Predstierať, že ste znalec umenia, býva celkom jednoduché.

Čo sa týka výzoru tak by ste mali vyzerať ako niekto medzi rockovou hviezdou (viz.môj blog) a pošahaným kunsthistorikom. Ak ste mladý, mali by ste vyzerať asi ako Boris Filan v časoch mládi, ak ste v strednom veku ako Jaro Filip a ak ste už v pokročilom dôchodcovskom veku, ako Kornel Foldvári.

Zaujímavé je, že pri predstieraní odborníka na moderné umenie, sa vám objavujú široké možnosti pôsobnosti. Môžete byť odborníkom na aktuálnu tvorbu scénickej tvorby, tiež sa môžete sústrediť na najmodernejšie diela popartu, alebo fotografie. Možnosti sú naozaj rozmanité.

Dôležité je vyhýbať sa akciám, kde je predpoklad, že nejakého naozajstného odborníka stretnete. Najlepšie je chodiť na výstavy v čase pred a okolo obeda, keď sú všetci normálny ľudia v práci a po múzeu sa poflakujú znudení študenti na exkurzií. A čo je dôležitejšie – aj študentky. Najlepšie ak sa tam nachádzajú čerstvé gymnazistky.

Správny odborník na umenie sa oblieka zásadne do čierneho roláku, neforemného saka – pokiaľ možno menčestrového a nohavíc neurčitej farby. Veľmi dôležité sú aj okuliare s čo najhrubším rámom. Mali by ste byť aj primerane zarastený, nevadí, že zarastáte len na určitých častiach tváre, pôsobí to o to presvedčivejšie.

Takýto typ mužov, robí veľmi dobrý dojem na mladé študentky – intelektuálky, pre ktoré sú chalani v jej veku ešte deti hrajúce sa na dospelých. Vy naopak pôsobíte ako niekto, koho nezaujíma len najnovšie porno s Jenou Jameson, nová druháčka v triede oproti a séria Need for Speed. Pôsobíte, že by ste z fleku vedeli dve hodiny hovoriť o najnovšej výstave Karola Kállaya, alebo si v družnej debate posedieť a zafajčiť s Danom Heribanom o jeho novej kompozícií.

Nezabudnite, že pravý odborník pozná všetky pracovníčky múzeí po mene a tyká im. Nikdy si nekupuje lístok, on má totiž zaplatenú celoročnú permanentku. Nikdy som nič také nevidel, ale vraj to vyzerá skoro rovnako ako permanentka na hokej....

Introvertný odborník umenia sa nikdy dievčatám neprihovára prvý! On sa vždy len priblíži k objektu svojho záujmu a vyčkáva – akože si prezerá najbližšie dielo. Dievča, pokiaľ má záujem je priťahované jeho nesmelosťou a prihovorí sa samo. Aj tá najmúdrejšia žena na svete, chce dať nám chlapom aspoň na chvíľu pocit, že sme najmúdrejší na svete. Zahrá sa preto na hlúpučkú Pipinku a nechá si vysvetliť genézu vami prezeraného diela ( akože mu nerozumie ) a vývoj prác daného autora, poprípade aj nejakú pikošku z jeho života. Dobré je zájsť si na výstavu s blokom a značiť si všetky mená autorov a ich diela. Všetky informácie si nájdete na internete a potom nehrozí, že by ste jej nevedeli odpovedať. Toto je tá ťažšia časť, pretože si to treba naozaj všetko pracne vyhľadať a naštudovať.

Ak už máte intelektuálku zbalenú určite ju nevezmite do nejakého mainstreamového podniku. Radšej ju zoberte do nejakého riadneho pajzla so živou alternatívnou hudbou. Určite vám uverí, že sa cítite lepšie tu ako v nejakom ujačanom Dopleri.
Podľa toho čo som počul, sú intelektuálky v istých situáciách veľmi kreatívne, určite sa to oplatí...

 Blog
Komentuj
 fotka
amrafel  6. 4. 2008 19:06
hehe, niekedy vyskusam
 fotka
dreamagall  6. 4. 2008 19:12
ts ts, to aby som si dávala pozor aj v múzeách a galériách
 fotka
chea  6. 4. 2008 19:24
a najhorsie je ked taketo umenie studujem a nevyznam sa v nom absolutne
 fotka
jeseter  6. 4. 2008 21:39
to je pomerne pracný spôsob ako zbaliť babu nie? sako síce nenosím a nevyzerám ako boris filan, ale viem čo platí na Dámy
Napíš svoj komentár