zobudila som sa ráno, ale oči som mala stále zatvorené. len tak som ležala na posteli a vnímala všetko čo sa okolo mňa (ne)deje. no nič som nepočula, dom bol tichý, každý odišiel tam kam mal namierené. chvíľu som takto pobudla, následne vstala, obula papučky, teplejší sveter ktorý mi ešte uplietla stará mama dobrých pár rokov dozadu (hoci bol možno trošku gýčový, zbožňovala som ho) a išla si pre čaj. kanvica si spievala svojím vysokým hlasom, ja som sa opierala o stenu a pozerala von oknom. bolo ešte dosť skoro, slnko akurát vychádzalo, obloha bola nádherne sfarbená do ružovo fialových farieb s oranžovými podtónmi. ten moment bol priam dokonalý, vošiel by sa doň hoc i celý vesmír. kanvica si dospievala, hrnček privítal čajový sáčok, horúcu vodu a následne vábil jahodovo vanilkovou vôňou. bol to taký ten deň, keď slnečné lúče vystriedalo pochmúrnosť šedivých oblakov.

zobrala som si hrnček, teplú deku do ktorej som sa zababušila a sadla si na terasu. pes si v tom okamžiku ľahol vedľa mňa a položil hlavu na moje stehno. malými dúškami som popíjala čaj. taký pokoj čo som nosila v sebe to ráno som necítila už mesiace. stane sa že človek príde k bodu keď sa všetko zmení od základu. ten bod hoc nenastal toto ráno, ale smerovala som k nemu už dlho. vždy som si myslela že niečo ako "byť šťastný každý deň" je proste nonsens, také jednoducho NEEXISTUJE. deň som zväčša preklínala ešte predtým ako sa začal. nechcela som vstať ani z postele, jediným útočiskom bol spánok, ubíjalo ma ešte aj dýchanie. trápili ma veci ktoré sa diali okolo mňa, a hoc neprestali vnímam ich úplne inak.


niečo po čom veľmi túžime sa nenaplní. spustí sa lavína. stratíme zmysel života, zabíjame svoje sny, cítime sa osamotene, nemáme svoju druhú polovičku, máme pocit že nás nikto nemiluje, plávame v monotónnosti, nahovárame si stavy agónie a bolíme. ak to dlhšie neprejde, prichádza niekedy sebaľútosť, alebo prizeranie sa pominutia bytia. dlhodobo ani jedno nikam nevedie.


každá jedna myšlienka ktorú som "investovala" sa mi vracala. a ja som neinvestovala múdro. dávala som energiu smútku, hnevu, nenávidenia seba samej, niekedy aj každého naokolo. hrávala som citovú ruskú ruletu (kde šanca úspechu bola mizernejšia než 6:1) a čakala. prázdny výstrel alebo? "bang!" á voilá bolo by po mne. myslela som si že každý jeden deň je rovnaký a spejem do akéhosi konca bez šťastia. je príjemne divné že sa stávam dospelou verziou svojho detského ja (znova.) usmievam sa skoro stále, niekedy do takej miery že ma brucho bolí, a najlepšie na tom je že to je úprimné. snažím sa vnímať všetko pozitívnejšie a i keď sa nezadarí, stále tomu dávam energiu. je až chvejivé ako sa to vracia naspäť, a ako sa to mieša do dokonalého farebného obrazu bez škvŕn. najhoršie je keď si človek uvedomí že márnil čas keď mohol byť jednoducho šťastný. lebo ono je to fakt také jednoduché. vždy je to jedine na nás ako sa rozhodneme, či sa prepadneme z neba do pekla, alebo z pekla do neba.

ak sa jedny dvere zatvoria, druhé sa otvoria.
(a keby sa ani tie nie, som si istá že okno sa vždy otvorí.)

 Blog
Komentuj
 fotka
bizbilio  12. 10. 2012 08:42
raz,raz to chcem zažiť.
 fotka
bludiacisvetom  12. 10. 2012 11:19
až zimomriavky... presne viem o čom hovoríš a čo zažívaš, takéto stavy som mávala pravidelne a bolo to super, všetko viac vychádzalo a darilo sa... a ja teraz márnim čas frflaním a sťažovaním sa na všetko od rána do večera, mám pocit že sa mi nič nedarí a aj zdravie sa mi potom kazí.. potrebujem nejaké nakopnutie aby to znova išlo a vedela som sa opäť tešiť z tých maličkostí
 fotka
idea  12. 10. 2012 12:20
waw...krásne napísané a hovoríš mi z duše...
 fotka
riaaa  12. 10. 2012 12:28
hmm... chcela by som zažiť to prebudenie ...
 fotka
jessminka  12. 10. 2012 14:35
maličkosti robia dni dňami a tými šťastnejšími... možno aj to pískanie kanvice, alebo krásne zafarbená obloha, či len posedenie na terase so psom a horúcim čajom...



ono to raz všetko bude tak ako má byť...
 fotka
unwritten  12. 10. 2012 14:37
a tak toto som nečakala, že pozitívny blog, no o to som šťastnejšia sun, naozaj som

a je to pekné, ja ti to prajem

ale niekedy to nie je len o tom, niekedy to proste nejde hneď, musíme si to asi najskôr vyžrať, tak ako si si to vyžierala ty a potom to zrazu odišlo a ty môžeľ byť opäť šťastná

závidím ti trochu, lebo mne toto prebudenie nie a nie prísť, ale dala si mi nádej, že sa to aj mne raz podarí, ďakujem
 fotka
catmartina  12. 10. 2012 16:27
ďakujem za inšpiráciu
 fotka
barbora303  12. 10. 2012 18:28
rada sa teším z maličkostí, rada vidím iných šťastných, rada vidím šťastnú seba ... len zas, je tu niečo, po čom tak strašne túžime, ale nenaplní sa to.
 fotka
willbebetter  13. 10. 2012 01:00
Dakujem. Velmi pomohlo.
10 
 fotka
ouch  13. 10. 2012 01:07
a mám nutkanie to aj nejako komentovať...





takže proste .

super.
11 
 fotka
ryuk  19. 10. 2012 20:53
Opäť opakujem, si šikulka, a veľmi krásne píšeš
Napíš svoj komentár