Každého muža behom života ovplyvňuje niekoľko žien. V prvom rade sú to matky, ktoré si dlhé roky svojich synov híčkajú. Vyvárajú im, perú, žehlia – jednoducho starajú sa o tom, aby sa v All inclusive Grandhotel MAMA cítili tak dobre, ako sa len dá a aby naň nikdy nezabudli. Chlapi vďaka tejto plnej penzií nadobudnú pocit, že sa do tohto „hniezda záchrany“ môžu vždy vrátiť.

Mama je žena, ktorá nás porodila, bola s nami v najdôležitejších okamihoch nášho života a vždy pri nás stála. Vždy sa starala o tom, aby sa jej syn mal, má a bude mať výborne. Mamy sú už raz také. Častokrát v rámci hesla „aby sa môj synáčik mal skvelo aj v budúcnosti“ zasahujú aj do výberu ďalšej osoby, ktorá muža ovplyvňuje – jeho partnerka.

Muža väčšinou najviac ovplyvnia frajerky prvé/á a posledné/á. Prvá v tom, že sa chalan naučí „čo a ako“, naučí sa klamať bez zaváhania, naučí sa, kedy je vhodné uvariť romantickú večeru, kedy priniesť kvety. Kedy je najlepšie nič nehovoriť a kedy je naopak nutné sa vyjadriť. Pri tých posledných je zas už natoľko ošľahaný predchádzajúcimi stroskotanými vzťahmi, že už väčšinou presne vie, čo od ktorej ženy môže očakávať. Má už tiež jasnú predstavu, ako by mala jeho nastavajúca vyzerať. Samozrejme vyskytnú sa prípady, keď sa z prvej lásky stáva aj tá posledná, resp. láska na celý život.

Poslednou, nie však nemenej dôležitou ženou v mužovom živote sa stáva jeho dcéra/y. Ak sa mužovi narodí dcéra, tak v tom okamihu sa pre neho stáva ideálom skvelého dieťaťa a neskôr malej slečny. Keď je s ňou tak žiadne iné ženy neexistujú. Rozmýšľam z čoho vyplýva ten úzko naviazaný vzťah otca s dcérou? Vzťah, ktorý nikdy nemôže vzniknúť medzi otcom a synom? Medzi otcom a synom vzniká po čase akýsi vzťah rovného z rovným, kdežto u dcér to neprichádza do úvahy. Preto si veľa žien, ktorých rodičia sa rozviedli, alebo ich otec z iných prípadov nežil s nimi hľadajú starších partnerov. Oni hľadajú ochrancu, ktorého mal zastávať ich otec, lenže ten tu nie je.

Otec je už od mala dcériným ochrancom. Tak ako na ňu dával pozor keď sa učila chodiť, tak na ňu dáva pozor aj keď sa opäť učí chodiť v novej škole, zamestnaní, v partnerskom živote.

Čo chcem vlastne povedať? Ženy nás ovplyvňujú po celý život a možno si to ani neuvedomujeme. Zamyslite sa nad tým.

Tieto moje závery neberte ako konečné a jediné pravdivé. Vychádzajú z toho, čo dlhé roky pozorujem v mojom okolí a rodine.

 Blog
Komentuj
 fotka
pawlo  10. 2. 2008 14:20
Tvoje pozorovanie nema chybu a plne s nim suhlasim. Jednoducho zeny nas ovladaju po cely zivot a nikdy nemame od nich pokoja
 fotka
elemka  10. 2. 2008 14:26
No ale tak Pawlo,povedz pravdu-vedeli by ste si predstaviť život bez žien?No tak to asi ťažko... ...Mali by ste byť radi že sa o vás tak staráme
 fotka
ianuska  10. 2. 2008 14:41
no vidite chalani...co by ste vy bez nas robili
 fotka
arya  10. 2. 2008 14:50
ale tak co by sme zase robili my bez vás...
 fotka
aenema  10. 2. 2008 17:11
Dobre napisany blog.
 fotka
joelina  10. 2. 2008 20:42
dobry blog aj s tym predchadzajucim
 fotka
tashira  10. 2. 2008 21:41
podla mna je to vzajomne
Napíš svoj komentár