Frázy typu: pokojné Vianoce, čarovné Vianoce strávené s blízkym, šťastné a veselé, sú na kilometre vzdialené od reality.

Na široko ďaleko sa rozlieha štrkotanie koliečok nákupných vozíkov, pípanie pokladní a šuchotanie igelitiek.

Objavujú sa ľudia, ktorý majú z Vianoc priam fóbiu. Cítia sa byť frustrovaný (" on ti dal krajší darček ako ja.."), unavený a plný stresu.

A frázy o krásnych pokojných Vianociach sa menia na : " Najstresovejšie obdobie" "5000 sk na darčeky pre rodinu" " konzumné Vianoce"

Ale nerobíme len zbytočný poplach? Nehráme to len všetko, aby mali reportéri , novinári, blogeri a iní intelektuáli o čom písať? Nechceme my samí, aby boli Vianoce také chaotické, pretože bez chaosu nevieme byť? Hm?

Záleží len od každého jednotlivca, aké Vianoce bude mať. Či sa bude 23. decembra o 20:00 hod rozčuľovať nad dlhou radou k pokladni v supermarkete, alebo si pekne napečie koláčiky a zaspieva pár kolied.
Naozaj je to vec každého z nás, osobná, aké Vianoce chceme mať.

Ak aj z nejakých príčin budeme musieť stáť tú frontu k pokladni 23. decembra, načo si ju nechať znepríjemniť. Zchaotčtiť. Zostresovať.

Treba si zachovať chladnú hlavu. A k tomu nám nepomôže studený vzduch vonku, ale naše vyrovnanie sa s týmito sviatkami.

Preto zakopme vojnovú sekeru s Vianocmi a riaďme sa frázami s ktorými nás kŕmili už od detstva...

(PS: K tomuto článku ma inšpiroval jeden dedko, ktorý si robil veľký nákup na Vianoce. 21. decembra som stála opretá o stánok v supermarkete a znudená som pozorovala platiacih ľudí pri pokladni.

Z toľkých ľudí, ktorý boli na pokraji zrútenia, som si všimla dedka, ktorý si pokojne balil svoj nákup. Banány, kartón pollitrových Kofôl , Jupí džúse , ananás, kokos, zákusky, plyšový maco, šapanské, dva tucty rožkov, mandarinky, tatranky...toho jeho všetkého možného bolo veľa. Naozaj veľa. Prtedavačka nablokovala polovicu nákupu a dedko si starostlivo ukladal svoje potraviny do tašiek. Mäso k mäsu,ovocie k ovociu, sladkosti k sladkostiam. Zrazu bol priestor na balenie úplne plný, a tak musela predavačka počkať s blokovaním ďalších vecí a zahľadená sledovala pokojného dedka, ktorý sa stále usmieval.

Nákup mal pobalený, a tak predavačka blokovala ďalšie veci. Dedko si stále pokojne balil potraviny a úsmev mu z tváre nezmizol.

Takto si pekne nakúpil, bez stresu. Pretože mu nedovolil ovplyvniť ho. Nech sa stresujú druhí ľudia, keď majú na to nervy. Prečo by som to mal robiť ja, chcem mať normálne Vianoce....)

 Blog
Komentuj
 fotka
srdce1357  22. 12. 2007 21:22
ach jaj, kedy ja budem dedko...
 fotka
hobbitka  22. 12. 2007 21:37
aj ja už chcem byť dedko ale fakt,kus pravdy v tomto blogu
 fotka
hwinula  22. 12. 2007 22:50
joj vianoce su komercne ale vidiet toho dedka mala by som omnhoo lepsi pocit a este by som mu isla pomoct
 fotka
galinka  23. 12. 2007 00:21
Ja by som pokojne urobila nestresové Vianoce... už teraz by som bola schopná si len sadnúť niekde s knižkou alebo tak a neriešiť nič... veď darčeky sú nakúpené, potraviny takmer tiež, zajtra sa zastavíme v meste pre stromček... len mamina stále doma nachádza ďalšie a ďalšie nedokončené veci a je nervózna z toho, čo všetko nie je urobené...
 fotka
mischulqa  23. 12. 2007 09:35
vav chcem byt ten dedko...



...fajnovy blog velmis a mi lubilll
Napíš svoj komentár