Predstierať, že ste rockovou hviezdou je pomerne náročné. Za prvé musíte vyzerať, že vaše životné krédo sex, drogy a rock´n´roll napĺňate a 100 percent a za druhé sa vyžaduje, aby ste mali aspoň minimálne základy v hraní na nejaký cool hudobný nástroj ( basová, alebo elektrická gitara nie je nutne potrebná, ale rozhodne by ste sa nemali chváliť tým, že hráte na hoboj, alebo fujaru – to je alternatívna hudba).

Správny rocker má permanentne kruhy pod očami. Po večeroch totiž hráva po baroch a ak má náhodou voľno, tak tvorí...

SEX, DRUGS & ROCK AND ROLL

Životné motto každého správneho rockera. Po každom koncerte nová kočka na izbe, po ruke vždy aspoň štvrť gramu marihuany a v ruke plechovka piva.

Keďže vy nekoncertujete, musíte dojem, že máte na každý prst päť dievčat vzbudiť nejako inak. Najlepšie rečami typu: „ včera po koncerte za nami prišli také super sexice....“ a ukážete spolusediacim fotky v telefóne. Fotky môžu byť pokojne vašej sestry, alebo dobrej kamarátky. Skvelou hláškou je tiež, byť dohodnutý s kamarátom, že vám zazvoní na mobil, ktorý náležite zdvihnete s komentárom: „ prepáčte volá mi moja včerajšia bokovka“.

Správny rocker má vždy po ruke plechovku piva. Na to nezabúdajte. Ak máte odpor k alkoholu, kúpte si nealkoholické a z plechovice ho prelejte do plastového pohára. Vzbudíte tým dojem, že ho máte v ruke ešte od včerajšieho koncertu.

Ako rocker sa netreba len správať, treba sa tak aj obliekať. Najlepšie do niečoho čierneho, alebo roztrhaného. Pamätajte, že jedno nemusí vylučovať druhé. Vlasy môžete mať neupravené podľa vlastnej fantázie. Tu sa medze nekladú. Môžete ich mať dlhé po plecia, nagélované na ježka, môžete ich mať úplne nakrátko, ale aj ledabolo rozstrapatené rozličnej dĺžky. Vhodným módnym doplnkom sú reťaze, odznaky, náramky, korálky a iná bižutéria.

Viete ako vyzerá spevák skupiny HIM? Vilie Vallo? – to je skvelý príklad rockera. Veľmi populárne je štylizovať sa do polohy Kurta Cobaina, len tu je väčšia pravdepodobnosť, že stretnete na ulici týpka v rovnakom pásikavom tričku z Kenvela. Najlepšie sa však zrejme javí štýl a´la Keith Richards ( pre mladšie ročníky – gitarista Rolling Stones )

Nesmiete tiež zabudnúť aspoň na malé tetovanie. Ak máte strach z bolesti, tak ju skúste prekonať a dajte si vytetovať, naozaj aspoň minimalistické tetovanie škorpióna, alebo inej hávede na rameno.

HUDOBNÝ NÁSTROJ – MOJA LÁSKA

Ako som už spomenul, nie je najlepšie ak hráte na Hoboj, Trúbku, fujaru, Flautu, alebo iný podobný hudobný nástroj. Ak na ňom viete hrať, gratulujem, ale do rockovej kapely sa takýto nástroj nehodí.

V poslednej dobe som si všimol, že sa veľmi populárny stávajú basáci. Ľudí fascinuje, keď sa vlnia v rytme svojej basy. Hráči sa elektrické gitary sú v rockovej kapele neodmysliteľní. Ich tvrdé gitarové rifty sú neopakovateľné.

Hudobníci majú k svojím nástrojom priam intímny vzťah, hudobný nástroj je tvoja milenka, priateľka, kamarátka, ktorá ťa nikdy neopustí. A aj keď sa na ňu na istý čas vykašlete, vždy tu bude pre vás, pripravená opäť vám slúžiť. Počul som, že niektorí rockeri so svojou gitarou dokonca spávali v jednej posteli.

To je asi všetko. Pokiaľ sa budete riadiť týmito pravidlami, úspech je takmer zaručený. Záleží na tom, kam až ste ochotný zájsť.

 Blog
Komentuj
 fotka
chipska  14. 2. 2008 15:03
je super, že dnes je valentína, a ty píšeš o úplne iných veciach, chválim ťa za t bo každý len o tom...
 fotka
sheena205  14. 2. 2008 15:11
No paráda, začínam sa cítiť trocu pofidérne, keďže ma vystihuje takmer všetko z toho čo si napísal...okrem toho že každý večer spávam s nejakou inou ženskou. A ja so svojou basgitarou tiež často spávam v jednej posteli...no a?
 fotka
pawlo  14. 2. 2008 15:36
Zatiaľ nesplnujem ani jednu vec z toho zoznamu - takže zo mňa ,,rock machine,, nebude
 fotka
himynameismarek  15. 2. 2008 12:07
naozaj vadi ze hram na flautu? to uz nemozem byt rocker?
 fotka
amrafel  16. 2. 2008 23:14
hehe, dobre
 fotka
benzin  29. 2. 2008 13:50
Myr3c, máš v nicku ako status "Naj spisovateľ birdzu", prečítal by si prosím ťa moju tvorbu a dal koment čo si o tom myslíš? Dík
 fotka
kat  12. 3. 2008 21:07
Tak rockerka uz asi nebudem Ale v kruhoch pod ocami ma nik neprekonaaaa
Napíš svoj komentár