Som staromódna, konzervatívna, skrátka klasik a pritom taký blázon v dnešnej dobe...

Milujem, keď sa veziem v hromadnej doprave a nedívam sa do svojho mobilu, ale sledujem ľudí naokolo, ako horlivo niečo píšu, alebo len skrolujú a prípadne počúvajú hudbu tak hlasno, že mám strach o zdravie ich ušných orgánov. Mám rada drobné pokecy s predavačkou v obchode alebo len tak s niekým v čakárni u doktora. Vždy sa dozviem niečo nové alebo aspoň pre mňa poučné. Milujem gramofón a púšťanie si starých desiek. Milujem programy starých Silvestrov, kde je humor prirodzený a nesilený. Milujem staré zaprášené knihy, zaľúbené dopisy o zakázaných láskach, vždy ma nadchne, keď sa mi do ruky dostane nejaký historický kus knihy. Milujem bezmyšlienkové sedenie v prírode alebo na záhrade, prechádzky s mojim jazvečíkom, vtedy som totálne slobodná a zdá sa mi, že všetko je také aké má byť. 

Áno dnešná doba je všelijaká a je len na nás, ako sa s ňou zžijeme. Aktuálne sa mi veľmi dobre počúva J. Dušek, avšak keď má človek zakorenené nejaké návyky a myšlienkové pochody, ťažko sa nachádza vnútorná sloboda a pokoj, hm?

Neviem, či je náhoda, že tento blog píšem akurát v čase, keď nám do neba odišla jedinečná osobnosť. Predsa len Meky bol vždy stelesnením toho klasického a on sám sa považoval za staromódneho. Keď počúvam jeho piesne, je to až neskutočné, že on tu už nie je. Jeho piesne sú tak nádherné, pravdivé a nadčasové. 

Už je to raz tak, že si človek uvedomí vzácnosť a jedinečnosť toho druhého až keď tu nie je. V momente by som utekala za mojou babkou, aby mi rozprávala a rozprávala a ja budem len tíško sedieť, dívať sa na ňu a počúvať s vedomím, že tam bude aj zajtra a pozajtra a popozajtra... 

❤❤❤

 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  15. 11. 2021 16:37
ale z duseka sa vyklul dost kkt s tym jeho odmietanim ockovania a mekyho hudba tiez teda nic moc
 fotka
tanji  22. 11. 2021 23:20
prva veta akoby ma opisovala

ja som ale taky misung, mam rad aj modernost doby, technologie , vedu, ale cez to vsetko nedam dopustit na stare dobre casy a som nenapravitelny 90's kid... tenisky, teplaky, MTV, korunky, pogy, backstreet boys.... call me idiot, ur probably right

ale mekyho som najskor nemusel no casom si a niecim jeho hudba ziskala....

tento rok nam pomrelo vela legiend
 fotka
tanji  22. 11. 2021 23:21
a nazov blogu si okopcila z nazvu mojho milovaneho YT playlistu
 fotka
mia714  12. 2. 2022 19:23
@tanji to ma teší ?
Napíš svoj komentár