Gratulácia BIRDZákom!

Teší ma, ako sa BIRDZákom zapáčili stavy/statusy (to čo sa dáva na nástenku , technicky v internetovej terminológií je to vlastne mikroblog, ale "stavy" znie srandovnejšie), za cca 12 dní od spustenia nástenky a stavov na Webkách využili túto novinku tisíce BIRDZákov, pridali ste tam takmer 3500 mikroblogov, asi na žiadnej inej slovenskej stránke toľko mikroblogov nepribudlo (vlastne neviem, či nejaká slovenská mikroblogová stránka vôbec existuje, ak viete napíšte do diskusie pod článok), v každom prípade vám chcem povedať v mene redakcie BIRDZu veľké ďakujem a pogratulovať vám k tomu akí ste super!

Páči sa mi, že sa mnohým nástenka páči, je to ideálny spôsob na krátke písanie, či rýchle spoznanie človeka, ktorý ťa nejakým svojim stavom, postom zaujme...

Gratulácií však nie je koniec, urobili sme aj špeciálnu podstránku (preklikáš sa k nej aj z ľavého menu v ľavom paneli) s oslávencami, kde nájdeš zoznam BIRDZákov, ktorí majú dnes (a zajtra) narodeniny, to však nie je jediná novinka



5 minút slávy pre kohokoľvek na hlavnej stránke

V noci zo včera na dneska sa zmenila hlavná stránka BIRDZu - www.birdz.sk, snáď nebudete veľmi nadávať. Graficky sa iba jemne upravil v pravom stĺpci upútavkovač na Časák s troma najnovšími článkami, všetok obsah stránky sa len trochu posunul nižšie (o približne 100 pixelov nižšie), aby uvolnil miesto pre "5 minút slávy", je to nový žltý obdĺžniček v ktorom náhodne zobrazí aktivity roznych uživateľov z posledných hodín s fotkou a linkou na stav dotyčnej osoby, článok v blogu, uživateľom vytvorené diskusné fórum či uploadnutá fotka. Nie je to chronologické, je to náhodné (a mení sa to niekoľkokrát za hodinu), skôr je to len náhodný prvok, aby blogy, fotky, stavy či fóra z tohto dňa si všimli aj tí ľudia, ktorí si to nevšimli.

Ľudia sú tam vyberaný náhodne systémom automaticky niekoľko krát za hodinu, snáď to trochu spestrí hlavnú stránku Tomášovi to pripadá vtipné, ale kľudne to skritizujte.

Medzi najnovšími blogmi a najnovšími videoblogmi pribudol na hlavnej stránke výpis najnovších stavov z Nástenky, keďže nástenka je celkom populárna novinka nového BIRDZu.


Prerobený index rubriky Webky

Zmenami prešiel aj index rubriky Webky (klikni v hornom menu na "Webky" úplne na vrchu stránky a si tam , tam je trochu viac zmien. V tejto rubrike sme zrušili výpis náhodných webiek v ľavom stĺpci (na hlavnej stránke celého BIRDZu ostali a ostanú aj naďalej), miesto toho pribudla mapka Slovenska s náhodnými uživateľmi z rôznych veľkých miest a regiónov Slovenska (raz za pár minút sa mapka refreshne a ukážu sa noví náhodní uživatelia).

Pod tým je podobný výpis nových blogov, stavov na nástenke či najnovších videoblogov ako na hlavnej hlavnej stránke, vpravo nájdete novinky - najnovších uživateľov a pár oslávencov, ktorí majú práve v ten deň narodky.

Upozorním najmä na výpis nových uživateľov, vypisuje tam dievčatá a chlapcov (oddelene) ktorí sú na BIRDZ noví, lebo sa zaregistrovali počas posledných 24 hodín, môžno by bolo dobré ich preklikať, či tam nie sú nejaké zaujímavé osôbky, alebo ich minimálne poteší, že im niekto prvý deň napíše...

Takže rýchlo si kukni birdz.sk/webky/ a vyskúšaj...



Ach jaj admini a skupinky

Mne (Tomášovi, píšem to za redakciu, aby to malo punc nejakej oficiálnosti, svoj osobný blog budem používať na také osobnejšie vecičky) sa nepáči, čo sa občas stane. Nie často, ale občas sa stane, že niektorí admini občas niečo zmažú možno až nad rámec pravidiel, niekedy sú až moc šikovní a aktívni.
Potom sa mi občas sťažuje nejaký uživateľ, že má pocit, že mu niekto ukrivdil.

Ja nechcem na BIRDZ žiadne protekcie, skupinkovanie, žiadnu elitu ani nič také. Každý uživateľ (bez ohľadu na to či je semienko alebo megahviezda, alebo nič) má rovnaké práva na písanie, diskutovanie, používanie BIRDZu. Nikto by sa nemal povyšovať nad iné osoby, to si robte v škole, v práci, v reálnom živote, ale tu na BIRDZ vládne tolerancia, demokracia a rovnaké príležitosti pre každého.

Preto v najbližších dňoch chcem urobiť takú špeciálnu podstránku o adminovaní, o pravidlách, podmienkách spolu s príkladmi použitia, nech je všetko čo najtransparentnejšie, nech pravidlá zahŕňajú čo najviac možných situácií, nie len kvôli tomu, aby uživateľ vedel jasne čo sa smie a čo by sa nemalo, ale aj aby nevznikali problémy výkladu, že či admin len robí poriadok, alebo či už trochu prekročil nejakú hranicu + tam bude aj nejaké špeciálne fórum na rady (ako používať BIRDZ, ako si pridať fotku do profilu, ako si urobiť... atď).

Chcem len povedať, že si vážim prácu adminov a teší ma, ako mi pomáhajú s BIRDZom a neviem si predstaviť, čo by som si bez nich počal, a vlastne super, že existujú, lebo všetci do jedného sú úplne super a ďakujem im za to ako svedomite a kvalitne robia svoju prácu, to však neznamená, že oni sú nejaká elita, to nie, sú to obyčajní uživatelia (tak ako aj ja), len majú navyše pár práv ale aj povinností. V každom prípade, žiadne elitárstvo sa tu nekoná a keď sa to niekomu nepáči, vybavím si to s ním osobne (Ručne a stručne


S pozdravom v menej všetkých tvorcov BIRDZu

Tomáš,
zakladateľ BIRDZu


P.S.: Pri písaní TS-iek možno objavíte vtip, taký kameňák A potom mi napíšte, že či je to milé občas objaviť vtip pod TS-kami

 Blog
Komentuj
 fotka
catmartina  14. 7. 2008 07:22
tych 5min. slávy je fakt dobrý nápad..

ten vtip bol fajn

no a zvysne zmeny som moc nepostrehla..idem teda kuknúť kým zas zaspím..

pekné ráno..
 fotka
marttina  14. 7. 2008 08:05
no ja som zvedava na tu podstranku o adminovani

inak vtip som vsimla nieco ale necitala este mam cas

nastenka je uplne super

zvysne zmeny tak ako povedala @catmartina kuknem kym zas zaspim
 fotka
bobi  14. 7. 2008 08:39
pekne, mne sa páči tá mapa s náhodnými užívateľmi. Len taká malá otázka, kde ma dá keď mám tam vypísaních viac miest ??



A tie vtipy ktoré som prečítal tak som už poznal, ale je to fajn zabaviť sa pri písaní.
 fotka
desiree  14. 7. 2008 09:34
Je to super, že BIRDZ sa neustále vylepšuje. Ešte pár drobných úpravičiek a bude to najbombastickejšia stránka na svete. Nie, že by nebola už teraz, ale predbehne samu seba...
 fotka
joelina  14. 7. 2008 09:56
jeeeej ake mile zmeny. to s tymi narodkami je super, a stavy ako novinka su vyborne len tak dalej
 fotka
tomas  14. 7. 2008 09:57
@Bobi , neurcuje to podla mesta co mas na webke, ale podla mesta co si uviedol v nastaveniach, resp. pri registracii (ak tam uz bolo uvedeny zoznam miest, z ktorych bolo treba vyberat).
 fotka
mixelle  14. 7. 2008 10:20
ehm .. jéj? adminov už radšej riešiť nebudem, lebo som si dosť zvykla na to, že Azel si kocikedy zmaže koment k blogu,alebo mi niečo skomentuje a o chvílu to tam už nie je ... .. ale fakt, že pomáha beriem. Pomáha..

vtip .. vtip rulez!!! ba čo viac ,je to kul

a pokial ide o nástenku, tak som bola sama prekvapená ako geniálne sa to chytilo a sama som sa tam dozvedela kopec vecí o mojich kámošoch ,ktorých stretnem častejšie tu ako v meste..

Takže asi len dakujem
 fotka
antja  14. 7. 2008 10:47
jop, ako si sa pytal v prvom odseku, ci nevieme o nejakej stranke slovenskej mikroblogovej, tak ja viem o jednej: birdz.sk



(ine ritolezectvo, cooo?



ale inak, birdz je fajn, ale uz sa tesim na vlastne webky, kedy to asi bude?

statusy rulez
 fotka
hajzelodkosti  14. 7. 2008 11:41
jj pekne novinky paci sa mi a rodinkarstvo tu panuje!!!! A este by ma zaujimalo kedy si mozem spravit vlastny skin? Teda kedy to das dokopy a bude to aj tak, ze si spravim vo photoshope vlastny a mozem si ho sem nahrat?
10 
 fotka
elwinko  14. 7. 2008 12:58
Ja sa nesmierne teším na tú podstránku o adminovaní...

Či naozaj si mohol Azel zmazať komentár odomňa k svojmu blogu a ešte so smailom v TSke mi to oznámiť...

Nato som fakt zvedavý...!!!

Ako som sa už vyjadril, tak všetky zmeny kvitujem
11 
 fotka
althinka  14. 7. 2008 16:11
Tomas, ja mam len otazku ohladom uvodnej stranky, aj ked mam najnovsiu verziu mozilly , celu stranku mi posunie nalavo cez panel prihlasenia ... ci je to len chyba prehliadaca alebo to robi kazdemu a ide len o docasnu zalezitost. A co sa tyka zmien ,som ako inac nadsena, stava sa z toho pravidelny progres A co sa adminov tyka, suhlasim, ze podobna podstranka mnohe osvetli
12 
 fotka
antifunebracka  10. 3. 2019 17:23
KKs B. bola kedysi brutal ppči stránka... čo sa stalo? :/
Napíš svoj komentár