Štvrtok
07/06/2007

Nie je to tak dávno, čo sa ma jedna moja kamarátka spýtala, ako je možné, že vždy keď sa zahľadí do nejakého chalaniska vysvitne, že má frajerku. Prípadne sa orientuje niekam „inam“.

Chvíľu ( ale nie zase dlhú, aby to nevyzeralo, že nerozumiem reči jej kmeňa ) som rozmýšľal. Odpovedal som jej: „Ono je to vždy tak, že vy ženy si všimnete niekoho zaujímavého až keď ten niekto je zadaný. Vieš, vyžaruje z nich ( nás ) akási istota. Istota, že niekto na tomto svete si nás našiel, že my sme našli jeho a že nám to spolu ide dohromady. Jednoducho vieme, že máme pre koho žiť, máme komu kupovať kvety, spolu sa smiať, haluziť.“
-„Haluziť sa dá aj s kamarátmi.“ – Áno dá, ale len ten kto bol zaľúbený vie, že v tom je rozdiel. Je rozdiel smiať sa s kamarátmi pri pive a je rozdiel smiať sa s milovanou osobou, keď spolu ležíte na gauči po jedle, ktoré ste si spolu uvarili a pozeráte film. A ten pocit je jedinečný, neopakovateľný.

-„Dobre, a to je pre teba láska?“ – spýtala sa ma.
-„Láska?“ – nechcel som príliš filozofovať, ale dokážete povedať, čo pre Vás znamená láska jednou vetou? Ja teda nie. Láska je ale slovo s obrovskou mocou. Dokáže zmeniť všetko, a to či už k lepšiemu alebo k horšiemu. Dokáže hýbať svetom, dokáže vyčariť úsmev na tvári, ale aj smútok v duši a srdci vyvolať. Príde nečakane, no, bohužiaľ, ešte nečakanejšie odchádza. Jej odchod spôsobuje obrovskú bolesť, ktorej sa tak ľahko nezbavíš.
Bude trvať dlho, kým to prebolí, kým sa ti podarí zabudnúť. Je zvláštne čo všetko zmôže päť písmen a jeden dĺžeň. A čo je teda tá "láska"? Je to vec? Je to niečo, čo môžeme chytiť? Láska je krásny cit medzi dvoma ľuďmi. Láska je niečo krásne, čo ťa vo vnútri hreje, čo ti dodáva silu a núti ťa robiť veci, ktoré by si nikdy neurobil, nepovedal... Láska ti zatieňuje pohľad a ak ľúbiš, odrazu ťa nič nerozhádže, je ti všetko ľahostajné ( preto občas vidíme na ulici ľudí s priblblým úsmevom – zaľúbení). Láska, to sú krásne slová, šteklivé bozky, vrúcne objatia.... Láska je niečo krásne, čo chce zažiť a prežívať každý jeden z nás!!!!

Prečo som s tým dnes vôbec začal? Celý deň som sa učil na skúšky. Moril som sa s naším rodným jazykom, ale každú chvíľku sa mi do mysle vrýval obrázok jednej osôbky. Osôbky, na ktorú sa stopercentne vzťahuje moja definícia lásky. Blíži sa leto. Ďalšie leto, ktoré strávime spolu. Spoločné zážitky, Teším sa na to. Čím som starší, tým viac si dokážem ceniť príjemne strávené dni. Dni keď neležím bezducho na gauči a sledujem telku, ale dni keď som s ľuďmi, ktorých mám rád a je mi s nimi fajn. Či už pri pive, alebo spolu na gauči.

Som chorý. Skolila ma chrípka. Dôsledne. Mám horúčky a pomaly neviem kde je sever. Juh viem, pretože som chodil do školy v Šamoríne. Otvorím si plechovku koly a sadám za comp. Musím poodpisovať pár ľuďom na ktorých som dlho kašlal. Aspoň mi to zaberie čas pokiaľ príde frajerka s kamarátom a prinesú mi nejaké dvd-čka.

Na dnes hádam len toľko. Sľubujem, že zajtra budem opäť aspoň trochu vtipný.
Miro

PS: Áno, aj Orwell je vynikajúci, ale viac ako 1984 sa mi páči Zvieracia Farma.

PS: PS: V tom futbale sme zase raz dopadli čo? Dúfam, že Slovensko a hlavne Hradní páni si konečne uvedomia, že naši športovci budú dosahovať také výsledky, na aké budú mať podmienky. Ak nám stačí byť vo svetovom rebríčku na 37. mieste tak prosím. Ešteže máme ten hokej...

 Blog
Komentuj
 fotka
tishia  7. 6. 2007 17:05
axx ta laska....ako nam dokaze zamotat hlawu:p
 fotka
zlatovlaska33  7. 6. 2007 18:12
laska je to najlepsie na svete ale obcas by sme ju radsej necitili-hlacvne ked nieje opetovana
 fotka
luciano650  7. 6. 2007 18:18
tak tomas tedapravdu no len fudbal moc nepozeram a nevenujem sa mu...ale ta laskato je pravda a vies co je eztehorsie ked mas tu lasku a prides onu vlastnou chibou...
Napíš svoj komentár