Moja mama, je blázon do detektívok. Z našej obývačky nepočuť nič iné ,ako:,, Priznajte, sa! Vieme, že ste to boli vy!" alebo ,, Tu niečo nesedí. Poručík prehľadajte to tu."

Lezie mi to skramensky na nervy. Detektívne seriály spolu s doktorskými bývajú najsledovanejšie. Nechce sa mi vypisovať prečo. Ani aj to celkom neviem.

Aj v tomto momente sa v našej telke objavila mŕtvola s priestrelom hlavy. Žiadne dôkazy, žiadny svedkovia, žiadne stopy, no Poairot to ako vždy vyriešil.

Dve kvetinárky, ani neviem ako sa volajú, vždy keď niekde prídu kopkať záhradu nájdu zavraždenú mŕtvolu. A ony dve, bez pomoci polície nájdu vraha, doložia to dôkazmi a naďalej sadia svoje kvety.

Jediná normálna detektívka, bez umelej hranosti bola Colombo. Nízky chlapík s hrubým obočím, pod ktorým sa skrývali oči, ktoré zachytili aj ten najmenší detail, s dlhým plášťom až po zem a s neodmysliteľnou cigarou. Pri tetjo detektívke ste sa aj zasmiali. Ale naša drahá STV-čka, ktorá keď zmenila logo a začala sa volať JEDNOTKA, si uvedomila, že Colombo je už asi otrepaný a je pod jej úroveň vysielať ho. Škoda že naším televíziami ešte nedošlo, že Popelku už vedia všetci naspamäť. Ale to je iná téma.

Ďalej tu máme extra moderné detektívky série CSI. Mám ich moc rada, ale keďže nie som naivná, viem že polovica ich vedeckých odhalení sa vlastne ani odhaliť nedá. Dá sa však nad americkým pozlátkom dobre zasmiať.

V nedeľu o neviem koľkej hodine, na neviem akej televízii, dávajú detektívku o štyroch zábavných vyšetrovateľoch, ktorý chodia so svojím busom z miesta na miesto a objasňujú vraždy. Zas a zas anglický humor.

Úplný detektívkový prepadák je SISKA: škaredý, plešatý nemecký ujo, ktorý vždy vyrieši zložitý prípad. Nuda, nuda, nuda, ktorú vysielajú keď prídem zo školy.

Ďalší škaredí Nemci hrajú v kriminálke posledný svedok. Asi tak sa to volá. Je tam jedna herečka, prefarbená blondína, ktorej to absolútne nepristane. Hrá sa na tvrdú súdnu znalkyňu a potom reve. Kravina, našťastie som to videla len raz.

Nemeckú povesť však zachránil všemiznalý KOMISáR REX. Zlatý vlčiak pojedajúci salámové žemle, pomáha svojim pánom dolapiť vinníka.

To jest. dlhý detektívny blog o detektívkach.

 Blog
Komentuj
 fotka
anjelik4195  2. 12. 2007 14:51
heh to poznam aj moja mama ma welmi rada detektiwky
 fotka
fragile.  2. 12. 2007 14:53
Bez?
 fotka
zemina  2. 12. 2007 16:36
BEZ?
 fotka
herminka  27. 12. 2007 08:53
Veru veru... Komisar Rex.. A hlavne Gedeon Burkhard.. Aaach orgazmus... lol
Napíš svoj komentár