Väčšinou pri prezeraní starých fotiek (najmä z puberty) sa mi to stane. Spomeniem si na nejakú superpubertálnu funky príhodu. A niektoré z nich, si myslím, by sa mohli páčiť aj vám, zlepšiť vám deň, prípadne dokázať, že každý môže mať BAD DAY. Poďme na to.

Story No.1 - Dovolenková


Keď sme s mojou najlepšou kamoškou (rozumej hrávali sme sa s malými prestávkami od detstva) dovŕšili 18, s radosťou sme začali plánovať našu prvú ,,no parents, no adults" dovolenku. Tradične sme nesklamali s výberom destinácie a ako správni slovenskí turisti sme zamierili do Chorvátska. Cestovali sme autobusom a nespomínam si na to, ale podľa mňa to bolo fajn. Postupne všetých dovolenkárov vysadili v ich cieľovom mestečku - nás čakali Vodice. Pri vyberaní kufrov z batožinového priestoru kamoška nezabudla podrypnúť: ,,Nieže si vezmeš cudzí kufor!" Asi sme vtedy vybuchli smiechom a dávala som si sakra pozor, aby to bola moja taška, označená trápnou kľúčenkou nejakej firmy.


Čakali sme však niekoľko hodín, kým nám vypracú izbu a poupratujú, takže batožina ostala zamknutá v priestoroch reštiky a my sme sa veselo potulovali po Vodiciach. Našli sme si perfektný podnik hneď na pláži. Obrovská kaviareň s prútenými sedačkami a takými vajíčkami na hojdanie. Objednali sme si nejaký drink a hneď nás čašník stihol aj odrbať o peniaze (áno, mladé, hlúpe). Sedeli sme tam, vychutnávali si nejaké frapé, vytešovali sa z príchodu a fotili sa. Nakoniec sme sa vybrali späť do ,,hotela", konečne sa ubytovať.


Bývali sme v apartmánoch na 4. poschodí a nebol tam výťah, takže sme mali čo robiť, kým sme batožinu vyniesli hore. Izba bola samozrejme menšia než na fotkách, ale mali sme posteľ aj chladničku (díky bohu, vychladíme si vodečku). Výhľad sme schytali najlepší na svete - na more a mali sme aj balkón, takže sme hneď vybehli na balkón, sfajčili dve tri cigy a urobili deal, že táto dovolenka bude stáť za to.


A tak sme sa začali vybaľovať a chystať si plavky a... Zrazu počujem ,,A ku*va! ...Dod?! Toto nie je môj kufor!" Správne. Vzala si cudzí kufor. ,,Aj sa mi zdalo, že keď som ho niesla hore schodami, bol ťažší než doma!" A tak sme sa začali hrabať v cudzom kufri (ale veľmi decentne, aby sme prišli na to, či je to žena, muž). Pamätám si, že na samom vrchu bol nejaký drahý foťák. Každopádne, delegátka nám oznámila, že v istom hoteli bol nejaký párik nemilo prekvapený, keď otvorili ,,svoj" kufor. A tak moja kamoška (dúfam, že si to raz prečítaš) strávila prvý deň dovolenky cestovaním busom cez pol Chorvátska a minula pol vreckového len aby vrátila čo nebolo jej a vzala si svoju batožinu. Ja som ako správna pľuha ostala na apartmáne/na pláži, už ani neviem kde, pretože keby som mala cestovať s ňou, nekúpila by som si do konca dovolenky už ani mlieko do kávy. Chudinka, ale zas videla niečo, čo ja nie. Pol obľúbenej slovenskej destinácie.


A isto vás zaujíma čo sa stalo s fľašou vodky, ktorá sa chladila na našej izbe. Tak tá vydržala plná až do posledného dňa, kedy sme ju ráno na pláži schľastali, na móle medzi desiatkami slovenských a českých rodín. Socka style. A bolo nám skvelo.

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  22. 5. 2016 18:05
Viac takýchto!
Napíš svoj komentár