Niekedy som si myslela, ze ak clovek nieco chce, musi vynalozit vela usilia aby to cestne dosiahol.Neskor som zistila ze je vela ludi ktori to robia lahsie a uz vobec nie cestnou cestou.Odsudzovala som ich.Nechapala som totiz ako moze niekto urobit nieco vo svoj prospech na ukor druheho. Chcela som zmenit svet. Verila som ze peniaze nie su vsetko a ze najdolezitejsia je v zivote laska.
Dnes by som svoje myslienky obcas rada nazvala dristami naivneho dievcatka.Nezmenila som svet,no svet zmenil mna.Zivot beriem ako boj kde sa nehladi na nic.Vzdy sice ochotne a rada pomozem,no robim aj chyby a bola by som asi hlupa,keby som keby som kazdu malickost brala vazne.Ale nie je to prave o tom? Dnes su to malickosti a zajtra to bude podvod.Ved preco nie? Kazdy to robi a mne je z toho blbo.Lebo keby som bola vzdy ta co chce presadit dobru stranku zivota, vykaslala by som sa na nazory druhych,ze je to zbytocne a kracala by som aj sama proti vsetkym v sile dobra...a ved niekto by sa uz nasiel kto by kracal so mnou.
Myslela som ze som ho nasla.Je to paradox, no zmenila ma prave laska.Lebo som prisla na to, ze je to najsebeckejsi cit.Nie preto ze by som chcela vsetko pre seba,ale chcela som vsetko pre nas, pre nase stastie,lebo mi bolo krasne a v tej chvili som sa naucila spravit cokolvek aby to tak ostalo.Hoci aj ublizit a hoci aj klamat len aby SME mohli byt stastni.
Neprotireci si v tomto niekto?Keby bolo podla Boha, na svete len laska a dobro....a je to tu, k laske patri nenavist, laska a dobro sa nemozu stretnut,mozno iba nacas ale nakoniec musi vzdy niekto trpiet a mozno az nenavidiet.Fungovalo by to MOZNO keby sme boli na Zemi len dvaja....ako to vlastne potom je?alebo ako by to malo byt?Ved to sa v skutocnosti ani neda aby existovalo LEN dobro...nejde to,mozno prave tak to Boh chcel...

 Blog
Komentuj
 fotka
in_memories  22. 8. 2007 23:15
dobra myslienka..

ten egoizmus vo dvojici poznam.. ci uz ide o priatelsvo, alebo o ine.. rodina.. a potom ten pocit, ked tolko obetujes a vrati sa ti to aj s urokami - ale vrati sa len zlo..
 fotka
maciciak  22. 8. 2007 23:24
Niečo na tom bude. Ale niekedy dokáže byť láska naozaj štedrá a vydrží večne. Naozaj poznám taký prípad i v dnešnom svete. A hej dobro nemôže existovať samotné... Veď keby neexistovala zima, bolo by teplo teplom?
 fotka
flaska  22. 8. 2007 23:29
hmm..aale podla mna to neni až take sebectvo.. ked to robiiš AJ pre njekho ineho..aa protiiklady suu šade na svete musii byť dobro aj zlo...
Napíš svoj komentár