Melancholik
chlapec, na dievčatá, ateista
najnedávnejšie lognutie
dnes 12:52
4478 dní na BIRDZi
regnutý od 18. septembra 2013
zistil som že mi nad mieru chutí tofu so zemiakmi pritom taká kravina a aký dobrý pocit to vo mne po zjedení zanechalo
18 komentov
1
orphanka
21. 1.januára 2015 15:27
aj mne to fest chuti a k tomu brusnicovy dzem no to je ze mnam !!
3
@melancholik no fuj uz zemiaky je moc a este tatarka ... skus ten dzem a uvidis uz to inac jest nebudes
5
tiež som zvykol vedieť riadne oceniť túto kombi / toto kombo .)
A SPOMÍNAL TU NIEKTO BRUSNICE OCH OCH
A SPOMÍNAL TU NIEKTO BRUSNICE OCH OCH
11
my sme minule dali do marinady zo sojovej omacky a nejakeho korenia a bolo to super duper
16
@lilly09 aby si vedela že na teba myslím !
čiže tradične takto ale môže to byť aj bez tej citrónovej šťavy, ale s ňou je to lepšie
400 g tofu, 1 lyžička Solčanky ( vegety), 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica sójovej omáčky, 20g olivového (rastlinného) oleja, 1 bielok, pšeničná múka hladká a strúhanka na obalenie, olej na smaženie.
Zo Solčanky ,citrónovej šťavy, sójovej omáčky, olivového oleja a lyžice vody pripravíme marinádu, do ktorej vložíme plátky tofu hrúbky 1 cm.Necháme v chladničke cca 2 hodiny.Potom plátky necháme okvapkať a obalíme ich v trojobale. Smažíme do zlatista, najlepšie vo fritovacom hrnci.
a ešte ti dodám že k tomu až si uvaríš zemiaky (najlepšie upiecť) tak či už budu uvarene alebo upečené skús si na ne dať ( volá sa to koreninová soľ na dochutenie zemiakov ) ... ale na obale je napísane na pečené zemiaky! to je dôležité (také korenie je to proste ale urobí to strašne vela) + trochu tatarskej (vážne) to je neskutočná kombinácia
čiže tradične takto ale môže to byť aj bez tej citrónovej šťavy, ale s ňou je to lepšie
400 g tofu, 1 lyžička Solčanky ( vegety), 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica sójovej omáčky, 20g olivového (rastlinného) oleja, 1 bielok, pšeničná múka hladká a strúhanka na obalenie, olej na smaženie.
Zo Solčanky ,citrónovej šťavy, sójovej omáčky, olivového oleja a lyžice vody pripravíme marinádu, do ktorej vložíme plátky tofu hrúbky 1 cm.Necháme v chladničke cca 2 hodiny.Potom plátky necháme okvapkať a obalíme ich v trojobale. Smažíme do zlatista, najlepšie vo fritovacom hrnci.
a ešte ti dodám že k tomu až si uvaríš zemiaky (najlepšie upiecť) tak či už budu uvarene alebo upečené skús si na ne dať ( volá sa to koreninová soľ na dochutenie zemiakov ) ... ale na obale je napísane na pečené zemiaky! to je dôležité (také korenie je to proste ale urobí to strašne vela) + trochu tatarskej (vážne) to je neskutočná kombinácia
17
dik! ale skoda, cakala som nieco ine lebo taku marinadu aj s bylinkami navyse som uz robila sama, ale stale to nechutilo ako v skole, mozno s tou vodou vyskusam...ze to bude stavnatejsie
a namiesto tatarskej zase odporucam biely jogurt, donho nastruhat uplne na kasu cibulu, trochu horcice, sol, cukor, trosku oleja a bylinky podla chuti no ale ta cibula mi k tofu dobre pasuje
a namiesto tatarskej zase odporucam biely jogurt, donho nastruhat uplne na kasu cibulu, trochu horcice, sol, cukor, trosku oleja a bylinky podla chuti no ale ta cibula mi k tofu dobre pasuje
18
@lilly09 skusim niekedy teda aj ja tvoj recept či mi to niečo povie
neviem no, mne to chuti aj takto obyčajne na jedlo nie som až taký náročný pokial je prirodzene dobré
neviem no, mne to chuti aj takto obyčajne na jedlo nie som až taký náročný pokial je prirodzene dobré

Napíš svoj komentár
- 1 Mytickaentita: som sa mala dať na metalurgiu ako taký Chetit :3
- 2 Tulipanoo: posledne zle rozhodnutie tohto roka done, mozem ist s kludnym svedomim za rodicmi...
- 3 Raketak: ... preboha @azizi si naozaj tak hlupa , ze ti chyba a citis...
- 4 Azizi: Ďalšia naprosto skvelá PPPítrova paródia! Tento krát na reštaurácie < 3 youtu.be/5UR_xm0i5bw...
- 5 Lytaryta: "ze *jsem se líp...
- 6 Lytaryta: *..stále na tom istom miéste, a stále...
- 7 Y4nn4: youtu.be/mlCCLPKrr0M...
- 1 Lytaryta: vravís, ze "na konci retazca" ? ...
- 2 Azizi: Je to už 16 rokov čo Michael Jackson zomrel a stále mi je to...
- 3 Obivankenobi: 15 rokov v tomto suteréne slovenského internetu..tak teda na zdravie
- 4 Mytickaentita: som sa mala dať na metalurgiu ako taký Chetit :3
- 5 Mezomus: pribudne mi do rodiny transporter. uz budem ozajstny zivnostnik, ked budem mat bielu...
- 6 Tulipanoo: posledne zle rozhodnutie tohto roka done, mozem ist s kludnym svedomim za rodicmi...
- 7 Raketak: ... preboha @azizi si naozaj tak hlupa , ze ti chyba a citis...
- 8 Lytaryta: "ze *jsem se líp...
- 9 Azizi: Ďalšia naprosto skvelá PPPítrova paródia! Tento krát na reštaurácie < 3 youtu.be/5UR_xm0i5bw...
- 10 Teal: ✧ youtu.be/zNMlAfQTZK0...
- 1 Lostinthedark: Kamo strasne sa hlboko zamyslam nad realitou takto potme a tvrdnu mi bradavky z...
- 2 Lejla32: Mne sa asi sníva, ze sa normalizuje a bagatelizuje chytanie cudzích ludi za...
- 3 Kobra: Na Ferovy si internet zgustol. Navyše, prišiel o všetko. Ospravedlnil sa, všetko...
- 4 Mytickaentita: ľúbim sa špárať v starých knihách vianočných receptov a nachádzať tam bločky ešte z...
- 5 Willbebetter: Kolko € ste ochotní/é dať za sérum s retinoidom? Ja už sa nejak posúvam...
- 6 Chumaj: paci sa vam postava lenkyska1 alebo skoreh mate radi krv a mlieko ako mala...
- 7 3kratadost: Creme Brulee, ale karamelizovany med miesto cukru. To je to, co ten...
- 8 Lejla32: Potrebujem dnes večer okolo 17 este odoslať balík, tak aby prišiel do Vianoc....
- 9 Dreyjir: Kedy naposledy ste spochybnovali svoju heterosexualitu? Ja dnes
- 10 Lytaryta: hej, urco budeme (vsetci) písat len to, a tak, co a...