Tak, milí fellas, máme tu ďalšie seriálové novinky:

1.)HIMYM

Od teraz cca 84 hodín a odpočítávame od prvého a historického vysielania HIMYM na JOJ-ke. Názov preložili v celku vkusne - Ako som spoznal vašu matku. Významovo veľmi podobé, dokonca aj mierne ľubozvučné, akurát vôbec nechápem, PREČO si zvolili taký blbý čas ako je 11:00 v sobotu dopoludnia. Vždy lepšie ako cez normálny týždeň, ale aj tak. Po Dva a pol chlapa, ktorý mimochodom vysielala Markíza tiež v čase skôr pre Rexa ak pre tak populárny seriál vlastne po celom svete, je HIMYM najobľúbenejší sitcom v USA, aspoň podľa toho, čo som mohla vidieť na sledovanosti.

Ale to nie je všetko. Tú krásnu hlášku, ktorá sa zapísala do anglických jazykovedných učebníc ako hláška, ktorá je skoro najchytľavejšia a ktorá bola najviackrát zopakovaná v jednom seriáli, legen... nie tú, na tú si budeme musieť počkať, ale SUIT UP, preložili ako... podržte sa... CHOĎ DO GALA. CHOĎ DO GALA znie asi tak úžasne, ako... je to proste neporovnateľne zléééé.

O dabingu ani nehovorím. Barneyho, úžasného sexy nezameniteľného Barneyho nadaboval ten istý človek, čo daboval v Joan z Arkádie Adama. TAK STRAŠNE DETSKÝ hlas som v živote nepočula. Až na ten, čo dabuje Jakea v Dva a pol chlapa.

2.)PRIMA

Prima bola na nákupoch a nemôžem povedať, že by skončila zle. Dokonca by sa dalo povedať, že si vybrala veľmi dobre – seriály 30 Rock a Pushing Daisies. 30 Rock – sitcom z prostredia natáčania seriálu s Alecom Baldwinom. Baba (neviem, ako sa volá, takže len baba) pracuje v telke už dosť dlho a keď sa uvolnila pozízícia šéfa, čakala, že sa tam dostane. Ale Alec Baldwin jej prekazil plány, keď tam nastúpil on – to je to, čo si náhmatkovo pamätám.

O Pushing Daisies som sa dozvedela od kamošky. Dosť nezvyčajné – chlapík zistí, že keď sa dotkne mŕtvoly, tá ožije. Ale keď sa jej do hodiny nedotkne znovu, zomrie namiesto nej niekto iný. On a jeho kamoš sa rozhodnú využiť túto schopnosť – pracujú ako súkromní detektívi ktorí vyšetrujú vraždy. Vždy zobudia mŕtvolu a spýtajú sa jej, kto ju zabil. Potom ju zase “pustia do večných lovíšť”. Ale raz na svojej ceste za zárobkom narazí na svoju bývalú lásku Annu Friel (Báthorička), ktorú tiež zabili. Samozrejme ju zobudil a namiesto nej nechal zabiť niekoho iného – čo iné sa dalo čakať. Teraz sa ich láska prehlbuje, oni sa nemôžu ani dotknúť a mŕtvoly pribúdajú a pribúdajú...

Dnes som sa dozvedela niečo ďalšie. Prima sa rozhodla vysielať Panelák, info staré asi týždeň. Predabujú ho. Rovnako dlho známa infoška. Ale nové je, že Panelák, náš prime-timeový hit, v Čechách budú dávať o deviatej. Ráno. A nahradí reprízy Knight Ridera.

Toť vše.

_________________________________________________________________________
Informácie zo serveru serialy.kinema.sk

 Blog
Komentuj
 fotka
zyxush  14. 10. 2008 16:36
suhlasim HIMYM nadabovali totalne zle a tie barneyho super hlasky teraz zneju tak .. trapne..a vobec nie su smiesne..som zvedava ako zhovadia Gossip Girl..
Napíš svoj komentár