O čom je láska. Láska je stav viacerých chemických reakcií prebiehajúcich v našom mozgu. Reakcií ktoré majú svoj smer, zmysel, princíp, dôvod. Je zábavné zosumarizovať lásku takýmito pojmami, keďže v realite je to skôr ako jazda dráhou v lunaparku. Raz hore, raz dole. Doslova. 

Láska je zvláštna vec. Keď ju nemáme, túžíme po nej, a keď ju konečne získame chceme sa jej častokrát zbaviť. Necháme ju prekĺznuť prstami a opäť raz sa ocitneme na tom známom mieste. Na tom našom ostrove, pustom ostrove, kde sme sami a z diaľky vidíme iba lode plné šťastných ľudí držiacich sa za ruky.

Je krásne byť sám, single. Chviľa života, kedy sa nemusíš spoliehať na nikoho iného a si voľný. Je to fajn. Nachvíľu. A potom to príde, opäť raz. Klasika.

Ľudské srdce je nevyspytateľné. Pracuje väčšinou poctivo, po celý náš život. Má dve predsiene a dve komory. Dva obehy. Je spoľahlivé. Ale zradí nás v tú chvíľu, keď uvidí jeho, ju, ich. Vtedy začne byť rýchlejšie, lápáme po dychu. Prsty sa nám potia a v mozgu nám prebehnú tie hlúpe reakcie. Zaľúbime sa. 

Stav zaľúbenosti je ešte horší než stav keď sme sami alebo keď niesme. Je to stav kedy musíme byť trpezliví, no v skutočnosti sme príliš nedočkaví. Čakáme na jedinú správu. Keď ju dostaneme, zrazu máme ružové okuliare na nose a pomaly sa nechávame opantať čarom lásky, alebo skôr pobláznenia. Ale keď displej na mobile ostane prázdny, bez žiadnej správy, to je ten moment kedy z optimistov stávajú sa pesimisti ktorí strácajú nádej. 

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
vreskot000  16. 7. 2017 21:19
tak si drž dostatočný odstup, aby si takéto stavy nemala, potom ti bude lepšie ver mi
 fotka
sashinushka  16. 7. 2017 23:03
@vreskot000 cely moj zivot sa snazim, ale poznas to, a zas mi je....
 fotka
tequila  1. 9. 2021 21:29
pekne napisane
Napíš svoj komentár