3kratadost
33-ročný muž, metro, moslim
najnedávnejšie lognutie
dnes 02:33
5626 dní na BIRDZi
regnutý od 14. apríla 2010
Pamatate si Uncle Ben's omacku? Tu s ananasom? Ze nie? Nevadi. Ja ano. Ako decko som to mal fest rad. Dostal som na to chut. A zistil som, ze dnes, po 20 rokoch, sa to neda kupit. ALE, zjavne, to viem vyrobit! Tastes like childhood!
6 komentov
1
3kratadost
dnes 00:04

Zaujimave, ze to tiez potrebovalo odstat, kym to nabralo spravnu chut. Po dovareni som si vravel, ze co za skurvenu kopu nejedleho hnusu som to navaril. Ale, po par hodinach, to chuti PRESNE tak, ako ma!
4
raz som si to kupila a bol to extremny kentus. A este mali aj tie sacky s ryzou predvarenou a to bol tiez kentus. Som to skusala este na intrakovej izbe pripravit a strasne som lutovala, ze som si nekupila namiesto toho morca dellu
5
Poprosim recept na tu omacku uncle ben. Ona bola taka sladkokysla tusim s kuskami ananasu.
6
@tulipanoo @4 Ono to nebolo vylozene dobre. Skor nostalgicke, ako decku mi to chutilo Teraz mi v chladnicke hnili kuracie prsia, ktore akutne potrebovali byt uvarene. Reku, co s nimi. I tak som si spomenul, ze som davno pradavno mal rad kuracie prsia s Uncle Ben's omackou a ryzou Tak som sa pokusil to replikovat.
@skvrnka Fu, no to ti je tazko spisat... Som sa, ako obvykle pri experimentoch, riadil intuiciou Ale, skusim.
Zacal som tym, ze som prazil cibulu na sezamovom oleji. Ked vyzerala ok, pridal som nakrajane paradajky. Paradajkam som nechal trocha malo casu na karamelizaciu tych casti, ktore su v kontakte s hrncom. Pridal som trocha vody, lebo zamerom bolo, nech je to rozmixovatelne na kasu. Tak sa to chvilu dusilo, az dokial som to nerozmixoval. Potom som tomu vypol ohen, lebo roztok zemiakoveho skrobu sa rad zraza, ked ho lejes do niecoho fest horuceho. Kym to chladlo, pripravil som si roztok zemiakoveho skrobu, s vhodnym mnozstvom skrobu a vhodnym mnozstvom vody. Ten som tam pomaly lial a miesal, potom som zapol ohen znova, nech skrob spravi to, co sa od neho caka. Ako korenie tam sla mleta paprika, mlete semiacka koriandru a peper. Pridaval som trocha kyseliny askorbovej (cisteho vitaminu C, lebo viem, ze ten sa v potravinarstve do takychto veci pouziva) a kyseliny citronovej. V tomto bode to bolo dost hnusne a chutilo to mega silno po paradajkach, co vobec nebolo to, co som od toho chcel. Chybal mi tam cukor, tak som pridal cukor. Furt to bolo hnusne, len o nieco viac sladke. Vravim si, nevadi, pridam zvysok, uvidime. Tak som tam naraz hodil nakrajanu cervenu a zelenu papriku, ananas, tie male smiesne kukurice (to neviem, ci tam original bolo, ale zda sa mi, ze hej) a este som tam nalial kus stavy z ananasu for good measure. To som nechal na ohni asi 5 minut, lebo som nechcel, nech sa zelenina rozvari (Uncle Ben's zelenina bola chrumkava!) a potom... Potom to bolo furt hnusne a este aj riedke. Cize to slo cez sitko, hmota sla bokom, tekutina sa redukovala. Ked mala spravnu konzistenciu, sla naspat k hmote. Teraz to uz vyzeralo spravne, ale furt to nechutilo dobre. Ale, mal som podozrenie, ze tomu chyba len cas. Lebo, dlhsie to varit nemozem, lebo sa mi zelenina rozvari. Ale zaroven potrebujem jej chut v omacke. Tak som to nechal par hodin stat. A az potom to zacalo chutit spravne!
Hej, a este, sol. Aj sol som v istom bode pridal. Sol je dolezita.
@skvrnka Fu, no to ti je tazko spisat... Som sa, ako obvykle pri experimentoch, riadil intuiciou Ale, skusim.
Zacal som tym, ze som prazil cibulu na sezamovom oleji. Ked vyzerala ok, pridal som nakrajane paradajky. Paradajkam som nechal trocha malo casu na karamelizaciu tych casti, ktore su v kontakte s hrncom. Pridal som trocha vody, lebo zamerom bolo, nech je to rozmixovatelne na kasu. Tak sa to chvilu dusilo, az dokial som to nerozmixoval. Potom som tomu vypol ohen, lebo roztok zemiakoveho skrobu sa rad zraza, ked ho lejes do niecoho fest horuceho. Kym to chladlo, pripravil som si roztok zemiakoveho skrobu, s vhodnym mnozstvom skrobu a vhodnym mnozstvom vody. Ten som tam pomaly lial a miesal, potom som zapol ohen znova, nech skrob spravi to, co sa od neho caka. Ako korenie tam sla mleta paprika, mlete semiacka koriandru a peper. Pridaval som trocha kyseliny askorbovej (cisteho vitaminu C, lebo viem, ze ten sa v potravinarstve do takychto veci pouziva) a kyseliny citronovej. V tomto bode to bolo dost hnusne a chutilo to mega silno po paradajkach, co vobec nebolo to, co som od toho chcel. Chybal mi tam cukor, tak som pridal cukor. Furt to bolo hnusne, len o nieco viac sladke. Vravim si, nevadi, pridam zvysok, uvidime. Tak som tam naraz hodil nakrajanu cervenu a zelenu papriku, ananas, tie male smiesne kukurice (to neviem, ci tam original bolo, ale zda sa mi, ze hej) a este som tam nalial kus stavy z ananasu for good measure. To som nechal na ohni asi 5 minut, lebo som nechcel, nech sa zelenina rozvari (Uncle Ben's zelenina bola chrumkava!) a potom... Potom to bolo furt hnusne a este aj riedke. Cize to slo cez sitko, hmota sla bokom, tekutina sa redukovala. Ked mala spravnu konzistenciu, sla naspat k hmote. Teraz to uz vyzeralo spravne, ale furt to nechutilo dobre. Ale, mal som podozrenie, ze tomu chyba len cas. Lebo, dlhsie to varit nemozem, lebo sa mi zelenina rozvari. Ale zaroven potrebujem jej chut v omacke. Tak som to nechal par hodin stat. A az potom to zacalo chutit spravne!
Hej, a este, sol. Aj sol som v istom bode pridal. Sol je dolezita.

Napíš svoj komentár
- 1 3kratadost: Taky love/hate relationship mam s tymi deadliftmi. Je to moj prirodzene najlepsi lift, ...
- 2 Mytickaentita: ja som fakt majsterka v pálení mostov. nie je to asi moc cool, ...
- 3 Chumaj: po vcerajsku milujem dievcata z kazachstanu < 3
- 4 Tulipanoo: som myslela, ze ked vypijem 0.4 l kafe na ranajky, tak ma...
- 5 3kratadost: Pamatate si Uncle Ben's omacku? Tu s ananasom? Ze nie? Nevadi. Ja ano. Ako...
- 6 Teal: @dezolat poklonkovanie sa slaboduchým nezmyslom. Hentai anime zákerný jed požierajúci spustošenú myseľ!
- 7 Tulipanoo: moj mozog je posledny mesiac velmi pokazeny
- 8 Dezolat: www.youtube.com/watch?v=Bcb... Biely spev, slovansky spev. Zborovy spev v roznych toninach ssktory znie trochu...
- 9 Lytaryta: bus v noci takmer nabral 2 srnky, ...
- 10 Teal: youtu.be/0mlxA7boH1Q...
- 1 Bebekex: vo svojich (takmer) 32 rokoch som zistila, ze mam grandma issues ak take...
- 2 3kratadost: Taky love/hate relationship mam s tymi deadliftmi. Je to moj prirodzene najlepsi lift, ...
- 3 Mytickaentita: ja som fakt majsterka v pálení mostov. nie je to asi moc cool, ...
- 4 Chumaj: po vcerajsku milujem dievcata z kazachstanu < 3
- 5 Skvrnka: Dnešné ráno začalo menším infarktom, lebo mi na totálku zožltli dlane. A potom...
- 6 Tulipanoo: som myslela, ze ked vypijem 0.4 l kafe na ranajky, tak ma...
- 7 Willbebetter: Konecne sa citim aspon trochu lepsie! Vcerajsi letecky den...
- 8 3kratadost: Pamatate si Uncle Ben's omacku? Tu s ananasom? Ze nie? Nevadi. Ja ano. Ako...
- 9 Limitles: kto sa hada cez status padne na lvl Igora matovica..realny muzi riesia veci takto...
- 10 Teal: @dezolat poklonkovanie sa slaboduchým nezmyslom. Hentai anime zákerný jed požierajúci spustošenú myseľ!
- 1 Chumaj: rozmyslam, co je horsie: verit, ze zem je plocha alebo, ze...
- 2 Mytickaentita: huby (akože fungi) sú hrozne roztomilé a nedocenené < 3
- 3 11monika11: Vy, čo ste v dlhoročných vzťahoch, máte s vašimi polovičkami telepatiu? ...
- 4 3kratadost: Zaujimava vec, plavat, rovnako, ako bicyklovat, sa neda zabudnut! Plavam...
- 5 Mytickaentita: 15 minút som hladkala mačku, čo nám chodí pred bytovku, život je...
- 6 Thunderstorm: Čo dnes na večeru? Pizzu alebo cestoviny?
- 7 3kratadost: Pozeram na hadiu kozu, co moj pes objavil (lebo sa jej, somehow,...
- 8 Raketak: chuda @mytickaentita Filip SUlik je nakoneic gay ...
- 9 3kratadost: HA! Moja staznost na reklamu na terminali zabrala! Slubili, ze to posunu kompetentnym...
- 10 Lytaryta: nj, aspon 1 z budúcích zivotov musím byt nejaky slovutny projekt.architekt, -ktka,...