V tejto dobre sa ľudia zaoberajú len problémami ako finančná kríza, nezamestnanosť, aktuálna plynová kríza a podobne.....No zabúdame na najpodstatnejšiu vec alebo respektíve časť, a to je- Príroda. Neuvedomujeme si, že našu Zem pomaly, ale iste vedieme k deštruktívnemu zániku. Hlavným, no nie jediným problémom, je Globálne otepľovanie.

Globálne otepľovanie je spôsobené predovšetkým ľudskými aktivitami, ktoré vypúšťajú do atmosféry škodlivé látky, zvýšené množstvá plynov, hlavne oxid uhličitý (CO2).
Vplyvy globálneho otepľovania sú veľmi nebezpečné a o chvíľu budú priam katastrofické.

Stúpajúca hladina mora
Roztápajúce sa ľady
Sucho......

Nevyspytateľné počasie (v poslednej dobe ste si to mohli všimnúť aj na Slovensku...)
Tak aby o dvanástej padali krúpy a o jednej svietilo slnko? ? ...To asi nebude normálne, no kvôli našej vlastnej hlúposti si na to budeme musieť zvyknúť.

O tomto probléme by sa dalo písať celé knihy, takže týchto pár riadkov Vám veľa nepovie, no skúste sa zamyslieť čo by ste Vy mohli urobiť pre našu Zem. Postačí, ak zakaždým ten papierik hodíte do kontajneru s nápisom „papier“ a nie „plast“..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lestaty  21. 3. 2009 20:26
No pekne a je to pravda, zabíjame sa vlastnou hlúposťou a pri tom to nie až tak ťažké urobiť nejaké opatrenia pre tú našu Zem... dúfam, že budem mať možnosť si prečítať aj tú tvoju jedenásť stranovú esej o životnom prostredí, ktorú si mi spomínala.
 fotka
matthew322  21. 3. 2009 21:05
Príroda sa vie o seba postarať. Nebál by som sa, že ju zničíme, ale že ona zničí nás! A globálne otepľovanie... To bolo len obyčajné divadlo. Človek s ním nemá takmer nič spoločné. Dnes sú tohto názoru už aj popredný svetový vedci, ktorý rozbiehajú kampaň na informovanie verejnosti. Ale treba aj povedať, že kyslé dažde, vyhynutie mnohých živočíšnych a rastlinných druhov a mnoho ďalšieho má na svedomí človek! Takže určite s tým treba niečo robiť, pokiaľ to už nie je zbytočné...
 fotka
shoshana  21. 3. 2009 21:55
mas sice pravdu a suhlasim s tebou, ze zem si totalne nicime ako najvacsi hlupaci ale suhlasim s predoslym nazorom, ze to zem znici nas, mam pre teba taku spravu ze odhady su uz na rok 2012, ale to je zname... len co sa toho pocasia tyka, ano je pravda zaplavy, poziare a tak ale co sa slovenska tyka je to normalne co sa tu deje, lebo slovensko malo odjakziva taketo pocasie vdaka polarnemu frontu...



kedysi som tiez pisala uvahy na podobne temy, az kym som nepochopila, ze sa celkom zbytocne rozculujem, lebo ludia, ktori to citali so mnou suhlasili a predsa nikto z nas pre to nic neurobil, ja som nezmenila ani jeden nazor a vlastne som nezmenila vobec nic. to, ze nas svet ide do zahuby vieme vsetci. radsej sa s tym zmierme a pokusme sa to oddialit. zbytocne budeme horekovat
 fotka
petite  22. 3. 2009 14:27
No, v prvom rade, okay naša Zem si vytvára vlastné škodlivé látky, ale bez nich by Zem nemohla existovať. To, že človek nemá s Globálnym otepľovaním takmer nič spoločné? Hlúposť...od Priemyselnej Revolúcie, ktorá začala v 18. storočí, bolo do našej atmosféry pridaných bilióny ton CO2 a a za posledných 30 rokov polovica z toho. Takže prepáč, ale s tvojím názorom, že ľudia za to nemôžu, nesúhlasím.



No toto počasie v žiadnom prípade nie je v poriadku....teda neviem ako ty, ale podľa mňa, že sneží v Afrike nie je celkom v pohode a ľadovce sa tiež nikdy neroztápali takou rýchlosťou ako teraz.



Viete, keby všetci na svete uvažovali ako vy, tak už sme dávno preč...
Napíš svoj komentár