Neviem, či som len nejaký moc precitlivelý, alebo čo, ale niekedy mi tí dôchodcovia pekne lezú na nervy...
Napríklad taká klasická situácia z BUSu. Vďaka rannému privstaniu si sa mi podarilo ukoristiť posledné miesto na sedenie.Pohodlne si sedím, až kým nenastúpi babka, ktorá ráno nemá nič lepšie na práci, len sa prevážať po meste počas najväčšej dopravnej špičky. Ok veď v pohode, keď má paličku alebo na nej fakt vidím, že má nejaký zdravotný problém iniciatívne sa postavím a ponúknem jej moje miesto. Tohto pravidla sa naozaj fest držím,no mám ešte jedno a to, že keď penzista nezodpovedá mojmu predchádzajúcemu opisu necítim potrebu byť tým iniciatívnym. Nemyslím si, že je na tomto niečo zlé, len vyžadujem aj ja trošku slušnosti, ak ma dotyčná osoba osloví a slušne sa opýta, či ju pustím sadnúť, nemám s tým problém... no v drvivej väčšine tento príbeh pokračuje trochu inak. Miesto toho, aby ma babka resp. dedo ľudsky poprosil začnú doslova vyhukovať rôzne výčitky, do ktorých samozrejme zarátajú nielen mňa, ale všetkých dnešných mladých. Toto samozrejme nikoho nenechá chladným a tak vzniká otvorená výmena názorov medzi mnou a celým penzistickým osadenstvom v autobuse, bo v týchto veciach sú fakt až prekvapivo kolektívny..
Takže vás žiadam milí dôchodcovia, buďte k nám mladým trochu slušnejší...

 Blog
Komentuj
 fotka
momka  14. 10. 2007 21:08
joj, aj mne idu pekne na nervy.. ale viac ma nastve, ked stoja pri mne a len tak sa zacnu "nenapadne" o tom rozpravat.. joj wr.. ach, ake tazke je poprosit..
 fotka
kaboooo  14. 10. 2007 21:59
Pocas tohoto sa budem snazit byt neutralny...



Jaaj, stary dobry penzisti. Tiez ma vie potesit, ked niektory s tej grupy nastupy do autobusu a ma poziadavky na sedenie. Najme vtedy ked som strasne unaveny alebo ma bolia nohy.



Ako si pisal, pokial ma spravanie vyhovujuce mojej norme, som ochotny ho pustit (aj ked som vysileny). Alebo ked vyzera, ze to sedenie naozaj vyzaduje (zdravotne dovody). Ale na druhej strane pokial to je len niekto kto potrebuje sediet pretoze vstupil do veku "staroby", tak ho ignorujem.

Zatial sa mi nestalo, ze som sa musel s niektorym z nich hadat, takze neviem co by som robil v takej situacii.

Este, pokial by ten clovek pachol po cigarete, tak by som ho urcite nepustil. Aj keby som videl, ze ma zdravotne problemy. Pokial JA mam niekoho respektovat, tak nech to ten NIEKTO robi aj pre mna (resp. pre ostatnych)



Ale na druhej strane, mladym tiez niesu bez viny. Im by malo tiez dojst, ze niektory stary ludia su slabsi, takze by ich mohli pustit aj bez prosenia (teda tu plati aj ta podmienka slusnosti penzistu). Niezeby som sa penzistov zastaval ale ani mlady sa nespravaju normalne (niektory).



Ale inak pokial cestujem busom tak sa snazim nesediet, aby som sa vyhol zbytocnym hadkam.
 fotka
keco  14. 10. 2007 22:22
Videl som prípad (vtedy som sa aj nahlas ozval), keď nie až tak stará pani si sadla na miesto, kde práve mierila mamička aj s maličkým dieťaťom v náručí a tá stará si tam bez hanby sadla a poslala tú mamičku ďalej, že v predu je voľné. Mamička si sadla v predu a otočila sa smerom k pani a cez polku autobusu na ňu zakričala, že nie je až tak stará, aby musela nevyhnutne sedieť. Na to som sa ja nahlas ozval: "Áno, a takéto staré slepice hubujú do mladých nech ich pustia a pritom oni nepustia napr. mamičky s dieťaťom." Potom začali prikivovať dokonca aj dospelý čo tam stály a konkrétne s tým, čo som cestoval ja (týmto ho pozdravujem, aj keď tu nie je reistrovaný ) a s úsmevom povedal, že on nepúšťa sadnúť žiadne babky, vždy je niekto mladší vraj v okolí, kto sa postaví
 fotka
chavez  14. 10. 2007 23:15
Presne ja ich tiez ignorujem niekedy... Inak ked uz piseme prihody o dochodcoch. Kamarat raz isiel busom, isiel od 1. zastavky v takej neskorsej hodine takze bus prazdny az na par vynimiek. Na dalsej zastavke nastupila babka. Dosla k tomu kamaratovi a stala pri nom a stale ho hypnotizovala. Ked sa jej spytal, co sa deje, ona sa do neho obula, ze ju mal pustit sadnut si, kedze je stara. On oponoval, ze bus je cely prazdny a moze si sadnut kam len chce. Na to babka zahlasila "ale toto je moje miesto" Samozrejme ostala stat este 2 zastavky a potom to so somranim vzdala.
 fotka
thedoctor  11. 11. 2007 18:47
najlepsie ked je vedla mna 5 volnych miest a babka sa ma spyta ci ju neopustim sadnut tomu uz fakt neroizumiem
Napíš svoj komentár