Neviem či je to dobré rozoberať, každý ma na vec iný názor, ale predsa si dovolím vysloviť ten svoj.
Ako nazvať jedným slovom to, čo každý večer vidíte na kanáloch verejnoprávnej aj súkromných televízií ( mám na mysli čisto slovenské stanice) ?

TV JOJ - neviem prečo ale keď pred 4 či 5 rokmi začala Jojka vysielať tak som sa tešil. Fajn Markíza dostane konkurenta. Úroveň zábavy stúpne. Omyl. Seriály nakúpené od českej Novy, ktomu staré ako republika. Pôvpdná tvorba na nule. Dobre beriem. Jojka sa hladala musela nájsť nové tváre. Našla dokonca až Voštinára a jeho inkognito. Ale ani to nemôžu dávať každý deň. Čo tie dni ostatné? vyvolený skončili ( chvalabohu) a neviem či to tie "HVIEZDY" na ľade zvládnu stať sa prime-timeovým ťahúňom celej televízie. Televízia mohla prísť s niečim vlastným. Kúpená licencia( VV, Hviezdy na ľade) na zábavný program ju nevytrhe. U diváka ( teda aspoň u mňa ) si to žehlí seriálom MAFstory, v ktotom hrajú slovenskí herci a dá sa to pokladať za pôvodnú tvorbu.

TV Markíza - To, že STV vyfúkla markíze SHS je známe dlho. Big Brother bol humus. Teraz má prísť vraj pôvodný (!) zábavný program Tanečná horúčka- aspoň pre mňa narýchlo zbúchaná zábava ako konkurent Jojke a jej tancujúcim hviezdam. Moderovať to bude Pyco a Adela, ktorých asi nezlanárila nová moderátorská výzva, ale tučný šek.
Čo sa týka seriálu Medzi nami tak aspoň podla niektorých ľudí začínal mať kvalitu, a pre niektorých to bola príjemná zmena oproti stupídnym americkým seriálom ale markíze sa asi nezdalo, že je to také originálne ako Alf, krok za Krokom, alebo iný "úžasný" americký seriál. Medzi nami dostalo STOP a bolo po slovenskom seriáli. Zaujímavé že sa Jojka chytila šance a seriál od markízy kúpila a po vianociach štartuje jeho pokračovanie. Markíza rozbieha susedov čo sa dá považovať za lastovičku sitcomov na slovensku.

STV - SHS- fajn spevácka súťaž. Podla mna nie reality show ako ju mnohí označovali. Doba pokročila talenty sa už nehľadajú na Bratislavskej lýre ale v telke na Superstar. Málokto pochybuje o tom či sú Peter Cmorík alebo ŠIndlerka zlí speváci.
kto ale zaregistroval ten ich seriál? ani neviem názov?nemala by ísť verejnoprávna televízia príkladom. Dávať šance hercom v seriáloch filmoch a nie iba ako hosťom v priblblých reláciach? A kto spozná mladých hercov keď dostávajú šancu iba v divedle kam mimoblaváckych 90% obyvateľov nechodí?Za prachy ktoré stv vyhodila na kúpu licencie za napríklad "kto je zradca" alebo Activity show mohla nakrútiť kvalitný seriál. Peniaze sa vždy nájdu len slovenskému divákovi asi stačí americká popcornová zábava. Ale s tým ja asi ťažko niečo zrobím....

 Blog
Komentuj
 fotka
sargeras  17. 9. 2006 17:46
co sa tyka kto je zrasdca a aktivity show,booootze,to je trapneeeeeeeee.....bleee,chce sa mi z toho grcat. este aj to nieco za nieco by mohlo za daco stat,ta relacia ma obrovsky potencial:bohuzial nevyuzity.je trapna a nudna. ten moderator u mna stratil vsetky body.
 fotka
zemina  17. 9. 2006 20:09
Absolútne s tebou súhlasim!Fakt článok na zamyslenie...práve kvôli tomu čo si uviedol som TV absolútne prestala pozerať,nenachádzam žiadne naplnenie v pozeraní trebárs "Hviezd na ľade" alebo "Vyvolení"..ide to fakt dolu vodou a úroveň tých programov je na mizernej úrovni,tak radšej zoberem knihu a niečo hodnoté do seba dostanem
 fotka
milan4622  17. 9. 2006 20:15
Tiež nepozerávam TV, občas si pozriem Televízne noviny (Markíza alebo JOJ, podľa toho, ako stihnem) a na JOJ pozerávam Nikdy nehovor nikdy. Inokedy mi ani nenapadne to zapnúť.
 fotka
maca  20. 9. 2006 20:02
a to tvrdíš, že nevieš písať úvahy
Napíš svoj komentár