zjedol.

Napíš svoj komentár
- 1 Retromaniak: youtu.be/5atiLWT4emI...
- 2 Lytaryta: Skvěle vypraná půlmiliarda. Nevím, co...
- 3 Lytaryta: ha! ale ja, 'vlastne', robím 1 sport, priam vrcholovy,...
- 4 Trevor1994: Myticka entita si privolala dazd na dneska jak vidim. A to som mal v...
- 5 Lytaryta: nj, tá "CA modrá", monochromní 'obraz', ~ resp.len doslova...
- 1 Domek: Furt ked otvorim Birdz tak len raketak a lytaryta. Uz ma to nudí, ...
- 2 Domek: Posledných par dni si púšťam v aute gospel ked idem za zamestnancami. Je to...
- 3 Raketak: Inak rano ked som isiel z obchodu , neupraveny , tak ma...
- 4 Raketak: uz ma seru aj palestinci a propalestinske protesty !!! obe strany su rovnako neznesitelne...
- 5 Lytaryta: nj, GTA xx ale to aj next volume...
- 6 Raketak: Pamatam si ked som bol maly tak som chcel ist do uSA... teraz je...
- 7 Retromaniak: youtu.be/5atiLWT4emI...
- 8 Lytaryta: Skvěle vypraná půlmiliarda. Nevím, co...
- 9 Teal: youtu.be/MmloXDZMG9g...
- 10 Lytaryta: ha! ale ja, 'vlastne', robím 1 sport, priam vrcholovy,...
- 1 Mytickaentita: učiteľ histórie ma nemá rád, Alláh ví proč ...
- 2 Tequila: lytarita, musim sa ti ospravedlnit
- 3 Skvrnka: Budú mi nastrihávať uzdičku
- 4 Domek: Furt ked otvorim Birdz tak len raketak a lytaryta. Uz ma to nudí, ...
- 5 Lytaryta: Lenkaska, ale kolosko /raketák má kus pravdu v "včera 15:47 stazujes...
- 6 Lytaryta: to ma uz ale ozaj zaujíma, co...
- 7 Teal: Mal som ťažký deň, tak som sa aspoň bol fajne povoziť a nažrať...
- 8 Lytaryta: ..matemat.metody a predikativ. modelování v ekonomii pre financníctvo, bankovníctvo, poistovne, úctov....
- 9 Mytickaentita: a bude vôbec niekedy pršať????
- 10 Domek: Posledných par dni si púšťam v aute gospel ked idem za zamestnancami. Je to...
Ale, preco to TAK SIALENE dymi? Bohu prisaham, moje prve pokusy o vyrobu dymovnic v detstve dymili slabsie.