Je pravda, že doba nie je férová a je to dosť zlé, ale ja myslím pozitívne. Myslím pozitívne ,pretože si myslím že sa to oplatí. Nielen preto, že je vedecky dokázané že veselí ľudia sa dožívajú dlhšie. Nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie ale ani tak zle, aby nemohlo byť lepšie. Snažím sa vidieť pohár poloplný a nie poloprázdny.
Politiku už neriešim, lebo si myslím, že tým aj tak veľa nezmením a už ani politikom až tak nevyčítam to, akí sú pretože sám by som asi nebol lepší a myslím si, že aj oni sú v podstate iba bábky ktoré ovládajú osoby ktoré sú verejnosti neznáme a je jedno, či ide o Fica ,Gašparoviča alebo trebárs Obamu.
Ľudia sú za vidinou úspechu a dostatku peňazí čoraz horší a tých dobrých je čoraz menej. Ale stále dobrí ľudia sú, čo nemyslia iba na zisk ale aj na skutočný život ktorý si vytvárame len a len sami. Stačí jeden dobrý človek z desiatich čo pomôže. Aj keď je pravda, že ak jeden zasadí kvety a ďalší traja po nich poskáču tak to bude takmer zbytočné ,márne. Niekedy je urobiť neznámeho šťastným viac ako nejaké eurá ktoré sa aj tak minú a iba my , ľudia im priznávame hodnotu aj keď sú to v podstate bezcenné kusy papiera a časti kovu, ktoré nám v prípade ozajstnej núdze budú na nič. Raz som sa rozprával s jedným pánom z dediny, ktorého som predtým nijak extra nepoznal ale občas sa mi prihovoril. Rozprávali sme sa len tak ,nemali sme konkrétnu tému a keď sa ma pýtal, čo rád robím vo voľnom čase tak som mu povedal, že okrem iného zbieram známky. On nato odišiel do domu a povedal, aby som chvíľu počkal. Doniesol mi obálku, v ktorej boli z listov povystrihované známky. Poďakoval som mu a spýtal som sa ho, prečo mi ich dal, veď sa ani nepoznáme. Dal mi ich vraj preto, lebo jemu boli zbytočné a pre mňa mali hodnotu.
Z toho som si vzal isté poučenie a často dávam ľuďom nejakú vec, aj keď nemajú sviatok lebo viem, že ich to poteší.
Dúfam, že aj vy ste pozitívni( nie na HIV ) a ak nieste, tak pozitívnymi byť začnite!

 Blog
Komentuj
 fotka
flemi  16. 8. 2011 14:47
nech ti takýto prístup ostane!
 fotka
normalkomar  16. 8. 2011 14:52
@flemi

ďakujem
 fotka
matus123  16. 8. 2011 15:12
je to dobre ty bambus !
 fotka
normalkomar  16. 8. 2011 15:16
@matus123

ale že by si dal hviezdičky tak to nie!
 fotka
1ivanushka1  19. 8. 2011 22:50
Ja mám k týmto veciam asi taký prístup jak ty S úsmevom sa všetko zvláda ľahšie
 fotka
antifunebracka  26. 9. 2019 18:32
Jebem tvoju pozitivitu
Napíš svoj komentár