Prepáčte, naozaj prepáčte. Ja viem, teda poznám ľudí, ktorí majú Euroveu naozaj radi, ale ja ju rada nemám a nepáči sa mi. Včera som sa tam vybrala, aby som si obzrela nejaké topánky. No odišla som deprimovaná a s prázdnymi rukami.

Už pri prvých pár krokoch, ktoré som spravila, ma napadali slová ako povrchnosť, naivita ľudí.. materializmus. Viem, že práve v takej dobe žijeme, no tu ma to fakt dostalo.

Ženy a muži vychrtlých a anorektických postáv sa tvária ako by práve objavili ameriku pri kúpe hodiniek za 3 moje mesačné výplaty. Dievčatá s výstrihmi, že im vidieť až do kuchyne a sukne pomýlené s opaskom. Topánky 10 cm opätkom. A to žieňa má 13. Je to lacné, nevkusné a ja byť jej matka tak ju tak nepustím ani z kupelne na záchod.

Tá oproti nej idúca, síce pochopila, že je vonku dážď a zima, ale vypadala, akoby vybrala každú časť oblečenia na inú príležitosť a obliekla si všetko. Biele topánky na 10 cm opätku. Modré polopriesvitné legíny, šuštaková biela bunda s ružovými kvietkami.
Ešte aj to som predýchala.. nejako..

Oproti mne sa ďalej valilo kopec podobne oblečených žien túžiacich po lesku a novom oblečení. Naivných, že práve nová kabelka im niečo dá. Kde sa podeli tie všetky hodnoty?

A o mužoch už ani nehovorím. Keď sa povie "muž" a "chlap" predstavím si CHLAPA, nie nastajlovaných metrosexuálov, čo si pomýlili módu s oblečením malého šikanovaného Emila. Aby dvaja 25 roční chlapi mali na sebe krátke vykasané nohavice, páskavá košeľa, traky, čierne okuliare pánov súdruhov? Ako nepodarená paródia malého šikanovaného Emila. Značkové bolo síce všetko. Ale čo z toho?

Keď má žena 40 kíl, to ešte ako tak pochopím. Ale aby mal takúto váhu CHLAP? Preboha kde to sme?! Aby chlap nosil oblečenie XS? A nedaj bože číslo L? Chlapi! Budte chlapi!

Kde sa podela ľudskosť, iba naivita z každej strany. Síce dvaja Emilkovia boli spolu a rozprávali sa, ale ani jeden druhého nevnímal. Obaja si rozprávali svoje, spokojní ako dobre sa porozprávali, ale jeden nezaujímal druhého. Nikto sa tu druhého nespýta ako sa má. Každý len otvorí peňaženku a hnev vieme, či sa má dobre alebo zle.

To ako keď známa venčiaca psa omylom večer skočila na sklenenú fľašu a črepy skla mala hádam všade. A nik jej nepomohol, napriek valiacej sa krvy na chodník. Len sa zastavíme a dívame. Pomôcť? Nehrozí! Ľudskosť? Nehrozí!

Kde sa to podelo? Všetko sa to stratilo. Kde sa podela ozajstná krása? Kde sa podela krásna a ženská Marilyn Monroe, jemná Andrea Hepburn? Kde sa stratila jednoduchosť, cit pre život aj štýl? Kde sa stratili ozajstný muži? Bicepsy z dvíhania činiek z chlapca chlapa nespravia. Kde sa stratilo slovo muža? Kedy vymreli gentlemani a ochrancovia, živitelia?

Znechutená a deprimovaná som odišla.. úžasná Eurovea. Faloš, naivita, povrchnosť, materializmus... mohla by som pokračovať.. choroby tejto doby.

 Blog
Komentuj
 fotka
majusssska  19. 6. 2011 10:03
snáď audrey hepburn, nie?
 fotka
plarika  19. 6. 2011 10:11
kto mi nájde najviac chýb, vyhráva!
 fotka
veroniques  19. 6. 2011 10:19
"Kde sa to podelo? Všetko sa to stratilo." ... nestratilo , len je jasné že v Eurovei ozajstnú krásu nenájdeš.

Ona je len pre určitú skupinu a úroveň ľudí , preto som tam ešte nebola,a ani neplánujem.
 fotka
pavlinkaa  19. 6. 2011 10:19
Inak toto, že kde sa podeli gentlemani. (ach)



Ale to som chcela, že máš úplnú pravdu. Kamarátke sa minule stalo, že keď nastupovala do vlaku, nejak sa šmykla a skončila medzi nástupišťom a schodmi do vlaku. Ani jeden človek jej nepomohol a tí čo stáli za ňou sa presunuli k druhým dverám vlaku. Toto nechápem.



Plne súhlasím.
 fotka
husky  19. 6. 2011 11:14
Eurovea je iba vykladna skrina toho hnusu spolocnosti, kde ide iba o kapital. ostatne do uzadia.



pokial je ti zle z Eurovei, musi ti byt zle z celej spolocnosti dnesnej vo vseobecnosti
 fotka
fxx  19. 6. 2011 11:17
ježiši to akože prečo si musite furt všimať a riešiť druhych? však robia ti niečo alebo ťa nejak obmedzuju? ži a nechaj žiť,oni ti nič nespravili,odsudila si ich na zaklade toho ako su oblečení.

ja viem že sa tam vyskytuju horenosy a pipky nejake,ale mam ťažko vpiči lebo tam nechodím kvoli nim,ale aby som si kupil niečo.



aha,a sorry asi niesom chlap,mám tričká velkosti S
 fotka
tenpatic  19. 6. 2011 11:20
Fenomén doby. ,,Aby chlap nosil oblečenie XS? A nedaj bože číslo L? Chlapi! Budte chlapi!' Prečo je divné, že chlap nosí velkosť L ? Niektorí chlapi sú vysokí a majú atletickú postavu, vyzerajú normálne zdravo aj váha je v poriadku, kazdy nie je medvedom. Niekto ma širšie ramená a je viac do šírky, niekto menej.



Chápem však princípu na ktorý v blogu naràžaš a súhlasím s tým, že chlap by mal pôsobiť ako pravý chlap a nie ako módny mutant. Nechcem však takých ľudí odsudzovať. Móda a štýl samé o sebe nie su zlé, ak sa veci vhodne zladia a pracuje sa s tým. Každý ma právo rozhodnúť sa kam sa bude uberať.
 fotka
matusha  19. 6. 2011 11:24
Na jednej strane s tebou súhlasím, na druhej nie. Neznamená, že keď má chlap veľkosť XS alebo S, nie je chlap. Nikto si nevyberá svoju stavbu tela (teraz nehovorím o poistave ako takej, ale stavbe tela). Keď je niekto chudý a nevie pribrať, nemôže za to. Alebo má napriek tomu nosiť XL, aby mal niekto čisté svedomie?

Ja Euroveu beriem jednoducho ako nákupné centrum. Takže človek tam má ísť nakupovať a nie posudzovať a riešiť iných ľudí. Keď mi vadí, že tam chodia takí ľudia, tak idem do Polusu alebo do OD Slimák alebo čo. A keby nebolo Eurovey(i?), nebolo by tam ani upravené to nábrežie.
 fotka
zuzanne112  19. 6. 2011 11:28
V niečom si mala pravdu, že kde sa možno stratila tá solidarita alebo tá netuctová ženskosť a ozajstní chlapi.



Ale prečo práve Eurovea?! Podľa mňa je tam krásne. Sadneš na trávu pri Dunaji, pozeráš na západ slnka..rozprávame sa, oddychujeme..



Nerozumiem prečo musíš riešiť ostatných (ako už povedal @fxx ) . Ach jo, koľkokrát sa mi zmenil názor na toho a toho človeka keď som ho videla prvýkrát a potom keď začal rozprávať. Úplne niečo iné. Musím sa obliekať ako keď som u babky na dedine, aby som nebola v očiach iných "namyslenou" ? TOTO je dnešná doba! Súdenie! Tak nesúď a ži!





10 
 fotka
zuzanne112  19. 6. 2011 11:29
@matusha OD Slimák ..tak to bolo dobré!
11 
 fotka
acvd43xa7w  19. 6. 2011 11:35
to ja som zrejme strasne nevsimava

alebo mi to je vsetko ukradnute
12 
 fotka
plarika  19. 6. 2011 11:37
@zuzanne112 @matusha @tenpatic @fxx kto chce pochopí, kto nechce, nepochopí.. toľko k vašim komentom
13 
 fotka
matusha  19. 6. 2011 11:44
my môžme ísť teraz napísať blog o tom, ako ľudia strašne posudzujú ostatných

Ja som to pochopila, len som napísala, že nesúhlasím.
14 
 fotka
hippiechick  19. 6. 2011 11:48
Vieš to je o tom, že Eurovea, Aupark atď. sú pre niektoré ženy najvačšie spoločenské udalosti, takže je logické, že sa tam musia nahodiť...

Ani nevieš ako sa smejem, keď sa pozerám na tie ženy a pri kt. je zjavné, že sú v tom najlepšom čo v skrini majú... Alebo tie, kt. si posadajú do otvorených kaviarní a pokukujú po chlapoch... A len ja som vždy tá chudera, kt. chce mať nakupovanie vždy rýchlo z krku a je schopná tam prísť v civile (teda nie ako do divadla al. party ako vačšina ...

Vieš, lenže to je iba môj názor a každý má právo si dať na seba, čo chce. Veď sám nakoniec vie aj prečo...
15 
 fotka
sheily  19. 6. 2011 12:25
a kde sa podeli ľudia, čo nesúdia ostatných podľa výzoru?

Možno to dievča vo výstrihu citujem "vidno jej až do kuchyne" sa v tom cíti dobre a keby mala rolák napríklad necítila by sa vo svojej koži. Mám takú kmarátku, viem o čom hovorím..a zato ju treba odsudzovať?



Akurát som dočítala tvoj príspevok v jednom fóre a potom som narazila na tento blog..a šípim z teba koplexy.. - samozrejme nemusí to tak byť, ale všetko čo píšeš na mňa tak pôsobí...

A gentlemani nevymreli, zrejme sa len pohybuješ v zlých kruhoch..

Takysto čo sa týku pojmu "Muž"..chlap čo nemá na sebe 10 kíl tuku nie je chlap? máš zvláštne zmýšľanie..
16 
 fotka
kolini  19. 6. 2011 12:38
@matusha do OD Slimak si chodim kupovat pizza rozky, ziletky a taft do drogerie alebo kuraciu sunku, no moda tam zrovna neprekvita =D ale ked nastupis do 50ky, tak si urcite sadnes a najdes dobre miesto.. a s Polusom suhlasim, je tam prakticky vsetko, ako obchodne stredisko uz dlhsie nefici, nie je tam tolko ludi a to mi vyhovuje..



@plarika ja som dufal, ze tie xichty zostanu v Auparku a ony sa rozmohli este aj do Eurovei.. staci si ich nevsimat, popripade sa zasmiat na metrosoch a gayoch ako to robievam s priatelkou.. snad ta nevytoci taka blbost ako materializmus druhych ludi, pri ktorych je samozrejmost, ze ich stretnes na jedinom mieste, kde ma ich zivot zmysel..



a co sa tyka velkosti L.. no prepac? =D ja som chlap aj ked nenosim XL..
17 
 fotka
pershing363  19. 6. 2011 13:19
presne pre toto celu sprostu euroveu obchadzam...
18 
 fotka
marttina  19. 6. 2011 13:36
pochopila som presne co si chcela povedat a tiez mam ten pocit, pripisujem to vsak mojmu starnutiu a mentalnemu prezretiu.
19 
 fotka
matusha  19. 6. 2011 15:13
@kolini ja som Polus a OD Slimák uviedla čisto ironicky, heh Myslím, že @zuzanne112 to pochopila dobre
20 
 fotka
kolini  19. 6. 2011 15:14
@matusha ja ironiu chapem ale urehotat sa k smrti nejdem, to nie je znamka pochopenia...
21 
 fotka
tikalok  19. 6. 2011 15:18
@kolini o čo ti ide? fakt si myslel, že niekoho zaujíma, kam si chodíš nakupovať žiletky?
22 
 fotka
kolini  19. 6. 2011 15:23
@tikalok ja som dufal, ze to budes chciet vediet
23 
 fotka
ameliepoulain  19. 6. 2011 15:40
Tu nejde o Euroveu, tak je to všade.

A ja som si tam mimochodom včera kúpila krásne balerínky
24 
 fotka
matusha  19. 6. 2011 15:46
@kolini to je pekné, že chápeš iróniu, ale ten môj koment si asi nepochopil
25 
 fotka
kolini  19. 6. 2011 15:51
@matusha ok dajme tomu nech si pokojna
26 
 fotka
stenatko  19. 6. 2011 21:02
Dneska som tam bola, viac ma tam nasrali vécka ako hentie ženské
27 
 fotka
starchild  19. 6. 2011 21:30
súhlasím



a viem o čom hovoríš. tiež to nemám rada, ale snažím sa to ignorovať. a som rada že taká našťastie nie som.
28 
 fotka
glider7301  20. 6. 2011 18:46
@zuzanne112 si vychytala ségra

@plarika Iste máš v niečom pravdu, no v tomto blogu je cítiť aj niečo iné... Žeby nádych závisti?
29 
 fotka
moniqas  26. 6. 2011 00:01
mno... ja osobne... všeobecne centrá obchodu mám rada. V

ždy sa mi páči keď tam prídem a je tam všetko tak krásne rozsvietené, svetlé a tí ľudia... ako z obálky módnych katalógov, niežeby som im nejako závidela, ja mám rada svoj farebný nekonvečný retro štýl, ale... páči sa mi to...



a aj keď teraz nad tým tak uvažujem možno celé je to povrchné a len o pretvárke.... asi trepem... ale mne sa jednoducho páčia tie centrá...



len.. v nedeľu by som ich zakázala mať otvorené... nech ľudia bežia za oddychom do prírody, do parku, za kultúrou, a nie do centier s celou rodinou...
30 
 fotka
bangbangboom  29. 6. 2011 13:23
sorry ale cele mi to vyznelo dosť zakomplexovane alebo až zavistlivo šak nech si každy oblieka čo chce a kupuje čo chce, pokiaľ na to má.. keď ťa to tak serie tak si to proste nevšímaj
Napíš svoj komentár