Do našej triedy prišiel nový chalan. Bolo to približne v strede školského roka, vonku kosa ako v márnici a on mal na sebe len červené Converse tenisky, bežové bermudy a tmavošedé tričko s Guns"n"Roses. Podobná hudba sa mu ozývala aj zo sluchatiek, akurát že to boli Rolling Stones. Vedela som to preto, lebo som rovnaký album počúvala skoro stále dokola a dokola.
Mal krátke hnedé vlasy ktoré pred hrebeňom asi samé uskakovali, žiarivo modré oči a piersing. Nie žiarivý kamienok v pravom uchu ako nosí jeden metrosexuál z našej triedy ale pekný strieborný krúžok na správnom mieste, teda na ľavom, negay uchu. Z trička mu vytŕčali ramená trošku silnejšie ako u ostatných ale stále nie tak silné aby si o ňom človek myslel že trávi väčšinu času v posilňovni a jedno z nich, pravé, bolo okrášlené jednoduchým jednofarebným tetovaním.
Sadol si do lavice predo mnou a vyložil si nohy na stôl. Sedávala som sama, v mojej hip-hopovej triede ma veľa ľudí nerešpektovalo lebo som počúvala a obliekala sa tak, ako sa páčilo mne a nie tak, ako sa páčilo našej vodkyni, Megí, ktorá mimochodom sedávala na tom istom mieste ako sedel teraz zelenáč. Ten dostane po držke, pomyslela som si a ďalej som sa venovala rozčítanej knihe, Čierni baróni. Megí totiž chodila s Ferom, namakaným chalanom používajúcim samoopalovací krém a nosiacim polokošele s vyhrnutým golierikom.
Megí vošla do triedy a všetci stíchli. Nikto sa neopovážil prehovoriť kým im to “kráľovná” nedovolila. Bavila sa s babou zo svojej suity ktorá si myslela, že je jej najlepšia kamarátka. Keď však uvidela zelenáča vo svojej lavici, stíchla aj ona. Luskla prstami a Fero sa objavil hneď vedľa nej.
“Ferko, odprac za mňa tú špinu.”
“S radosťou.”
Nazvať toho chalana, ktorý stál vedľa Megí Ferkom bolo ako dať pitbulovi meno Motýlik. Sú to síce rovnako hrozivé zvieratá ale aj tak, taký motýľ aspoň nemôže človeka roztrhať na márne kúsky. Aj keď niektoré z nich vedia cicať krv.
“Vypadni, ” skúsil ho najskôr podobrotky presunúť. Všetci sa otočili smerom k tomu výjavu a boli nadšení, že v taký nudný deň budú mať aspoň takú zábavu. Zelenáč však Fera buď nepočul alebo jednoducho ignoroval pretože nereagoval. Mal zatvorené oči a kýval si hlavou do rytmu “She"s a Rainbow”. To stačilo na to, aby to Motýlika rozzúrilo.
Fero ako prvé strhol zelenáčové tmavomodré slúchadlá a hodil ich na môj stôl. Zazrela som na neho ale on si ma nevšímal. Očividne chcel zelenáča bez jeho súhlasu premiestniť na jediné voľné miesto v triede – na miesto vedľa mňa. Nemohla som povedať, že som bola naštvaná, ale bolo mi ho ľúto. Hneď v prvý deň bude zbitý do fialova bez toho, aby vedel prečo.
Všetko, čo zelenáč stihol povedať bolo “Čo sa deje? ” a potom ho už Fero postavil na nohy. Fero bol poriadny krpec, mal asi len 165 centimetrov, takže nebolo nič divné že zelenáč postavený na nohy bol od neho o pol hlavy vyšší. Ale stále o dvadsať kíl na svalovej hmote ľahší takže vyzeral ako handrová bábika.
“Ahoj, ja som Fero. A toto je miesto mojej Megí na ktorom ty nemáš právo sedieť čiže ťa budem musieť odstrániť, ” jednou rukou ho držal za rameno a druhou mu chcel vraziť. Nepodarilo sa mu to, pretože sa mu zelenáč uhol. Už to preňho začínalo vyzerať ružovejšie.
“Ahoj Fero, ja som Adam. A stačilo mi povedať aby som odišiel trošku slušnejším tónom pretože teraz ti budem musieť ublížiť, ” zelenáč parodoval Ferov výstup a chytil ho za plece. Fero v tej chvíli spadol na zem s veľkým rachotom a celá trieda zostala v nemom úžase. Zelenáč, teda vlastne Adam, sa poobzeral naokolo na všetky prekvapené tváre a vzdychol si.
Megí sa na neho usmiala “koketným” úsmevom a postavila sa mu do cesty, ale on ju len odstrčil a hodil sa na stoličku vedľa dievčaťa s tričkom s takým istým motívom ako mal on – vedľa mňa. Asi preto, pretože ja jediná som sa na neho obdivne nepozerala ale namiesto toho som sa rehotala na Ferovom ksichte.
“Vyzerá to, že máš nového suseda, ...”
“Nina. Ja som Nina.”
“Toto bude nádherný školský rok.”
“Určite, hlavne potom ako si zložil Ferka. Teraz sa stane jedna z týchto dvoch vecí – počkajú si na teba po škole a zbijú ťa alebo zajtra prídu všetci s empétrojkami nabitými s Beatles a The Who.”
“Nestane sa ani jedna, pretože po prvé, ja sa viem brániť veľmi dobre a po druhé, tieto deti ani netušia kto The Who je.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
anjelik4195  18. 6. 2009 20:22
pokračuj
 fotka
janulik236  18. 6. 2009 21:08
paci sa mi to....bude aj pokracovanie ???
 fotka
johnysheek  19. 6. 2009 11:38
more more more give me more



 fotka
foxik21  19. 6. 2009 15:36
excelentne napísané dúfam že bude pokračovanie
 fotka
yukari  19. 6. 2009 18:41
@1 @2 @johnysheek @foxik21 Nie, nebude, čo by ste tam kurňa chceli ešte viac napísať? O čom?
 fotka
johnysheek  19. 6. 2009 18:50
@yukari a ze by sa tam toho teda dalo napisat

vsetko je vo fantazii autora



toto bol akoby "pajlot film" k serialu o tom co sa dialo..

uvedenie postav do deja.. vieme kto je kto a zabava moze zacat
 fotka
foxik21  19. 6. 2009 21:39
@johnysheek tiež si myslím



skús niečo domyslieť , začala si úžasne škoda skončiť
Napíš svoj komentár