Nedá mi to a musím reagovať na článok od užívateľa Drak_hnevu.

Takže podľa tohto „pána“, by som nemal hovoriť o rasizme a nemal sa snažiť objasniť čo toto slovíčko vlastne je a či jeho používanie má význam, pretože som v zahraničí len 3 týždne a som mladý.

Dobre, dosť! V prvom rade chcem objasniť účel môjho predošlého článku s poetickým názvom Si Rasista?!

Nešlo mi a ani stále nejde o to vnucovať niekomu černochov alebo islam, ale chcel som poukázať, že farba pleti alebo viera nehrá rolu v osobnosti človeka. Všetko čo hrá rolu vo vývine týchto jedincov je naše správanie k nim. Ak im budeme ukazovať, že sú to len tupé opice a teroristi, tak sa nimi aj stanú a naše slová sa potvrdia. Vtedy môžeme povedať, že naše obavy boli opodstatnené a my sme mali pravdu. Lenže toto nie je tá správna cesta k poznaniu ľudí a ich kultúr. Prečo prikladať drevo do ohňa ak ho stačí udusiť?

Ak nemáme záujem o týchto ľudí, tak sa s nimi nemusíme baviť. Ak ich tu nechceme, pretože sa ich bojíme tak ich tu nemajme. Ale potom sa musíme spýtať samých seba či toto uzatvorenie sa do bubliny stojí za to. Chceme byť izolovaní od ostatných a mať pokoj. To každý chápe, ale to čo nikto nevie pochopiť je to, že slovne a v niektorých prípadoch aj fyzicky napádame tieto osoby. V tomto prípade sa jedná o rasizmus, pretože tieto činy sú motivované strachom a podvedomým chráneným sa pred osobami inej farby pleti a vierovyznania. V tomto bode sa s rasizmom spája aj xenofóbia.

Pravdou ale ostáva, že tieto slová sa stali v rukách médií zbraňou hromadného ničenia. Každý kto len povie nejaké krivé slovo na človeka inej farby pleti je rasista alebo xenofób. Všetci to dobre poznáme a to aj tí, ktorí sa za rasistov nepovažujú. Prečo tomu tak je a kto pridáva drevo do ohňa?

Sú to média, ktoré sa snažia manipulovať a zarábať na diskusiách a záujme ľudí o túto tému. Denno-denne útočia na obe skupiny a snažia sa ich poštvať proti sebe. Je to ako začarovaný kruh. Preto sa nenechajme viac manipulovať médiami a premýšľajme vlastnou hlavou, pretože sa staneme tiež zbraňou hromadného ničenia v rukách médií. 

 Úvaha
Komentuj
 fotka
goodgoy  11. 10. 2017 14:14
» time.com/91081/what-scie...

Screenshot


» www.telegraph.co.uk/news/science/sc...

Screenshot


Atď. atď. Keby sa človek čo i len povrchne zaoberal SERIÓZNE touto témou, nie len podával ďalej nekonečnú ozvenu populárnych názorov, musel by si uvedomiť, že to, čo zneje najkrajśie, nie je nutne pravdivé.

Najprv vnímaj potom píš. Viem, že je veľmi lákavé hovoriť to, čo je správňacké a populárne, ale skús sa na to pozrieť objektívnejśie a nepodporovať tvoje claimy len samé sebou a spamovať basic bitch tier pičoviny.

Cheers.
 fotka
goodgoy  11. 10. 2017 14:15
Screenshot
 fotka
goodgoy  11. 10. 2017 14:16
 fotka
goodgoy  11. 10. 2017 14:17
 fotka
drak_hnevu  11. 10. 2017 18:39
S tými médiami s tebou súhlasím no názor , že nechceme ich ti , tak ich tu nemáme , je presne taký , ako chceme tu mať dažďový prales , tak ho tu majme. Obťažujú nás , tak sa s nimi nebavme.... To mi príde , akoby si naozaj žil celý život v bubline. A to , že ako sa k ním budeme chovať my , budú sa oni k nám : ) samozrejme sú tu imigranti ktorí tu žijú desiatky rokov , pracujú , dodržiavajú zákony atď. ( môj obecný doktor pochádza odniekiaľ z afriky ) . No zober si situáciu v každom štáte ktorý čelí migračnej vlne . vítali ich , dávali jedlo ,oblečenie a bývanie zdarma , a oni ( jasné nie všetci len takých 70% ) z vďaky im vrátili násilie , kriminalitu , fyzické útoky , štvrte zamorene odpadkami. To nieje rasizmus to je realita. Tak ako veľké % škandinávcov sú svetlovlasi , tak veľké percento tých čo sem prichádzajú sa chovajú takto. Výchova , genetika , prostredie , každé v tom na svoj podiel. Toto je realita
 fotka
midnight  11. 10. 2017 23:37
ak viera nehra rolu v osobnosti cloveka, preco krestania (podla biblie spravne) povazuju nekrestanov automaticky za zlych ludi?

a nehadaj sa ze nepovazuju, peklo je miesto na trestanie zlych ludi a vsetci nekrestania idu do pekla.
 fotka
cos45  12. 10. 2017 03:27
Myslienky a rozhodnutia formuju cloveka. Ale clovek uz pride na Zem s niecim. Len jeho mozog to este nevie spracovat. Potom to vyzera, ze dospievanim sa zlepsuju kognitivne schopnosti a vsetko sa nauci pocas jedneho zivota a vsetko ma v mozgu. Aj takto sa to da vysvetlit, ale ziadny dokaz o tom nie je, su to len dohady a metodou Okemova britva zohladnene v studijnom materiale mediciny. Fajn, je to vedecke a vsetko, ale obstoji to iba pri sude so sudcom so slabsou povahou. Hodnoverny sudca zohladni nespocet vedeckych aj nevedeckych studii, ktore mierne popieraju niektore fakty z mediciny (cast vedy). No, ale nenapisem viac, kazdy si to domysli sam, ako suvisi s tymto blogom. Ani velmi nie.
 fotka
riddler  12. 10. 2017 10:16
@midnight No len je rozdiel, či chce ten človek neveriacich vyvraždiť, alebo nasmerovať na správnu cestu, a v prípade že nemajú záujem tak ich nechá ísť cestou,ktorú si zvolia (kedže aj boh nám dal možnosť výberu,on nerozhoduje,kto pôjde do pekla,o tom rozhoduje každý sám svojimi skutkami). A v tom je rozdiel čo sa týka tých osobností ludí, či nato pôjdu násilím, alebo sa pokúsia pomáhať,tak dobrým a poctivým ako aj hriešnikom. Preto by som poopravil tvoju poslednú vetu,že kresťan nekresťanov nepovažuje automaticky za zlých ludí, ale za ludí,ktorí si zvolili svoju cestu, s ktorou on síce nesúhlasí a neprijme ju za svoju, ale má k nim rešpekt ako k ľudským bytostiam a tým pádom nepácha násilie.
Napíš svoj komentár