Tento návod mi v hlave zrel už dlhšie a je výsledkom mojich skúseností.

Hej ty! Robota!
Mňa sa neboj. Ja sa ťa ani nedotknem!!

Tento návod platí iba ak pracujete v interiéry, najlepšie v nejakej redakcií, alebo kancelárií.

Týmto mottom sa snažím riadiť vždy keď vstupujem cez vrátnicu do firmy v ktorej pracujem. Bohužiaľ nie vždy sa mi tým, nie mojím pričinením, nedá riadiť. Občas nám krásny deň pokazí rokovanie NR SR a keď konečne skončí a vy sa tešíte na deň bez živých vstupov a stresu tak napadne partiu Rusov sa v Long Bene zahrať na kovbojov.

Sú však aj dni, keď len tak posedávate a musíte vynaložiť veľa úsilia, aby ste nikoho nedráždili, že nič nerobíte. Neodporúča sa pilníkovať si nechty, čítať nejaký časopis, alebo knihu. Nie je tiež dobré keď telefonujete dlhšie ako 5 minút, alebo len tak posedávate.

Naopak veľmi dobré je ak neustále ťukáte do počítača a vzbudzujete dojem, že máte práce nad hlavu a nestíhate. Ja napríklad momentálne píšem tento blog, ktorý ma ochraňuje od toho aby mi niekto zveril nezmyselnú úlohu, ktorú by som normálne ani nemal robiť. Minule ma napríklad poslali vyhľadať pre jedného redaktora v archíve nejaké zábery. Pritom to vôbec nemám v náplni práce.

Veľmi dobré je tiež aspoň raz za polhodinku niekam odbehnúť – aj keď len na záchod, alebo do bufetu. Hlavne aby ste opustili miestnosť.

V tomto smere je nám nápomocný internet. Nie je problém chatovať na Birdze s priateľmi. Hlavne že klávesnica vydáva ťukavý zvuk. Toto ma napríklad držalo nad vodou cez Vianoce keď som tu trčal, namiesto toho aby som sa napchával maminými koláčikmi.

Tiež je dobré sa predsa len aspoň každú hodinku a pol spýtať, aká robota nás dnes ešte čaká. Či sa nezmenil plán a nebude neočakávaný živý vstup, alebo nepríde o reportáž viac.

Toť vše. Dúfam, že Vám to pomôže.

 Blog
Komentuj
 fotka
tashira  2. 2. 2008 16:41
Alebo pobehuj po budove vkuse s papiermi v ruke...aj ked ides na hajzel...abo tak...kazdy si bude mysliet ze mas nieco na robote...
 fotka
tashira  2. 2. 2008 16:43
uz treti blog za sebou, ktory ti komentujem ako prva nechapem jak mozem mat take stastie a teraz ti dam druhy aby to otvorilo viac ludi...chapes akoze dobre citanie...
 fotka
alekss  2. 2. 2008 16:45
Hehe, to chatovanie praktizuje skoro každý, kto sedí v kancli za počítačom



mne sa časté odbiehanie nevyplatilo, začali kontrolovať kto koľko za deň spraví, hajzli
 fotka
zabeus  2. 2. 2008 18:28
Oooch chlape ja ťa tuším lúbim
 fotka
vio  2. 2. 2008 22:18
hmmm... keby sa taketo daco dalo spravit aj v skole ale tam si nanestastie vsimaju ci daco robime alebo len spime na hodinaaach
 fotka
-veronka-  3. 2. 2008 13:07
Ja ti uplne 100% verim, ze sa ti to uzasne dari, nic nerobit ...
Napíš svoj komentár