3kratadost
33-ročný muž, metro, moslim
najnedávnejšie lognutie
2. 10.októbra 2025 20:23
5682 dní na BIRDZi
regnutý od 14. apríla 2010
Pamatate si Uncle Ben's omacku? Tu s ananasom? Ze nie? Nevadi. Ja ano. Ako decko som to mal fest rad. Dostal som na to chut. A zistil som, ze dnes, po 20 rokoch, sa to neda kupit. ALE, zjavne, to viem vyrobit! Tastes like childhood!
12 komentov
1
3kratadost
8. 9.sept. 2025 00:04
Zaujimave, ze to tiez potrebovalo odstat, kym to nabralo spravnu chut. Po dovareni som si vravel, ze co za skurvenu kopu nejedleho hnusu som to navaril. Ale, po par hodinach, to chuti PRESNE tak, ako ma!
4
raz som si to kupila a bol to extremny kentus. A este mali aj tie sacky s ryzou predvarenou a to bol tiez kentus. Som to skusala este na intrakovej izbe pripravit a strasne som lutovala, ze som si nekupila namiesto toho morca dellu
5
Poprosim recept na tu omacku uncle ben. Ona bola taka sladkokysla tusim s kuskami ananasu.
6
@tulipanoo @4 Ono to nebolo vylozene dobre. Skor nostalgicke, ako decku mi to chutilo Teraz mi v chladnicke hnili kuracie prsia, ktore akutne potrebovali byt uvarene. Reku, co s nimi. I tak som si spomenul, ze som davno pradavno mal rad kuracie prsia s Uncle Ben's omackou a ryzou Tak som sa pokusil to replikovat.
@skvrnka Fu, no to ti je tazko spisat... Som sa, ako obvykle pri experimentoch, riadil intuiciou Ale, skusim.
Zacal som tym, ze som prazil cibulu na sezamovom oleji. Ked vyzerala ok, pridal som nakrajane paradajky. Paradajkam som nechal trocha malo casu na karamelizaciu tych casti, ktore su v kontakte s hrncom. Pridal som trocha vody, lebo zamerom bolo, nech je to rozmixovatelne na kasu. Tak sa to chvilu dusilo, az dokial som to nerozmixoval. Potom som tomu vypol ohen, lebo roztok zemiakoveho skrobu sa rad zraza, ked ho lejes do niecoho fest horuceho. Kym to chladlo, pripravil som si roztok zemiakoveho skrobu, s vhodnym mnozstvom skrobu a vhodnym mnozstvom vody. Ten som tam pomaly lial a miesal, potom som zapol ohen znova, nech skrob spravi to, co sa od neho caka. Ako korenie tam sla mleta paprika, mlete semiacka koriandru a peper. Pridaval som trocha kyseliny askorbovej (cisteho vitaminu C, lebo viem, ze ten sa v potravinarstve do takychto veci pouziva) a kyseliny citronovej. V tomto bode to bolo dost hnusne a chutilo to mega silno po paradajkach, co vobec nebolo to, co som od toho chcel. Chybal mi tam cukor, tak som pridal cukor. Furt to bolo hnusne, len o nieco viac sladke. Vravim si, nevadi, pridam zvysok, uvidime. Tak som tam naraz hodil nakrajanu cervenu a zelenu papriku, ananas, tie male smiesne kukurice (to neviem, ci tam original bolo, ale zda sa mi, ze hej) a este som tam nalial kus stavy z ananasu for good measure. To som nechal na ohni asi 5 minut, lebo som nechcel, nech sa zelenina rozvari (Uncle Ben's zelenina bola chrumkava!) a potom... Potom to bolo furt hnusne a este aj riedke. Cize to slo cez sitko, hmota sla bokom, tekutina sa redukovala. Ked mala spravnu konzistenciu, sla naspat k hmote. Teraz to uz vyzeralo spravne, ale furt to nechutilo dobre. Ale, mal som podozrenie, ze tomu chyba len cas. Lebo, dlhsie to varit nemozem, lebo sa mi zelenina rozvari. Ale zaroven potrebujem jej chut v omacke. Tak som to nechal par hodin stat. A az potom to zacalo chutit spravne!
Hej, a este, sol. Aj sol som v istom bode pridal. Sol je dolezita.
@skvrnka Fu, no to ti je tazko spisat... Som sa, ako obvykle pri experimentoch, riadil intuiciou Ale, skusim.
Zacal som tym, ze som prazil cibulu na sezamovom oleji. Ked vyzerala ok, pridal som nakrajane paradajky. Paradajkam som nechal trocha malo casu na karamelizaciu tych casti, ktore su v kontakte s hrncom. Pridal som trocha vody, lebo zamerom bolo, nech je to rozmixovatelne na kasu. Tak sa to chvilu dusilo, az dokial som to nerozmixoval. Potom som tomu vypol ohen, lebo roztok zemiakoveho skrobu sa rad zraza, ked ho lejes do niecoho fest horuceho. Kym to chladlo, pripravil som si roztok zemiakoveho skrobu, s vhodnym mnozstvom skrobu a vhodnym mnozstvom vody. Ten som tam pomaly lial a miesal, potom som zapol ohen znova, nech skrob spravi to, co sa od neho caka. Ako korenie tam sla mleta paprika, mlete semiacka koriandru a peper. Pridaval som trocha kyseliny askorbovej (cisteho vitaminu C, lebo viem, ze ten sa v potravinarstve do takychto veci pouziva) a kyseliny citronovej. V tomto bode to bolo dost hnusne a chutilo to mega silno po paradajkach, co vobec nebolo to, co som od toho chcel. Chybal mi tam cukor, tak som pridal cukor. Furt to bolo hnusne, len o nieco viac sladke. Vravim si, nevadi, pridam zvysok, uvidime. Tak som tam naraz hodil nakrajanu cervenu a zelenu papriku, ananas, tie male smiesne kukurice (to neviem, ci tam original bolo, ale zda sa mi, ze hej) a este som tam nalial kus stavy z ananasu for good measure. To som nechal na ohni asi 5 minut, lebo som nechcel, nech sa zelenina rozvari (Uncle Ben's zelenina bola chrumkava!) a potom... Potom to bolo furt hnusne a este aj riedke. Cize to slo cez sitko, hmota sla bokom, tekutina sa redukovala. Ked mala spravnu konzistenciu, sla naspat k hmote. Teraz to uz vyzeralo spravne, ale furt to nechutilo dobre. Ale, mal som podozrenie, ze tomu chyba len cas. Lebo, dlhsie to varit nemozem, lebo sa mi zelenina rozvari. Ale zaroven potrebujem jej chut v omacke. Tak som to nechal par hodin stat. A az potom to zacalo chutit spravne!
Hej, a este, sol. Aj sol som v istom bode pridal. Sol je dolezita.
9
Kristove rany, to je fakt piplacka, dakujem ze si si dal namahu na opisanie krasne blbuvzdorneho receptu (to si fakt cenim, podobne pisem frajerovi) Ako decku mi to manka robila ked nebolo co a tiez sa mi s tym spaja silna nostalgia.
Pozeram teraz zlozenie toho, tie kukuricky boli myslim bambusove vyhonky a sladkost mozno pridavala tu chybajuca mrkva (vraj 8%, hned za ananasom) a este je tam ocot napisany. Ale urcite pomohlo nechat to odstat.
Statusy si mazes alebo si to musim vyprinscreenovat? spekulovat s tym budem najskor o tyzden.
Pozeram teraz zlozenie toho, tie kukuricky boli myslim bambusove vyhonky a sladkost mozno pridavala tu chybajuca mrkva (vraj 8%, hned za ananasom) a este je tam ocot napisany. Ale urcite pomohlo nechat to odstat.
Statusy si mazes alebo si to musim vyprinscreenovat? spekulovat s tym budem najskor o tyzden.
10
Prisámbohu, že snáď ešte tento rok to bolo v regáloch v Tescu. Je možné, že teraz už nie. Ale ak si si chcel zachovať nostalgické spomienky, je to pre teba takto lepšie, lebo bol to hnus.
11
@raketak @8 @gummidge Mozno sa este da kupit, neviem. Tiez sa mi zda, ze som ju sporadicky zvykol vidavat este nedavno, ale teraz ju nemali, ked som ju hladal.
@skvrnka Oni asi zmenili zlozenie. Lebo, tiez som googlil zlozenie, ked som nakupoval, a bambusove vyhonky mi tam nesedeli. Tie maju dost specificku chut, ktoru dodnes nemam velmi rad, to by som si pamatal, keby tam bolo Zda sa mi, ze vtedy tam boli miesto nich tie kukurice.
Mrkvu som tam daval tiez, zabudol som napisat. Ocot som nedaval, lebo to uz bolo dost kysle skrz ostatne kyseliny, co som tam daval
Skor ci neskor to urcite zmazem, cize si odscreenuj.
@skvrnka Oni asi zmenili zlozenie. Lebo, tiez som googlil zlozenie, ked som nakupoval, a bambusove vyhonky mi tam nesedeli. Tie maju dost specificku chut, ktoru dodnes nemam velmi rad, to by som si pamatal, keby tam bolo Zda sa mi, ze vtedy tam boli miesto nich tie kukurice.
Mrkvu som tam daval tiez, zabudol som napisat. Ocot som nedaval, lebo to uz bolo dost kysle skrz ostatne kyseliny, co som tam daval
Skor ci neskor to urcite zmazem, cize si odscreenuj.
12
uz sa to vola ben s original a je to bez toho cernocha v logu » www.piccantino.cz/bens-original/s...

Napíš svoj komentár
- 1 Teal: ✶ youtu.be/NguDF-j6PzM...
- 2 Teal: Straší vám vo veži?
- 3 Mydlimebarana: Pri svojich prvych volbach 2010 som volil HZDS a pana Vladimira Meči4ra. V roku...
- 4 Nahodnyokoloiduci1: Spirulina, zelený jačmen, chlorella, zelené riasy, špenát, sú nezdravé,...
- 5 Dezolat: Shopaholicadel je najlepsia telenovela ever XDD
- 6 Chumaj: www.tiktok.com/...@tojecistafantazia/video/7294720942314392864 baby paci sa vam takyto typ chlapa?
- 7 Chumaj: bez hanby priznavam, ze chodim kurovat na privaty stetky, lizem kundy, ...
- 8 Chumaj: inak vcera som pri zimaku kuroval jednu latino stetku a trocha sa ponášala na...
- 9 Majky538: Myslel som, ze vsak Mbank nemoze mat az taky zly kurz na libru,...
- 10 Lytaryta: Královná Bielyych Tenisiek
- 1 Tulipanoo: s tetou lekarkou sme sa dohodli, ze vyskusamr prvykrat normalne antidepresiva na den...
- 2 Azizi: Veľmi zaujímavý rozhovor trans ženy Lenky Královej s jej manželkou, s ktorou sa...
- 3 Nahodnyokoloiduci1: Myslím že onkolekári nedávajú pacientovi 100% starostlivosť... koment
- 4 Lytaryta: Spoiler: cca 'len' ~ 30 km! 'od nich' bol (a je) 1horsky hotel,...
- 5 Teal: ✶ youtu.be/NguDF-j6PzM...
- 6 Lytaryta: Prezít (1993) súhlas s vacsinou komentov na @csfd ...
- 7 Teal: Straší vám vo veži?
- 8 Mydlimebarana: Pri svojich prvych volbach 2010 som volil HZDS a pana Vladimira Meči4ra. V roku...
- 9 Zajko235: Stále rozmýšľam nad tým, prečo má kolosko (plešatá hlava) stále chuť mydliť barana...
- 10 Nahodnyokoloiduci1: Spirulina, zelený jačmen, chlorella, zelené riasy, špenát, sú nezdravé,...
- 1 Thunderstorm: Kerro čo si mi písal pod ten vymazaný status?
- 2 Livolka: Zvláštne životné situácie ma dostávajú späť na Birdz. Som späť po asi 3 rokoch,...
- 3 Azizi: Dnes posledný deň v starej práci Milovala som ju, ale tá kolegyňa...
- 4 Tulipanoo: s tetou lekarkou sme sa dohodli, ze vyskusamr prvykrat normalne antidepresiva na den...
- 5 Mydlimebarana: Riesim momentalne transplantaciu vlasov. Tak ako to urobil Boris Kollar, Sutaj Estok, ...
- 6 Mytickaentita: október ušiel šialene rýchlo
- 7 Dalsipriekala: Mám sen... že raz prídem na birdz a na úvodnej stránke neuvidím nič od...
- 8 Lytaryta: som tu, chodím od cca 2015 (regnuty,...
- 9 Zajko235: ešte @torpedo08 by mohol dať comeback
- 10 Nahodnyokoloiduci1: Ak by sa do vnútra tornáda zhodila malá atomova bomba, zastavilo by to...