Je vôbec možné, že je na svete toľko prípadov týrania zvierat? Táto téma je mi veľmi blízka. Stále ju mám pred očami či už je to na internete, v cirkusoch, kde som bola len raz ako dieťa a viac tam nehodlám vkročiť, alebo ZOO, kde je to trošku komplikovanejšie, lebo sa tu zastáva názor, že ZOO je ok a že sa na zvieratách nepáchajú žiadne škody, ja s tým však nesúhlasím pokiaľ ide o také zvieratá ako napr, o slony, medvede, žirafy atď.. Pretože si ani neviem predstaviť ako zvládajú celé dni v tých ultra malých výbehoch. Ale pokiaľ ide o záchranu nejakého živočíšneho druhu, aby sa rozmnožil, potom nemám námietky. Nedá mi nespomenúť španielsky festival Fiesta, ktorý spočíva v rôznych druhoch predstavení, v ktorých v hlavnej úlohe účinkuje týranie zvierat, nebudem zachádzať do detailov, len toľko, že v Španielsku neexistuje zákon na ochranu zvierat, zákony jednotlivých provincií dovoľujú ubližovať zvieratám rôznymi spôsobmi. A čo takéto býčie, kohútie, psie zápasy a mnoho iných? Fakt sa ľudia ženú za peniazmi až tak, že nechajú skaličiť "svoje" zvieratá?
Vždy bolo mojím snom, pomáhať zvieratám, či už je to v útulku alebo v práci na plný úväzok, niečo ako je v programoch na Animal Planet. Obdivujem ľudí, ktorí túto prácu robia, predsa len neviem, či by som mala žalúdok, pozerať sa na tie zúbožené zvieratá, keď mi robí problém vidieť to už v telke.
Nikdy v živote nepochopím ako si človek mohol dovoliť siahnuť na zviera. Zvieratá prišli na tento svet rovnako ako my ľudia, so zámerom žiť si svoj život slobodne. Ale ľudia im nedali pokoj a začali ich zneužívať pre peniaze, pre kožuchy, pre vedecké účely a v neposlednom rade aj pre svoju zvrátenú zábavu... Videla som nespočetne veľa videí o týraní rôznych druhov, pretože pred tým nechcem zatvárať oči.
Je vedecky dokázané, že zvieratá sú veľmi inteligentné tvory, možno aj viac ako my ľudia, čo by ma neprekvapilo.
Robila som rôzne práce o týraní zvierat, pričom to nebolo vôbec ľahké, hľadať to množstvo nechutných informácií, ale neľutujem to, pretože mi to pomohlo rozšíriť si obzor o tejto problematike. A budem sa tomu venovať aj naďalej, pretože verím v jedno:
"Príde deň, keď zabitie zvieraťa bude považované za rovnaký zločin ako zabitie človeka." (Leonardo da Vinci)

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
sajurisan  29. 1. 2014 16:52
a pritom zviera, keď ho miluješ... narozdiel od človeka, ťa nikdy nesklame.
 fotka
mia714  29. 1. 2014 16:59
no veď práve, len ti dodá pár rokov života a energiu, je to dosť smutné, že niektorí ľudia to nevidia...
 fotka
luxie  29. 1. 2014 17:16
to je všetko pekné len netreba zabúdať ani na zvieratá ktoré trpia vo veľkochovoch, kravičky, prasiatka, kuriatka a tak :-S
 fotka
mia714  29. 1. 2014 17:32
veď jasné len som ich tam nejak nezakomponovala, to je tiež niečo strašné, keď si predstavím aké masy zvierat tam asi žije spolu a tie podmienky žitia :/ a ide to zase len pre nás ľudí..
 fotka
burble  29. 1. 2014 18:19
šak ja uplne čakám kedy príde otázka že či si vegánka šak sa spytajte už dakto
 fotka
mia714  29. 1. 2014 18:50
moja nie som, pýta sa ma to asi každý čo chápem... ale mäso mám raz za čas..
 fotka
zahadna92  29. 1. 2014 19:36
som vegánka, už asi 3 roky, pred tým som bola vegetarianka pretože život zvieraťa považujem za tak isto vzácny ako život iného človeka ironiou je že mám plnú mrazničku mäsa pre moje psiská
 fotka
mia714  29. 1. 2014 21:29
no myslím si, že iné je keď je to mäso určené pre samotné zviera a nie pre človeka lebo to zviera by si aj tak muselo nejako tú potravu nájsť, takže je to prirodzené..
Napíš svoj komentár